Installationsproblem

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
andedh
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Mon Aug 13, 2007 11:05 am

Installationsproblem

Post by andedh » Mon Aug 13, 2007 11:25 am

Hallå där!
Har stora problem med att installera nya komponenter. Moduler och mambots funkar klockrent

får felmeddelandet:
Upload component - Failed
Failed to create directory "/usr/home/web/domän/components/com_eventcal/"

om jag lägger in via ftp så hittar jag inte komponenten via adminstratorn

mappen components har jag satt 777.. så alla rättigheter har jag
mitt webbhotell kör safe mode ON

Hur ska jag göra!??!!

 
User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Installationsproblem

Post by Zello » Wed Aug 15, 2007 8:08 pm

Hej och välkommen till forumet!

Jag tror att du ska starta med att söka lite på detta forum då detta inte är ett unikt problem utan ganska väl avhandlat.

En sökning på "safe mode" gav 34 sidor med svar  :-\

/ Olle
Last edited by Zello on Wed Aug 15, 2007 8:11 pm, edited 1 time in total.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
morfargekko
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 287
Joined: Sun Aug 21, 2005 12:06 pm
Location: Skyttorp, Sweden
Contact:

Re: Installationsproblem

Post by morfargekko » Thu Aug 16, 2007 3:31 am

Hej, sök inte bara i forumet!
Det är oxå bra att konsultera http://help.joomla.org/component/option ... temid,268/ eller http://help.joomla.org/component/option ... temid,268/ du hittar många bra tips på lösningar på de sidorna. :)
http://www.swedenet.net och http://www.swedenet.biz . - Man lär sig av sina misstag, Men det är billigare att lära sig av andras -

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: Installationsproblem

Post by svenl » Thu Aug 16, 2007 2:24 pm

andedh wrote: mitt webbhotell kör safe mode ON

Hur ska jag göra!??!!
Skaffa ett webbhotell som inte har denna begränsning.
Finns ett antal att välja på ...

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

User avatar
morfargekko
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 287
Joined: Sun Aug 21, 2005 12:06 pm
Location: Skyttorp, Sweden
Contact:

Re: Installationsproblem

Post by morfargekko » Thu Aug 16, 2007 2:45 pm

Hej , eller rättare sagt skaffa ett webbhotell där saker och ting funkar oavsett hur safe_mode är satt för om man läser så är det en rekommendation att den ska vara satt till off och enligt http://help.joomla.org/component/option ... temid,268/ fungerar Joomla core alldeles utmärkt oavsett hur. Dåligt skrivna komponenter och moduler kan ha problem men dom vill man ju inte ha i alla fall eller hur. :)
http://www.swedenet.net och http://www.swedenet.biz . - Man lär sig av sina misstag, Men det är billigare att lära sig av andras -

User avatar
MrCT
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sat Jul 15, 2006 9:42 pm
Location: Lulea, Sweden

Re: Installationsproblem

Post by MrCT » Thu Sep 06, 2007 6:10 am

morfargekko wrote: Dåligt skrivna komponenter och moduler kan ha problem men dom vill man ju inte ha i alla fall eller hur. :)
Finns risken för att detta blir smula OT. :P

Jag har två domäner, bägge två ligger hos one.com och bägge två har samma inställningar (php-version, etc), bägge två har samma version av Joomla!, osv, osv..

Först råkade site #1 ut för spamattacker i Akobook. Jag installerade SecurityImages och SecureBot+ - inga problem, fungerade på första försöket. På sajt #2 ville jag vara ute FÖRE spamattackerna och installera samma skydd. Fungerar inte. När jag klickar på länken till gästboken får jag bara upp en helvit sida istället. Avpublicerar jag securebot+ eller securityimages fungerar gästboken igen.

Är det inte lite mysko att en komponent fungerar på en sajt, men inte den andra, av två, till synes, identiska sidor?

User avatar
morfargekko
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 287
Joined: Sun Aug 21, 2005 12:06 pm
Location: Skyttorp, Sweden
Contact:

Re: Installationsproblem

Post by morfargekko » Thu Sep 06, 2007 6:27 am

Hej MrCT, ligger bägge domänerna på samma webbkonto eller har du olika konton för domänerna? Är du riktigt säker på att PHP inställningarna är identiska, även om det är samma PHP version behöver det inte betyda att funktionerna är identiska.
http://www.swedenet.net och http://www.swedenet.biz . - Man lär sig av sina misstag, Men det är billigare att lära sig av andras -

User avatar
MrCT
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 74
Joined: Sat Jul 15, 2006 9:42 pm
Location: Lulea, Sweden

Re: Installationsproblem

Post by MrCT » Thu Sep 06, 2007 6:50 am

morfargekko wrote: Hej MrCT, ligger bägge domänerna på samma webbkonto eller har du olika konton för domänerna? Är du riktigt säker på att PHP inställningarna är identiska, även om det är samma PHP version behöver det inte betyda att funktionerna är identiska.
Hallojsan!
Det domänerna har gemensamt är att dom ligger hos samma webhotell. Knallkork har sedan sitt konto och Kraftcirkeln har sitt eget. Det kan ju naturligtvis vara så att dom ligger på olika servrar, men i min rosa och fluffiga värld ska det inte ha någon större betydelse.

User avatar
morfargekko
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 287
Joined: Sun Aug 21, 2005 12:06 pm
Location: Skyttorp, Sweden
Contact:

Re: Installationsproblem

Post by morfargekko » Thu Sep 06, 2007 7:02 am

Hej, gör så här för att få veta om inställningarna diffar.

Skapa en fil i sitens hemkatalog som du döper till phpinfo.php
Lägg in följande text i filen (det är bara en rad).

Gå till din site: http://www.dindomän.xxx/phpinfo.php
Gå genom hur php är konfigurerat

Gör samma sak för den andra siten.

Enkelt va. :)
http://www.swedenet.net och http://www.swedenet.biz . - Man lär sig av sina misstag, Men det är billigare att lära sig av andras -

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: Installationsproblem

Post by svenl » Thu Sep 06, 2007 8:28 am

Med 3 olika konton hos Surftown så har jag lärt mig att man inte kan utgå från att de är "identiska trillingar" tyvärr.
Problemet är också att en del webbhotell själva inte inser vilka bekymmer detta kan skapa för användarna. Att byta webbhotell är ibland enda lösningen och man får hoppas att den operationen inte blir för smärtsam och långvarig när det görs.

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

 

Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”