Ny forumstruktur.

Här postas officiella meddelanden från utvecklingsteamet och det svenska moderator/översättningsteamet.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
chrille
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1023
Joined: Sat Aug 20, 2005 4:41 pm
Location: Stockhom, Sweden

Ny forumstruktur.

Post by chrille » Thu Jan 26, 2012 6:33 pm

Hej igen!

Vi har nu infört en forumstruktur som utgår från den support och utvecklingsstrategi som ni hittar här:
http://developer.joomla.org/strategy.html som också till del finns i denna bild: http://www.joomlacommunity.eu/files/joo ... egy-en.jpg

Denna strategi återfinner ni nu i vår forumstruktur där vi:

1/ Överst har J! med långtidssupport (LTS) med underforum för de versioner som har LTS. När en version inte har support längre kommer vi att flytta denna versions forum till forumet "Äldre versioner" och till slut låses forumet för inlägg

2/ Därunder har vi J! med standardsupport (STR) med underforum för de versioner som har standard support. Enligt nuvarande utvecklingsstrategi kommer detta forum att endast ha ett underforum, men där versionsforumet kommer att ligga kvar några månader efter det att supporten har upphört. Se mer nedan.

3/ Därunder har vi äldre versioner, dvs det forum vi flyttar underforum till en tid efter det att supporten har utgått.

Tider för flytt av forum.
Från det att en LTS-version har utgivits, exvis 2.5, så planeras det utges 2 version med STR med vardera 6 månaders intervall, därefter en ny LTS-version 6 månader därefter, dvs var 18 månad kommer en ny LTS version. När det har utgivits en ny LTS-version kommer supporten för den tidigare LTS-versionen att upphöra 3 månader därefter. Ett versionsforum kommer därför att finnas på plats drygt 21 månader innan det flyttas.


När det utgivits en ny STR- eller en ny LTS-version så kommer supporten för den tidigare STR-versionen att upphöra en månad därefter. Eftersom det är snabbare omsättning här så kommer vi endast att ändra beskrivningen och namnet på STR versionsforumet när den andra STR-versionen utges. Vi planerar att låta STR versionsforumet ligga kvar även när LTS-versionen utges och inte flyttas på forumet förrän nästa STR version kommer ut, trots att supporten inte finns kvar.

Syftet med detta är att tydliggöra vilka versioner som har support, de olika supportstrategierna samt få en långsiktigt hållbar struktur på forumet.

Om det låter krångligt så kan ni vara trygga för vi har koll på detta samt de globala moderatorerna :)

Posta bara er inlägg i forumet för den version som frågan gäller, så löser allt sig :)

mvh

/Chrille
Moderator Swedish forum

Locked

Return to “Meddelanden”