Problem med byte till Frontend Swedish

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
klintan11
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Dec 08, 2006 2:29 pm

Problem med byte till Frontend Swedish

Post by klintan11 » Mon Jul 09, 2007 7:42 am

Hej

jag fick något fel på den svenska versionen av Frontend och ändrade då tillbaka till default engelsk,
därefter tog jag bort den svenska och installerade en ny.

Nu när jag ska byta tillbaka till svensk version så får jag ett Error!

Någon som vet var felet är?  ligger felet i databasen?

tacksam för svar

//Robin
Last edited by klintan11 on Thu Jul 12, 2007 8:22 am, edited 1 time in total.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Zello » Mon Jul 09, 2007 10:11 am

Hej Robin!
Välkommen till forumet!

Kan du beskriva lite mer vad det är för felmeddelande du får.

Hur gick du tillväga när du tog bort det "felaktiga" språkpaketet?
Tog du bort det via backend eller var det den handgripliga/manuella metoden. Om det var den senare beror nog felet på att systemet fortfarande tror att det finns ett installerat svenskt språkpaket. Detta eftersom informationen om installerade språkpaket då finns kvar i databasen. Gå inte in och pilla i databasen om du inte vet vad du gör, eller är beredd att installera om.  ;)

/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

micke_nkpg
I've been banned!
Posts: 661
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:50 am
Location: Norrköping / Stockholm

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by micke_nkpg » Mon Jul 09, 2007 11:17 am

klintan11 wrote: Hej

jag fick något fel på den svenska versionen av Frontend och ändrade då tillbaka till default engelsk,
därefter tog jag bort den svenska och installerade en ny.

Nu när jag ska byta tillbaka till svensk version så får jag barra ett Error!

Någon som vet var felet är?  ligger felet i databasen?

tacksam för svar

//Robin
vad får du för felmeddelande?

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Zello » Mon Jul 09, 2007 11:22 am

Jo tjena Micke.

Läste du inte inlägget före ditt?? Jag har redan ställt exakt denna fråga.

/ O
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
klintan11
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Dec 08, 2006 2:29 pm

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by klintan11 » Mon Jul 09, 2007 9:34 pm

Hej och tack Olle

Jag tog bort den via backend och efter det installerade jag ett nytt svenskt Frontend-paket
utan problem.
Har även testat att installera ett norsk språkpaket med samma resultat, ERROR!

Det verkar som den engelska (default) filen har fastnat, ett sätt är att kopiera den svenska
texten till den engelska frontend-filen men det är ingen snygg lösning..

//Robin 
Last edited by klintan11 on Thu Jul 12, 2007 8:23 am, edited 1 time in total.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Zello » Tue Jul 10, 2007 5:56 am

Hej!

Är felmeddelandet du får "ERROR"?

/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
klintan11
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Dec 08, 2006 2:29 pm

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by klintan11 » Tue Jul 10, 2007 10:24 am

Hej

ja det står Error! med röd text.

//Robin

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Zello » Tue Jul 10, 2007 10:41 am

Hm . . . .

OK då skulle jag behöva antigen en backupfil av din databas eller en skärmdump som visar innehållet i tabellen som slutar med _language. Om du inte vill lägga upp backupfilen här så är det helt OK att maila den till mig.

Jag har varit inne och "sabbat" en av mina offersiter lite och tror att jag är felet på spåret. Men för att inte lura in dig på felaktigheter så skulle jag vilja ha något av ovanstående.

Hur du gör en databas-backupp finns beskrivet i denna guide http://www.svenskjoomla.se/index.php?op ... &Itemid=23

/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
klintan11
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Dec 08, 2006 2:29 pm

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by klintan11 » Wed Jul 11, 2007 7:19 am

Hej Olle

jag kan maila databasen till dej,
vad har du för email-adress?

//Robin

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Zello » Wed Jul 11, 2007 7:32 am

Hej!

Jag har skickat den via PM. Så kolla dina meddelanden, jag tror att du har fått 1 ½ meddelande  :laugh:. Lite halt på tangentbordet så här dags på dagen.

/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
klintan11
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Dec 08, 2006 2:29 pm

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by klintan11 » Wed Jul 11, 2007 10:02 am

Hej

Inga meddelanden har poppat upp

//Robin

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Zello » Wed Jul 11, 2007 12:09 pm

Det är enklare än så  :P

Jag har ju mailfunktionen påslagen i min profil här så det är bara att maila.

/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Zello » Thu Jul 12, 2007 5:31 am

OK då skickar du på lasse@zolutions.se
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
klintan11
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Dec 08, 2006 2:29 pm

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by klintan11 » Thu Jul 12, 2007 5:43 am

Databasen skickad

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Zello » Thu Jul 12, 2007 6:46 am

Hej!

Jag tror att vi håller på med ett total "overkill". Är det inte helt enkelt så att din config-fil är skrivskyddad. Då går det inte att byta frontend-språk!  ;)

/ Olle
Last edited by Zello on Thu Jul 12, 2007 8:16 am, edited 1 time in total.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
klintan11
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 7
Joined: Fri Dec 08, 2006 2:29 pm

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by klintan11 » Thu Jul 12, 2007 8:19 am

Hej

kanon, nu går det att byta språk.  :D

Tack Olle för all hjälp.

//Robin

Ängegärd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 310
Joined: Thu Jul 19, 2007 10:59 pm
Location: Ludvika, Sweden
Contact:

SV: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Ängegärd » Thu Jul 19, 2007 11:47 pm

HEjSann & hallå!!!
Jag har oxå något likande problem. Jag är ny med Joomla och har precis installerat senaste ver (inte betan). och via ftp för över Fronten Swedish. Nu till min fundering/fråga; Hur mycket av det engelska språket blir på svenska. För mig har det blivit svenska på några ställen men inget i menyerna i admin delen?

Tyvärr månste jag säga att jag ligger på surftown.se. Vad jag förstått, så är det ett problem för mig.

TACKsam för hjälp!!!

ps. jag har läst någonstans att den nya beta är bättre att köra på surftown.se Skall jag köra den instället?
Last edited by Ängegärd on Sun Jul 22, 2007 7:39 pm, edited 1 time in total.
// Ängegärd
---------------
J!2.5.28 | Hotell: Surftown | Server: Apache/2.2.20 | MySQL: 5.5 | PHP: 5.6.30 | Webbklient: Firefox 53 med "IE Tab 2" 6.2

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Post by Zello » Fri Jul 20, 2007 3:55 pm

Hej och välkommen till forumet!

1. Språkpaketen bör inte laddas upp med FTP utan installeras via backend.
2. Det är endast frontend som är översatt i Joomla 1.0.12 i den "nya" 1.5 är även allt (installation, frontend & backend översatt). Anledningen till detta är att språket i version 1.0.x är hårdkodat (Det går alltså inte att skapa dynamiska spräkfiler.)
/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”