Installation på B-One?

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
Nov@
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Mon Jul 24, 2006 4:08 pm
Location: Sweden
Contact:

Installation på B-One?

Post by Nov@ » Sun Apr 01, 2007 10:55 am

Hej!
har laddat upp allt Joomla 1.0.12, och skall köra igång INSTALL.php och får då
detta medelande Restricted access vad har jag gjort för fel?
Alla mappar och filer är satt till 777
tacksam för ett så snabbt svar som möjligt
WH är B-One http://www.one.com

MvH/ Sievert
Last edited by Nov@ on Tue Apr 03, 2007 9:24 am, edited 1 time in total.

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Installation på B-One?

Post by vendelberg » Sun Apr 01, 2007 4:47 pm

Hej
Det finns flera trådar i detta forum som starkt avråder joomlainstallationer på one.com (fd.b-one) pga strul med bl.a safe mode = on.
Har själv bytt därifrån, men det va längesen............ ;) //Mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

rocketvenus
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 208
Joined: Thu Sep 21, 2006 7:56 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: Installation på B-One?

Post by rocketvenus » Mon Apr 02, 2007 8:42 pm

kontrollera att du har hämtat hem rätt installation, jag hade samma problem tills jag fick full installation

http://joomlacode.org/gf/download/frsre ... ackage.zip

Denna fungerade för mig på One

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

SV: Installation på B-One?

Post by vendelberg » Tue Apr 03, 2007 5:28 am

Denna fungerade för mig på One
Hej
Hur har det fungerat i fortsättningen? Jag menar med moduler och komponenter? Inga problem? Har de inte safe mode = on fortfarande?
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

rocketvenus
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 208
Joined: Thu Sep 21, 2006 7:56 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: Installation på B-One?

Post by rocketvenus » Tue Apr 03, 2007 8:48 am

jag har inte haft några problem alls med något efteråt. sidan fungerar bra tycker jag

safe mode vet jag inte ngt om!!

Nov@
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Mon Jul 24, 2006 4:08 pm
Location: Sweden
Contact:

Re: Installation på B-One?

Post by Nov@ » Tue Apr 03, 2007 9:23 am

Hej och tack för svaren!
Det funkar nu, kan oxå installera komponenter - hur det ligger till med safe mode
vet i tusan, men har försökt stänga av detta enligt div olika trådar i ämmnet
kanske är det just det som fick allt att funka  :D

Makaronborraren
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 187
Joined: Sun Dec 10, 2006 3:59 pm

Re: Installation på B-One?

Post by Makaronborraren » Tue Apr 03, 2007 9:32 am

Kollade precis på One för en kund har valt detta hotell...
Ja, alla våra servrar kör php i safe mode

ullis_e
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sun Apr 08, 2007 10:58 pm

Re: Installation på B-One?

Post by ullis_e » Sun Apr 08, 2007 11:27 pm

Om det strular på One.com - vad kan ni rekommendera för andra webbhotell? Jag har nämligen blivit rekommenderad detta just pga att det skulle funka bra med Joomla-installationer av Prologon i Sthlm som jag gick på Joomla-kurs hos.

/Ullis

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

SV: Installation på B-One?

Post by vendelberg » Mon Apr 09, 2007 7:49 am

Om det strular på One.com - vad kan ni rekommendera för andra webbhotell?
Hej Här är en tråd där vi fört den diskussionen //Mia
http://forum.joomla.org/index.php/topic,9402.0.html
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

rocketvenus
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 208
Joined: Thu Sep 21, 2006 7:56 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: Installation på B-One?

Post by rocketvenus » Tue Apr 10, 2007 7:50 am

JAg har joomla installerat på 3 olika siter som alla ligger på One, och de fungerar bra för mig på alla platser!

User avatar
LorenzoG
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3010
Joined: Fri Aug 19, 2005 8:46 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: Installation på B-One?

Post by LorenzoG » Tue Apr 10, 2007 8:16 am

Jag har supportrat ett flertal medlemmar som har konto hos One, Surftown m.fl.  där det har strulat när de har använt vissa komponenter pga. safemode problematiken. Många av supportfrågorna här i forumet där komponenter inte fungerar som de skall beror på att webhotellet använder safemode.

Det går att använda sig av webhotell med safemode och det finns en safemode patch. Men vissa komponenter (framför allt de komponenter som skapar kataloger som t.ex. gallery komponenter) fungerar inte särskilt bra med safemode.

Har man ett webhotell som kör med safemode och det fungerar. Jättebra  :). Är man i stånd att skaffa sig ett nytt webhotell och man vill köra Joomla!. Då kan det inte rekommenderas att man väljer ett med safemode.

basp
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Thu Apr 26, 2007 9:44 am

Re: Installation på B-One?

Post by basp » Thu Apr 26, 2007 9:51 am

Hej, jag vill bara tipsa om att du själv bestämmer om du vill köra "safe mode" eller inte i one´s kontrollpanel  :)

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1247
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: Installation på B-One?

Post by sgagner » Fri Apr 27, 2007 3:23 pm

Hej,

Jag har ett flertal kundwebbar på One.com sedan ett år och som kör Joomla. Jag har haft problem tidigare men nu kan jag inte klaga alls på funktionen. One.com har bra support och svarar snabbt på frågor via On-line support chatten.
Jag har webbar på Crystone också som fungerar bra men Crystone har trots skrut om Sveriges bästa support, inte alls sama tillgänglighet som One.
Jag har själv drivit webbhotell i närmare 10 år så jag vet hur svårt det kan vara att tillfredsställa alla kunders behov.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

User avatar
emwklas
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Thu Jan 26, 2006 11:05 pm

Re: Installation på B-One?

Post by emwklas » Sat Jun 02, 2007 11:48 am

basp wrote: Hej, jag vill bara tipsa om att du själv bestämmer om du vill köra "safe mode" eller inte i one´s kontrollpanel  :)
Detta var MYCKET nytt för mig, som just nu brottas med att iJoomla Surveys inte vill gå igång annat än med SafeMode = Off.
Var just inne i deras kontrollpanel, men hittade inga sådana inställningar. Kan du hjälpa mig?

/Klas.
Joomla 1.0.12 * Swedish
Cum catapultae proscriptae erat, tum soli proscript catapultas habebunt.

User avatar
qvarnhill
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Tue Dec 27, 2005 6:37 am
Contact:

Re: Installation på B-One?

Post by qvarnhill » Mon Jun 04, 2007 7:30 am

Har väl dragit igång en fyra-fem Joomlasiter på One och aldrig haft några problem med varken installation och/eller drift.

/Peter
"Dixi et salvavi animam meam"

User avatar
emwklas
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 64
Joined: Thu Jan 26, 2006 11:05 pm

Re: Installation på B-One?

Post by emwklas » Mon Jun 04, 2007 7:38 am

Hittade "felet" i går kväll...

Visade sig att det INTE var SafeMode som spökade denna gång. Istället var det våra Svenska åäö i titeln på iJoomla Survey som var orsaken... iJoomla använder enkätens titel i sökvägen till enkäten och då funkar det inte med våra kära åäö...

Korkat!

Men nu är vi visst lite off topic... fast när vi ändå är där... Nån som har fått det att fungera (med åäö i iJoomla Syrvey)?

/Klas.
Joomla 1.0.12 * Swedish
Cum catapultae proscriptae erat, tum soli proscript catapultas habebunt.

heloxenes
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Tue Jan 23, 2007 2:57 pm

Re: Installation på B-One?

Post by heloxenes » Thu Jul 19, 2007 9:28 pm

Jag har åxå ett flertal webplatser på Oneoch aldrig haft några problem med det. Visst ibland har det varit problem första gången man lagt upp filerna, men efter en ny omgång har det alltid fungerat. Det som är viktigt är inställningarna i kontrollpanelen på One, annars kan du få problem. Och som många andra säger så testa deras support den ger hjälp snabbare än vad man tror är möjligt på ett webbhotell :o.


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”