Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
icebear
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 662
Joined: Wed Oct 26, 2005 9:14 pm
Location: Sweden

Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by icebear » Fri Oct 27, 2006 12:49 pm

Jag hade tidigare en Mamboinstallation (4523) och lade till SMF (Simple Machines Forum), så att de delade databas.
Efter problem med hackare så tänkte jag uppdatera till Joomla, men det blev något fel så nu fungerar inte själva sajten.
SMF Forumet fungerar dock lika bra som förut.

Min fråga är , kan jag göra en helt ny installation av Joomla med en egen databas, så att forumet inte berörs ?
Hur gör jag isåfall detta praktiskt ?

Alternativt, kan någon reparera uppdateringen från Mambo till Joomla åt mig ...?

User avatar
maxa
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 557
Joined: Sat Aug 27, 2005 11:07 am
Location: Sweden
Contact:

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by maxa » Fri Oct 27, 2006 1:04 pm

icebear wrote: men det blev något fel så nu fungerar inte själva sajten.
Kan du precisera? Vad händer?

User avatar
icebear
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 662
Joined: Wed Oct 26, 2005 9:14 pm
Location: Sweden

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by icebear » Fri Oct 27, 2006 1:24 pm

Uppgraderade installationen enligt denna sida:
http://forum.joomla.org/index.php/topic,8461.0.html

Eftersom sidan inte fungerade, så lade jag bara upp en tillfällig index.html som man ser just nu.
Men om du vill se hur det ser ut om man använder den "riktiga" index.php så surfa till:
http://www.nim.se/_index.php


Warning: main() [function.main]: Unable to access /home/virtual/nim.se/includes/version.php in /home/virtual/nim.se/public_html/includes/joomla.php on line 71

Warning: main(/home/virtual/nim.se/includes/version.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/virtual/nim.se/public_html/includes/joomla.php on line 71

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '/home/virtual/nim.se/includes/version.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php:./include') in /home/virtual/nim.se/public_html/includes/joomla.php on line 71


Samma resultat även i backend !
Last edited by icebear on Fri Oct 27, 2006 1:54 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by Mackelito » Fri Oct 27, 2006 4:45 pm

Unable to access osv... testa att skicka upp alla filerna igen och kolla rättigheterna.. är det enda jag kan komma på just nu!
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
icebear
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 662
Joined: Wed Oct 26, 2005 9:14 pm
Location: Sweden

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by icebear » Wed Nov 01, 2006 12:27 pm

Har laddat upp allt på nytt, och jag kommer in i backend, men i frontend strular det.

Konstigt nog så visas frontend om jag byter mall, men den är felaktig.
Och inga menyalternativ fungerar då heller.
http://www.nim.se/_index.php  (Understrecket är för att jag har en tillfällig htmlsida ligger uppe)

Väljer jag mallen jag använde innan uppdateringen så visas inte frontend alls, bara felmeddelanden:
Warning: main(administrator/components/com_smf/config.smf.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/virtual/nim.se/public_html/templates/technocity/index.php on line 27
Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required 'administrator/components/com_smf/config.smf.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php:./include') in /home/virtual/nim.se/public_html/templates/technocity/index.php on line 27

Stod en massa felmedd ang mambelfish, så jag avinstallerade den.
Kan se att vissa länkar fortfarande innehåller länk för mambelfish, så de funkar naturligtvis inte....
Avinstallationen måste ha blivit något fel på.

Jag skulle helst lägga upp en ny fräsh Joomla, men eftersom forumet delar databas med Joomla/Mambo,
och jag bara får ha en databas på denna webserver, så blir ju forumet då förstört. (ny databas)
(Om jag inte kan ta en backup på forumet (hur då) och lägga upp det igen efter en fräsh Joomla,
alternativt lägga upp det nån annanstans med egen databas...)
Men då måste jag vara säker att jag får tillbaka forumstrukturen och alla inlägg....

Sen har jag lagt ner en massa jobb på webshopen ...måste också göras om då :(

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by Mackelito » Wed Nov 01, 2006 12:40 pm

gör en ny installation.. den kommer inte radera eller skriva över det i databasen som inte har med joomla att göra... innan du gör nått så ta en backup på allt :)
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
icebear
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 662
Joined: Wed Oct 26, 2005 9:14 pm
Location: Sweden

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by icebear » Wed Nov 01, 2006 5:01 pm

Gjort en ny installation

Hur viktiga är dessa inställningar:
PHP magic_quotes_gpc setting is `OFF` instead of `ON`
PHP register_globals setting is `ON` instead of `OFF`
Joomla! RG_EMULATION setting is `ON` instead of `OFF` in file globals.php

Hur kan jag enklast lägga in innehållet tex på första sidan som jag tidigare hade ? (Text och bild)
Måste jag lägga in det manuellt, eller kan jag kopiera från någon fil ?
Last edited by icebear on Wed Nov 01, 2006 7:51 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by Mackelito » Thu Nov 02, 2006 1:16 pm

har ingen erfarenhet av just detta men allt innehåll sparas ju i databasen.. så om du inte har tagit en backup på den så är allt borta och måste läggas in på nytt :(
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
icebear
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 662
Joined: Wed Oct 26, 2005 9:14 pm
Location: Sweden

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by icebear » Fri Nov 03, 2006 7:14 am

Jo, jag har backup, men fixar den till länkningar, bilder mm. De  låter som en utopi :)
Och om jag bara vill plocka vissa delar ur databasen då ?

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by Mackelito » Fri Nov 03, 2006 11:37 pm

ja det är svårt att förklara så här om du inte kan sql och så.. men det man får göra är att via sql välja ut den info man vill ha ut och vart den ska in..
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by vendelberg » Sat Nov 04, 2006 12:03 am

icebear wrote: Jo, jag har backup, men fixar den till länkningar, bilder mm. De  låter som en utopi :)
Och om jag bara vill plocka vissa delar ur databasen då ?
Hej
Hur ser din backup ut? Är det bara en sql fil eller har du en backup på hela siten?. //Mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

User avatar
icebear
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 662
Joined: Wed Oct 26, 2005 9:14 pm
Location: Sweden

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by icebear » Sat Nov 04, 2006 9:43 am

Det ska finnas båda delar...

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Ny installation men vill behålla gamla databasen på sidan

Post by vendelberg » Sat Nov 04, 2006 2:41 pm

Hej
Jag har aldrig återställt från en backup endast med sql filen. Jag har då gjort en ny installation med alla komponenter och moduler som jag hade tidigare. Sen har jag importerat sql filen via phpMyadmin. Det har fungerat. Det som är lite puligt är ju att få med alla bilder. De kan man ju snabbt kunna installera via ftp.
//Mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”