Page 1 of 1

Special modul html låda?

Posted: Mon Oct 17, 2005 2:21 pm
by frankie
Hej!

De moduler jag sett har alla haft en uppgift, meny, poll osv.

Finns det någon modul som har ett syfte att vara vara en "låda" för html?

Jag skulle vilja ha en sådan låda och att den beter sig som en modul. Sedan att man i denna container kan placera vilket html innehåll man vill.

Finns det någon sådan låda?

MVH
Frankie

Re: Special modul html låda?

Posted: Mon Oct 17, 2005 3:37 pm
by quackpack
också sugen på att veta det, sitter och ska snart börja göra lite undersidor och det måste ju gå på något sätt tycker jag..

Re: Special modul html låda?

Posted: Mon Oct 17, 2005 6:45 pm
by morfargekko
Hejsan! Du kan placera HTML kod i "Statiska sidor", "Nyheter" och "Moduler" både om du knackar koden direkt i textfältet eller om du föredrar att arbeta med ett program typ Dreamweawer eller FrontPage och använda kopiera och klistra in. I "Site Modules" skapar du en ny modul och använder den nyskapade modulens textfält för din HTML kod. Se bara till att du installerar en BRA editor i Joomla eller $ambo innan du börjar.  ;)

Re: Special modul html låda?

Posted: Mon Oct 17, 2005 10:30 pm
by frankie
morfargekko wrote: Hejsan! Du kan placera HTML kod i "Statiska sidor", "Nyheter" och "Moduler" både om du knackar koden direkt i textfältet eller om du föredrar att arbeta med ett program typ Dreamweawer eller FrontPage och använda kopiera och klistra in. I "Site Modules" skapar du en ny modul och använder den nyskapade modulens textfält för din HTML kod. Se bara till att du installerar en BRA editor i Joomla eller $ambo innan du börjar.  ;)
STORT TACK!

Re: Special modul html låda?

Posted: Tue Oct 18, 2005 7:19 am
by quackpack
Perfekt! nu vet jag hur jag ska bygga sidan :)

Om man bygger sidan i DW, är det bara kopiera o klistra in koden sen? eller måste man köra in nån annan plugin i joomla för att kunna göra så?

Edit...

När jag skapar en ny Site Module, så skriver jag ju in namnet och sen lite längre ner fyller man i själva koden eller texten och så ju, sen sparar jag den och väljer att den ska visas i: user2, jag ser då endast min moduls namn och det jag fyllt i i själva content, visas ej?..

Re: Special modul html låda?

Posted: Tue Oct 18, 2005 1:20 pm
by morfargekko
Hejsan quackpack! Naturligtvis är det inte på det sättet, Joomla använder sig av tebeller och/eller CSS definierade teman med exakta placeringar av moduler och komponenter så om du vill ändra utseendet är inte det här sättet det rätta. Frågan, som jag uppfattade den, var "Finns det någon modul som har ett syfte att vara vara en "låda" för html?" och det är på den frågan jag svarat. Vill du ändra utseendet på sidan finns det jättemycket att läsa och mitt råd är i det fallet att söka i hela forumet och på Joomla's huvudsidor.  ;)

Re: Special modul html låda?

Posted: Tue Oct 18, 2005 2:31 pm
by svenl
Hej,

Utöver att man har en template som är Default så går det också att Assign andra templates till speciella sidor och därigenom få olika utseenden beroende på vilken sida din besökare är på.

mvh