Problem med Joomla 1.0.15 eCommerce Bundle

Diskutera frågor rörande själva användandet av Joomla! 1.0 och administratörsdelen.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
Kaffeman
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 109
Joined: Sun Jun 03, 2007 10:09 pm

Problem med Joomla 1.0.15 eCommerce Bundle

Post by Kaffeman » Tue May 06, 2008 10:23 am

Fick ett projekt i knät och tänkte att jag skulle komma undan lite enkelt genom att ladda ner Virtuemart eCommerce Bundle där allt är förinstallerat och klart. Ack vad jag bedrog mig. Dock är inte problemet butiken i sig tror jag utan i joomlan så därför skriver jag här.

När jag loggar in i backend och klickar på Global Configuration så blir sidan blank. Menyn längst upp och ramen runtom finns där men inget av texten, checkboxarna, textfälten eller tabbarna. Det går alltså inte att ändra nått.
???
Sen om jag hoppar till moduler och ska ändra på någon där så finns det inga knappar för att spara eller avbryta eller så. Lite svårt att ändra på saker om man inte kan spara dom tycker jag.

Någon som har en liten aning om någon sorts lösning på detta för jag har inte lust att ta ner allt och börja om från början med allt även om det kanske vore det bästa.

Det som körs är Joomla 1.0.15 och VM 1.1.0

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1245
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: Problem med Joomla 1.0.15 eCommerce Bundle

Post by sgagner » Wed May 07, 2008 2:44 pm

Hej,

Kontrollera att dina sökvägar är de rätta och att configuration.php är skrivbar.
Ta alltid en back-up på configuration.php när du har en fungerande sajt.
Kontrollera också att du har laddat upp samtliga filer i paketet.

Lycka till,
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

Kaffeman
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 109
Joined: Sun Jun 03, 2007 10:09 pm

Re: Problem med Joomla 1.0.15 eCommerce Bundle

Post by Kaffeman » Wed May 07, 2008 4:11 pm

Har haft en tanke på det men vet inte vad jag ska ta och ladda upp. Kan jag ta bara typ 1.0.15 full package och dunka upp den rakt över, minus installationsmappen och configuration.php?

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1245
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: Problem med Joomla 1.0.15 eCommerce Bundle

Post by sgagner » Wed May 07, 2008 4:47 pm

Hej igen,

Jo, det kan du i princip göra. Sajten är ju inte i funktion så du har ju inget att förlora.
Använd en FTP-klient som tydligt visar om något inte lyckas.
Jag använder FileZilla som är ganska bra. Även ALFTP från Altools är helt OK.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.


Locked

Return to “Användning och administration”