Problem med tilläggsdomän

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
Christopher_K_R
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Mon May 28, 2007 5:21 pm

Problem med tilläggsdomän

Post by Christopher_K_R » Fri Jun 01, 2007 6:03 pm

Hej
Jag har lite problem med att få min Joomla-installation att funka helt på en sida som jag har kopplat en tilläggsdomän till. Jag installerade nämligen Joomla på mitt webbhotell där jag redan har en annan sida och för att slippa köpa ett nytt hotell tänkte jag peka om den mappen med Joomla-installationen till en ny domän (www.ckr.nu). Det gick bra så långt, efter det att jag ändrat värdet under

Code: Select all

$mosConfig_live_site
i configuration.php. Sidan kommer upp på rätt domän och sidan visas som jag tänkt mig. Men.. Problemet är att jag inte kan administrera vissa saker i Joomla-administratörsgränssnittet, exempelvis kan jag inte sriva några blogginlägg i min openWP (WordPress) component. Jag kan inte heller visa HTML-läget för något content-item. Hur löser jag detta? Läste något om att man behäver ändra värdena under

Code: Select all

$mosConfig_absolute_path
och

Code: Select all

$mosConfig_cachepath
, men min fråga är hur? Provade att skriva in domänen, alltså http://www.ckr.nu, men det funkade ju inte alls... Det som stod där och står där nu är:

Code: Select all

$mosConfig_absolute_path = '/home/sjofarts/public_html/joomla';

$mosConfig_cachepath = '/home/sjofarts/public_html/joomla/cache';
Skulle bli jättetacksam om någon kunde hjälpa mig!

Christopher_K_R
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Mon May 28, 2007 5:21 pm

Re: Problem med tilläggsdomän

Post by Christopher_K_R » Sun Jun 03, 2007 1:24 am

Fortfarande ingen som har någon idé?

micke_nkpg
I've been banned!
Posts: 661
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:50 am
Location: Norrköping / Stockholm

Re: Problem med tilläggsdomän

Post by micke_nkpg » Mon Jun 04, 2007 8:54 am

Känns osm du ska ta detta med webbhotellet.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med tilläggsdomän

Post by Zello » Mon Jul 09, 2007 11:00 am

Lite sent kanske men . . .

De sökvägar du skriver in ska vara absoluta sökvägar och vad jag tror måste de ligga på den server där du har din installation.


Och . . .

Välkommen till forumet!
Tveka inte att höra av dig igen om det inte redan har löst sig

/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”