Återställa en backup?

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
Florre
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 224
Joined: Mon Dec 26, 2005 2:39 pm
Location: Västerås, Sweden
Contact:

Återställa en backup?

Post by Florre » Mon Dec 26, 2005 3:42 pm

Hej på er!
Jag håller på att försöka uppgradera min Mambosajt till Joomla. För att inte riskera att tappa allt har jag nu:
- Via "phpmyadmin" har jag gjort en backup av databasen.
- Via FTP hämtat hem allt material från webbhotellet till hårddisken.

Nu försöker jag att köra igågn den lokalt på min dator med hjälp av "WinLAMP". Jag har en annan sajt snurrande lokalt på den servern utan problem. Jag har nu skapat en ny databas lokalt och vill nu fylla den med det jag har "back-uppat" från Mambosajten.

MEN... jag hittar ingen "Import-funktion" i phpmyadmin. Hur gör jag ???

Tack på förhand!
/Florre

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Återställa en backup?

Post by vendelberg » Tue Dec 27, 2005 7:56 am

Hej
Öppna phpmyadmin. Välj den databas du skapat. Klicka på fliken SQL. Leta upp backupfilen på din dator. Klicka på kör. Klart!

Ett tips! När man exporterar en backupfil, bör man bocka i rutan "drop existing tables/lägg till 'radera tabell' ifall man vill skriva över en befintlig databas.

//Mia
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

User avatar
Florre
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 224
Joined: Mon Dec 26, 2005 2:39 pm
Location: Västerås, Sweden
Contact:

Re: Återställa en backup?

Post by Florre » Tue Dec 27, 2005 8:13 pm

Jag tackar för hjälpen... tyvärr dyker det upp ett nytt litet problem...
När jag importerar får jag följande fel:

Code: Select all

Fel
SQL-fråga :  
CREATE DATABASE `grillweb` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci 
MySQL sa: 
#1064 - You have an error in your SQL syntax.  Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci' at line
Vad jag förstår har de  olika databaserna olika teckenuppsättningar, men vilken har vad - och framför allt: var ändrar jag så de bli lika?

:( Vad värre är...!! Jag upptäckte just att efter att jag importerat filen och fått ovanstående fel så !! FINNS INTE DATABASEN LÄNGRE !!...  :( Var tog den vägen????

Hjälp...  :-[

/Florre

User avatar
Florre
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 224
Joined: Mon Dec 26, 2005 2:39 pm
Location: Västerås, Sweden
Contact:

Re: Återställa en backup?

Post by Florre » Tue Dec 27, 2005 8:25 pm

Nya försök... Skapade en ny databas (helt tom med andra ord) och importerade...
Samma fel som förut... MySQL klagar på fel Character set. Har försökt leta på MySQLs hemsida men manualerna hjälper mig inte... bara en massa länkar till ännu mer länkar och till slut kommer man fram till en text som är ren rapakalja för mig...

Konkret:
- Var ställer jag in vilken teckenuppsättning jag använder när jag skapar en ny databas i MySQL-admin?
- Om inte det går, kan jag ändra teckenuppsättning när jag har skapat databasen?

Mycket tacksam för alla ledtrådar åt något håll (helst mot lösningen  ;) )

/Florre

xt nordic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 229
Joined: Tue Dec 27, 2005 8:11 am

Re: Återställa en backup?

Post by xt nordic » Tue Dec 27, 2005 9:35 pm

Hmm, jag är lite nyfiken på hur du gjort backupen? Det kan smyga in några fält som enbart är för att identifiera själva databasen "offline".

Körde du en export av data och sparade ner det som en sql.fil i datorn?
Mvh
Daniel Johansson
----------------
DEJI Quality Consulting

User avatar
Florre
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 224
Joined: Mon Dec 26, 2005 2:39 pm
Location: Västerås, Sweden
Contact:

Re: Återställa en backup?

Post by Florre » Tue Dec 27, 2005 10:22 pm

Jag hoppas jag gjort rätt, eller egentligen att jag gjort fel eftersom det då kanske är lättare att fixa mitt strul  :-[. Exporterade en sql-fil ifrån phpmyadmin. Se bifogad bild.

/Florre
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

xt nordic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 229
Joined: Tue Dec 27, 2005 8:11 am

Re: Återställa en backup?

Post by xt nordic » Wed Dec 28, 2005 5:21 am

Hmm, ser rätt ut om du exporterar en hel databas. Prova med ha med varje tabell i databasen... (se bild)

Image

Så här ser min export ut när jag först valt en specifik databas..

När du valt aktuell databas, klickar du sedan på exportfunktionen..Får du "bara" upp en rad i denna ruta då?

Hur ser dina importinställningar ut?
Last edited by xt nordic on Wed Dec 28, 2005 5:29 am, edited 1 time in total.
Mvh
Daniel Johansson
----------------
DEJI Quality Consulting

User avatar
Florre
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 224
Joined: Mon Dec 26, 2005 2:39 pm
Location: Västerås, Sweden
Contact:

Re: Återställa en backup?

Post by Florre » Wed Dec 28, 2005 9:55 pm

Jag tror jag blir tokig...  :(

Igår fick jag endast med databasnamnet i exportrutan, men idag lyckades jag att få fram alla tabeller på samma sätt som du har i din bild. Exporterar det till en fil (323kb = samma storlek som igår).

Importinställningarna ser du i bifogad bild. Resultatet blir följande:

Code: Select all

Fel

SQL-fråga :  

CREATE TABLE `mos_banner` (

`bid` int( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`cid` int( 11 ) NOT NULL default '0',
`type` varchar( 10 ) NOT NULL default 'banner',
`name` varchar( 50 ) NOT NULL default '',
`imptotal` int( 11 ) NOT NULL default '0',
`impmade` int( 11 ) NOT NULL default '0',
`clicks` int( 11 ) NOT NULL default '0',
`imageurl` varchar( 100 ) NOT NULL default '',
`clickurl` varchar( 200 ) NOT NULL default '',
`date` datetime default NULL ,
`showBanner` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`checked_out` tinyint( 1 ) NOT NULL default '0',
`checked_out_time` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
`editor` varchar( 50 ) default NULL ,
`custombannercode` text,
PRIMARY KEY ( `bid` ) ,
KEY `viewbanner` ( `showBanner` ) 
)ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = latin1 AUTO_INCREMENT =3 

MySQL sa: 
#1064 - You have an error in your SQL syntax.  Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3' at line 19
Det slog mig plötsligt: Kan det var olika versioner av MySQL som ställer till det?
På webbhotellet körs: MySQL 4.1.15
På min dator lokalt kör jag: MySQL 4.0.20a-nt

Kan inte nog påpeka hur tacksam jag är för hjälp och ledtrådar...

/Florre
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

xt nordic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 229
Joined: Tue Dec 27, 2005 8:11 am

Re: Återställa en backup?

Post by xt nordic » Thu Dec 29, 2005 7:12 am

Ok, det är lite svårt att hjälpa dig så här men vad jag kan se så har du nog fått med hela databasen (323kb). Om du nu skapar en databas med namnet joomla_base.sql och sätter samma användare samt lösenord på denna. Sedan så importerar du datan som finns i din "gamla" databas enligt SQL-metoden precis så som du gör..

Om du vill använda den nya databas du nu tänkt använda så gör så här:

1. Markera/välja databas
2. Klicka på "struktur" - knappen
3. Välj "markera alla" längst ner på sidan (phpmyadmin)
4. Välj radera...bekräfta med JA...

...sedan importerar du all data som du har sparat ner från den gamla databasen via SQL-funktionen...
Mvh
Daniel Johansson
----------------
DEJI Quality Consulting


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”