Page 1 of 1

Byte av OS

Posted: Sat Oct 21, 2006 2:10 pm
by MrCT
DARGH!

Kör en joomla-site på en domän hos Loopia. Domänen var tidigare kopplad till en windows-burk, men byttes (på uppmaning av mig) till en unix-maskin.

Loopia tog all information på kontot, gjorde backup, bytte maskin och lade in det igen. Nu har jag resultatet att ingenting fungerar! :(

Warum gör man nu?

Re: Byte av OS

Posted: Sat Oct 21, 2006 2:19 pm
by vendelberg
Hej
Har du frågat Loopia?

Re: Byte av OS

Posted: Sat Oct 21, 2006 2:25 pm
by MrCT
Nej, faktiskt inte.
Det känns mer mjukvaru-relaterat.

Jag tänkte på detta INNAN systembytet. Jag tänkte då som så att informationen ligger ju lagrad i FILERNA - inte bundet till utrymmet i webhotellet på något vis. Så med en backup skulle det alltså inte spela någon större roll: Man lägger in allt på nytt.

Databasen ligger dock inte hos Loopia utan på en privat server, så databasen är helt orörd.

Re: Byte av OS

Posted: Sat Oct 21, 2006 2:39 pm
by vendelberg
Hej
Jag är inte så insatt i skillnaderna mellan de olika OS. Det finns andra som kan det bättre  ;) Men om du lagt tillbaka alla filer, är det inte bara att importera databasen och ändra i config.php? Det är väl inget annat som ändras för joomlas del eller?
Vad är det som händer när du försöker besöka din sida? Får du felmeddelanden eller?

Re: Byte av OS

Posted: Sat Oct 21, 2006 2:43 pm
by MrCT
Jag har mailat loopia nu. Men de svarar väl inte förrän måndag, med lite tur.

Det är ju även dom som skött filhanteringen: Backup på det gamla och in med det på nya stället.
Jag har iofs också en backup jag kan slänga upp. Lär inte göra någon nytta, misstänker jag, eftersom det är samma filer.

När jag går till hemsidan så får jag upp en vit skärm. That's it. Inte ens till /administrator får jag komma.

Alla sökvägar är ju ändå desamma, så vad ska man ändra i config.php?

Re: Byte av OS

Posted: Sat Oct 21, 2006 3:17 pm
by vendelberg
Alla sökvägar är ju ändå desamma, så vad ska man ändra i config.php?
Hoppas Loopia kan ge dig ett enkelt svar. Jag tror inte att det är samma sökvägar. Det är lite annorlunda vad jag förstått när man installerar på windows och nu ska du över till Unix.

Här är en länk från om flytt från linux till windows (jag vet att du ska tvärtom, men du kanske kan få lite tips.) http://forum.joomla.org/index.php/topic,75704.0.html

Re: Byte av OS

Posted: Sun Oct 22, 2006 7:03 am
by shultman
Hej!

En sak du bör kolla är sökvägarna till $mosConfig_absolute_path och $mosConfig_cachepath i din configuration.php.
Dessa borde rimligen ha nya värden efter serverbyte.

/Sune  :)

Re: Byte av OS

Posted: Sun Oct 22, 2006 7:22 pm
by MrCT
Tjo folket!

Hjärtligt jättetack för hjälpen! Problemet är löst, och det var en kombination av flera små saker:

1. Som Sune, och vendelberg, sade - sökvägarna behövde ju självklart ändras i config.php. Jag har haft för mycket att tänka på, så med sökvägar tänkte jag http://www.... istället för /home/...

2. Databasen körs på en server som en vän och kollega har på sitt jobb och är en burk jag inte har tillgång till. Eftersom joomla fortsatte mucka med mig trots att sökvägarna var rätt fick jag en idé och lyfte luren; MySQL-servern accepterade självklart bara anslutningar från angiven IP adress, vilken hade ändrats.

Således: Sökvägar och IP adress. Back in business.

:)

Re: Byte av OS

Posted: Sun Oct 22, 2006 8:51 pm
by vendelberg
Hej
Så att bra att det fungerar nu. Nu har vi andra också lärt oss nåt nytt.  ;)//Mia