Page 1 of 1

Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Mon Jul 09, 2007 7:42 am
by klintan11
Hej

jag fick något fel på den svenska versionen av Frontend och ändrade då tillbaka till default engelsk,
därefter tog jag bort den svenska och installerade en ny.

Nu när jag ska byta tillbaka till svensk version så får jag ett Error!

Någon som vet var felet är?  ligger felet i databasen?

tacksam för svar

//Robin

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Mon Jul 09, 2007 10:11 am
by Zello
Hej Robin!
Välkommen till forumet!

Kan du beskriva lite mer vad det är för felmeddelande du får.

Hur gick du tillväga när du tog bort det "felaktiga" språkpaketet?
Tog du bort det via backend eller var det den handgripliga/manuella metoden. Om det var den senare beror nog felet på att systemet fortfarande tror att det finns ett installerat svenskt språkpaket. Detta eftersom informationen om installerade språkpaket då finns kvar i databasen. Gå inte in och pilla i databasen om du inte vet vad du gör, eller är beredd att installera om.  ;)

/ Olle

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Mon Jul 09, 2007 11:17 am
by micke_nkpg
klintan11 wrote: Hej

jag fick något fel på den svenska versionen av Frontend och ändrade då tillbaka till default engelsk,
därefter tog jag bort den svenska och installerade en ny.

Nu när jag ska byta tillbaka till svensk version så får jag barra ett Error!

Någon som vet var felet är?  ligger felet i databasen?

tacksam för svar

//Robin
vad får du för felmeddelande?

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Mon Jul 09, 2007 11:22 am
by Zello
Jo tjena Micke.

Läste du inte inlägget före ditt?? Jag har redan ställt exakt denna fråga.

/ O

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Mon Jul 09, 2007 9:34 pm
by klintan11
Hej och tack Olle

Jag tog bort den via backend och efter det installerade jag ett nytt svenskt Frontend-paket
utan problem.
Har även testat att installera ett norsk språkpaket med samma resultat, ERROR!

Det verkar som den engelska (default) filen har fastnat, ett sätt är att kopiera den svenska
texten till den engelska frontend-filen men det är ingen snygg lösning..

//Robin 

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Tue Jul 10, 2007 5:56 am
by Zello
Hej!

Är felmeddelandet du får "ERROR"?

/ Olle

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Tue Jul 10, 2007 10:24 am
by klintan11
Hej

ja det står Error! med röd text.

//Robin

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Tue Jul 10, 2007 10:41 am
by Zello
Hm . . . .

OK då skulle jag behöva antigen en backupfil av din databas eller en skärmdump som visar innehållet i tabellen som slutar med _language. Om du inte vill lägga upp backupfilen här så är det helt OK att maila den till mig.

Jag har varit inne och "sabbat" en av mina offersiter lite och tror att jag är felet på spåret. Men för att inte lura in dig på felaktigheter så skulle jag vilja ha något av ovanstående.

Hur du gör en databas-backupp finns beskrivet i denna guide http://www.svenskjoomla.se/index.php?op ... &Itemid=23

/ Olle

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Wed Jul 11, 2007 7:19 am
by klintan11
Hej Olle

jag kan maila databasen till dej,
vad har du för email-adress?

//Robin

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Wed Jul 11, 2007 7:32 am
by Zello
Hej!

Jag har skickat den via PM. Så kolla dina meddelanden, jag tror att du har fått 1 ½ meddelande  :laugh:. Lite halt på tangentbordet så här dags på dagen.

/ Olle

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Wed Jul 11, 2007 10:02 am
by klintan11
Hej

Inga meddelanden har poppat upp

//Robin

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Wed Jul 11, 2007 12:09 pm
by Zello
Det är enklare än så  :P

Jag har ju mailfunktionen påslagen i min profil här så det är bara att maila.

/ Olle

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Thu Jul 12, 2007 5:31 am
by Zello
OK då skickar du på lasse@zolutions.se

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Thu Jul 12, 2007 5:43 am
by klintan11
Databasen skickad

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Thu Jul 12, 2007 6:46 am
by Zello
Hej!

Jag tror att vi håller på med ett total "overkill". Är det inte helt enkelt så att din config-fil är skrivskyddad. Då går det inte att byta frontend-språk!  ;)

/ Olle

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Thu Jul 12, 2007 8:19 am
by klintan11
Hej

kanon, nu går det att byta språk.  :D

Tack Olle för all hjälp.

//Robin

SV: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Thu Jul 19, 2007 11:47 pm
by Ängegärd
HEjSann & hallå!!!
Jag har oxå något likande problem. Jag är ny med Joomla och har precis installerat senaste ver (inte betan). och via ftp för över Fronten Swedish. Nu till min fundering/fråga; Hur mycket av det engelska språket blir på svenska. För mig har det blivit svenska på några ställen men inget i menyerna i admin delen?

Tyvärr månste jag säga att jag ligger på surftown.se. Vad jag förstått, så är det ett problem för mig.

TACKsam för hjälp!!!

ps. jag har läst någonstans att den nya beta är bättre att köra på surftown.se Skall jag köra den instället?

Re: Problem med byte till Frontend Swedish

Posted: Fri Jul 20, 2007 3:55 pm
by Zello
Hej och välkommen till forumet!

1. Språkpaketen bör inte laddas upp med FTP utan installeras via backend.
2. Det är endast frontend som är översatt i Joomla 1.0.12 i den "nya" 1.5 är även allt (installation, frontend & backend översatt). Anledningen till detta är att språket i version 1.0.x är hårdkodat (Det går alltså inte att skapa dynamiska spräkfiler.)
/ Olle