Problem med installation av ett nytt språk

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
retard
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sat Sep 08, 2007 8:43 pm

Problem med installation av ett nytt språk

Post by retard » Sat Sep 08, 2007 8:59 pm

Tjo!
Här kommer jag med ett litet noobproblem!  ;)
Jag har lite problem med att installera svenska under min installation!  :-\

När jag väljer Installers > Languages och tankar upp en zip fil så får jag felmeddelandet:
ERROR: Could not find an XML setup file in the package.

Filen jag försöker ladda upp:
http://www.svenskjoomla.se/index.php?op ... &Itemid=23

Som jag förstått det, så är Frontend sidan man ser utan adminläget. Är det fel att ladda upp en frontend-språkfil där och isåfall, vad är det för fil man ska använda? Jag använder 1.0.13 Stable så det är ju ingen miss med versionen iaf. Var hittar jag xml filen?

Tack på förhand!

 
retard
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sat Sep 08, 2007 8:43 pm

Re: Problem med installation av ett nytt språk

Post by retard » Sun Sep 09, 2007 5:36 pm

ingen som vet  :-\

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Problem med installation av ett nytt språk

Post by vendelberg » Sun Sep 09, 2007 7:18 pm

Hej
Jag hänger inte med riktigt...Du är väl i backend när du installerar språkfilen? Installers/languages
//Mia
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: Problem med installation av ett nytt språk

Post by svenl » Mon Sep 10, 2007 10:39 am

Hejsan,

Om du öppnar den svenska zip-filen för språket så ser du att den innehåller 3 st filer, en av dessa är XML-filen. Det finns inga fel i denna då den används åtskilliga gånger av oss svenska användare.

Du gör en nyistallation som jag tolkar det. Har den gått bra?
Har du provat att installerat någon annan komponent eller mambot?

Jag tror att felet ligger i rättigheterna som du har gett Joomla på hotellet för kataloger.
Finns det en tmp-katalog där den ska vara (på root-nivå) ?
Hur är Safe-Mode konfigurerad på servern ?
Vilka rättigheter får nya kataloger som skapas ?

Återkom med dessa svar så får vi se hur vi går vidare.

mvh
8)

PS Grattis Mia till din nya "titel"  :D
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

retard
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sat Sep 08, 2007 8:43 pm

Re: Problem med installation av ett nytt språk

Post by retard » Mon Sep 10, 2007 6:12 pm

tack för ett klockrent svar!

Japp, det är en nyinstallation! =) Jag har inte provat installera extra komponenter än, utan ville först och främst få installationen på svenska.

Rättigheterna som mapparna får som standard är 755 (-rw-r--r--) och det finns ingen tmp mapp i min root - kan jag bara skapa en eller måste den genereras? Safe mode på phpkonfen är på!

Jag har även testat att manuellt slänga in de tre filerna, svensk php filen, ignore filen samt xml filen men det funkar inte. Svenska dyker upp i språkhanteraren men jag kan inte 'publisha' den.

Och japp, när jag försöker ladda upp zip filen så gör jag det i backend.

Vet ni då vad problemet kan vara?

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: Problem med installation av ett nytt språk

Post by svenl » Mon Sep 10, 2007 8:52 pm

Hejsan,

Du måste ha en tmp-katalog i din struktur. Den används bl.a. vid installationer av komponenter.
Är SafeMode=ON så kan du behöva en patch som fixar detta. Finns ett antal trådar om detta sedan tidigare (använd sökfunktionen).

Testa att installera en template eller mambot, får du samma problem så är det SafeMode-läget som behöver fixas.
Oavsett så måste du skapa tmp-mappen. Kontrollera också config-filen att sökvägen blir riktig till den.

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Problem med installation av ett nytt språk

Post by Zello » Tue Sep 11, 2007 8:17 pm

Att du inte kan publisera beror nog på att din configuration.php i rotkatalogen är skrivskyddad.

/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

 

Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”