Installation av Joomla, SQL error

Diskutera frågor rörande själva användandet av Joomla! 1.0 och administratörsdelen.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
ogkproduction
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Tue Sep 27, 2005 4:27 pm
Location: sweden

Installation av Joomla, SQL error

Post by ogkproduction » Fri Sep 30, 2005 4:16 pm

Hej, skulle behöva lite hjälp med installationen.

1. Har laddat ner Joomla
2. Installerade XAMPP ( Apache, PHP and mysql och mer )
3. Gjorde inget mer än att lägga in en upp packad joomla i "localhost"
4. Startade Apache och MySQL
5. Startade installationen
6. När jag skall välja Mysql namn mm så får jag bara upp Wrong password or Username.

Är det någon som man skall göra innan? trodde det bara var till att starta tjänsterna och installera. Skall man göra någon databas först i SQL för att det skall fungera?

Är väldigt tacksam för svar och om någon har orken och hjärtat att hjälpa mig så adda gärna mig på msn så kan ni få göra en fjärrhjälp.
Last edited by ogkproduction on Sat Oct 01, 2005 9:59 am, edited 1 time in total.

 
User avatar
Outoman
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 25
Joined: Mon Aug 22, 2005 3:58 pm
Location: Southern Dalarna
Contact:

Re: Installation av Joomla, SQL error

Post by Outoman » Fri Sep 30, 2005 5:49 pm

Du måste skapa dig en användare i MySQL och sätta upp en databas. Ska du bara testa på Mambo/Joomla! kan jag rekommendera http://www.mambosolutions.com/main/content/view/13/93/ istället. Det är bara installera och köra.

User avatar
Johan
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 38
Joined: Wed Aug 24, 2005 3:48 pm
Location: Göteborg/Sweden
Contact:

Re: Installation av Joomla, SQL error

Post by Johan » Tue Oct 04, 2005 8:08 am

ogkproduction wrote: Hej, skulle behöva lite hjälp med installationen.

1. Har laddat ner Joomla
2. Installerade XAMPP ( Apache, PHP and mysql och mer )
3. Gjorde inget mer än att lägga in en upp packad joomla i "localhost"
4. Startade Apache och MySQL
5. Startade installationen
6. När jag skall välja Mysql namn mm så får jag bara upp Wrong password or Username.

Är det någon som man skall göra innan? trodde det bara var till att starta tjänsterna och installera. Skall man göra någon databas först i SQL för att det skall fungera?

Är väldigt tacksam för svar och om någon har orken och hjärtat att hjälpa mig så adda gärna mig på msn så kan ni få göra en fjärrhjälp.
Hej

Som standard brukar användarnamnet vara "root" till MySQL i XAMMP och lösenordet är inte något alls, tomt fält alltså.

Mvh

Johan

 

Locked

Return to “Användning och administration”