Cache eller scriptfel?

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
Poeten
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 237
Joined: Wed Sep 20, 2006 8:03 am
Location: Södertälje
Contact:

Cache eller scriptfel?

Post by Poeten » Fri Aug 29, 2008 7:52 am

Hej!

Grafik och bilder laddas inte in på sajten som det ska, det verkar vara något fel med cachen... Det märks mest i PC:s IE7 och Ff 3.0.1 och något mindre i Mac:s Safari 3, FF3.0.1 och Camino. Men det finns också ett scriptfel i temat som jag försöker få Rockettheme att hjälpa till med.

Jag kör fortfarande Joomla 1.0.12...har inte lyckats med uppdateringarna...

Tacksam för all hjälp!
Last edited by Poeten on Fri Aug 29, 2008 9:20 am, edited 1 time in total.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Cache eller scriptfel?

Post by Zello » Fri Aug 29, 2008 9:07 am

Hej!

Förstår inte riktigt vad som är det faktiska problemet. Kan du kanske förklara lite mer.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
Poeten
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 237
Joined: Wed Sep 20, 2006 8:03 am
Location: Södertälje
Contact:

Re: Cache eller scriptfel?

Post by Poeten » Fri Aug 29, 2008 9:27 am

Det förstår jag, det fattades två viktiga ord (jag är dyslektiker) ”grafiken och bilder laddas inte in...”

Har du tittat på sajten? Jag har ingen aning om det drabbar alla webbläsare och versioner...

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Cache eller scriptfel?

Post by Zello » Fri Aug 29, 2008 10:29 am

Hej!

Den verkar fungera i IE7 & FF3 i alla fall. Det blir ett scripttfel i IE7 men jag tror inte att det är så mycket att bekymra sig över. IE är inte kända för att hantera Java på rätt sätt ;)

Har du en skärmdump på hur det blir när det blir fel. Mest för att jag är så hysteriskt nyfiken :)
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
Poeten
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 237
Joined: Wed Sep 20, 2006 8:03 am
Location: Södertälje
Contact:

Re: Cache eller scriptfel?

Post by Poeten » Fri Aug 29, 2008 3:34 pm

Felet uppstår om jag tömmer cachen i admin eller om jag laddar om sidan i webbläsaren. Här kommer en skärmdum på hur det kan se ut. Ibland laddar den inte in någon grafik alls.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Cache eller scriptfel?

Post by Zello » Fri Aug 29, 2008 4:52 pm

Hm...

Så där blev det när jag kollade på sidan i IE8 (Men den är ju bara i betaversion). Helt klart ett Java-fel eftersom de java-drivna menyerna fäller ut som om det inte går att tolka javakoden. Men som du skrev detta får du ta med templatetillverkaren eftersom det är deras Java-kod som strular.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
Poeten
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 237
Joined: Wed Sep 20, 2006 8:03 am
Location: Södertälje
Contact:

Re: Cache eller scriptfel?

Post by Poeten » Sat Aug 30, 2008 10:34 am

Zello: Tack för att du tar dig tid! :)

Tyvärr så är det enda svar jag får från Rockettheme att jag ska uppdatera till 1.0.15. Det har jag försökt göra många gånger men det ger bara en blank framsida och baksida... Och jag är inte säker på att det skulle lösa det här problemet.

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Cache eller scriptfel?

Post by Zello » Sat Aug 30, 2008 6:28 pm

Vad kör du för version nu. Det ska vad jag vet inte vara några problem att uppdatera.
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
Poeten
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 237
Joined: Wed Sep 20, 2006 8:03 am
Location: Södertälje
Contact:

Re: Cache eller scriptfel?

Post by Poeten » Sun Aug 31, 2008 1:54 pm

Zello: Just nu 1.0.12. Jag har ännu inte testat live utan bara på hårdisken och i Mac OS X ersätts inte filer i undermappar, har jag äntligen förstått, så det är det därför det inte fungerar. Så jag får helt enkelt köra på och hålla tummarna, fast jag har läst i forumet(internationella) att det är många som fått ordentligt med problem...


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”