Fungerande räknare?

Diskutera frågor rörande själva användandet av Joomla! 1.0 och administratörsdelen.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
quackpack
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 46
Joined: Mon Oct 10, 2005 10:19 am

Fungerande räknare?

Post by quackpack » Fri Oct 21, 2005 10:06 am

Har sökt på forumet och försökt hitta nån fungerande räknare, men icke, finns ju Statics modulen i Joomla som jag försökt använda mig av, men den visar inte hur många besökare det varit, den står bara på 0.. ser all annan info, vilken server den kör på etc etc.. men jag vill just ha en räknare... någon som har något bra tips?

 
User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Fungerande räknare?

Post by Mackelito » Tue Nov 01, 2005 11:57 am

Det låter konstigt... den som finns i joomla/mambo ska funger! testa att installera om!
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: Fungerande räknare?

Post by svenl » Tue Nov 01, 2005 1:08 pm

Hejsan,

Konrtrollera att du har ändrat grundinställningen på uppräkningen från 0 till 1
se bifogad bild.

mvh
/Sven
8)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Fungerande räknare?

Post by Mackelito » Tue Nov 01, 2005 2:11 pm

hmmm är du säker på det??? Jag har fått för mig att den där bara är till för att öka räknaren med ett visst antal... Har på mina sidor att det står 0(noll) och det funkar iaf!
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

Owen
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 18
Joined: Wed Oct 19, 2005 3:17 pm

Re: Fungerande räknare?

Post by Owen » Wed Nov 02, 2005 8:33 am

Mackelito wrote: hmmm är du säker på det??? Jag har fått för mig att den där bara är till för att öka räknaren med ett visst antal... Har på mina sidor att det står 0(noll) och det funkar iaf!
Hej
Har kolla på din Thiels.se och där ser jag att det står Visitors. Har testat statistics modulen och där syns det inget om Visitors. Måste sidan ligga online eller skall det även funka lokalt, alltså när jag sitter och testar på en sida som jag gör på min dator?

Owe

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Fungerande räknare?

Post by Mackelito » Fri Nov 04, 2005 9:05 am

Rent logikst så ska det funka lokalt oxå... du har ju (antar jag) ett ip nummer och det är ju den som registreras i mambo statistics... så för varje gång du har ett nytt ipnummer ska det ökas på med en besökare.

Nu har jag inte kollat i någon kod eller så men det borde apselut funka! Ska försöka leta lite men tror att en ominstallation av det hele skulle funka... ta en dump på databasen och backup på filerna innan du gör nått bara  ;D
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

Owen
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 18
Joined: Wed Oct 19, 2005 3:17 pm

Re: Fungerande räknare?

Post by Owen » Fri Nov 04, 2005 4:58 pm

Mackelito wrote: Rent logikst så ska det funka lokalt oxå... du har ju (antar jag) ett ip nummer och det är ju den som registreras i mambo statistics... så för varje gång du har ett nytt ipnummer ska det ökas på med en besökare.

Nu har jag inte kollat i någon kod eller så men det borde apselut funka! Ska försöka leta lite men tror att en ominstallation av det hele skulle funka... ta en dump på databasen och backup på filerna innan du gör nått bara  ;D
Jag har testat lite och det funkar när man har sidan "lokalt" också.

Owe

User avatar
richlund
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Sat Sep 03, 2005 1:47 pm
Location: Hössjö, Umeå, Sweden

Re: Fungerande räknare?

Post by richlund » Sun Nov 06, 2005 9:41 pm

För att statistiken som är inbyggd i Joomla ska funka måste insamlingen av data först aktiveras i Global Configuration under fliken Statistics.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: Fungerande räknare?

Post by svenl » Tue Nov 08, 2005 6:23 am

Tackar richlund,

Ibland så kommer man inte ihåg alla grundinställningar som också behöver göras  :-[

Men som tur är finns alltid hjälpen att få här - förr eller senare.

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

 

Locked

Return to “Användning och administration”