Problem med contents install

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
ahidman
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 436
Joined: Sat Nov 05, 2005 6:41 pm
Location: Linköping

Problem med contents install

Post by ahidman » Thu Nov 10, 2005 6:31 pm

Hej!
När jag försöker installera vissa coponents
zip-filer i joomlas kontrollpanel får jag ofta
följande meddelande:
----------------------------

ERROR: Could not find an XML setup file in the package.
-------------------------------
Vad betyder det, och vad kan jag göra?
Med vänlig hälsning
Anders Hidman
(nybörjare)
Best regards, Ahidman. Sweden

http://spejset.se
Site under construction

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Problem med contents install

Post by Mackelito » Thu Nov 10, 2005 8:46 pm

Jag gissar på 2 saker....

1. Du har ett webbhotell som kör safemonde = on
2. Du installerar mod/com/lang på fel plats :P
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
JoomlaJon
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 227
Joined: Wed Oct 26, 2005 11:34 pm
Location: Gothenburg, Sweden

Re: Problem med contents install

Post by JoomlaJon » Sun Nov 13, 2005 4:30 pm

En del gånger som jag råkat ut för det har det berott på att zip filen innehåller en zipfil som i sin tu innehåller xmlfilen.

Så packa upp zippen, kolla sen i mappen om det inte ligger en zip file där i. Det är den som ska installeras. Jag misstänker att joomla inte läser packningar i flera nivåer.

/jon

krikkit42
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 54
Joined: Tue Dec 13, 2005 8:43 pm

Re: Problem med contents install

Post by krikkit42 » Tue Dec 13, 2005 9:20 pm

Mackelito wrote: Jag gissar på 2 saker....

1. Du har ett webbhotell som kör safemonde = on
2. Du installerar mod/com/lang på fel plats :P
Hejsan!

Kör http://www.space2u.com som på det hela taget är en mycket bra ISP, men tyvärr kör de med safemode = ON. Så, när så är fallet, hur gör man då för att komma runt detta och ändå lyckas installera komponenter/moduler/sidmallar? Jag kör Joomla 1.04 Commerce, för övrigt.
Last edited by krikkit42 on Tue Dec 13, 2005 9:26 pm, edited 1 time in total.


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”