JoomlaPC

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
jolof
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 36
Joined: Thu May 11, 2006 1:11 pm

JoomlaPC

Post by jolof » Wed Nov 19, 2008 11:02 am

Hej!
Jag har laggt JoomlaPC 1.1 på ett usb minne.
Jag har testat att lägga min 1.5 site på den och det fungerar utmärkt.
MEN när jag lägger en gammal Joomla 1.012 site på den för att konverter så får jag inte igång den. Jag får följande felmeddelande:

Code: Select all

Warning: require_once(/localhost/test/includes/version.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in W:\www\test\includes\joomla.php on line 71

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/localhost/test/includes/version.php' (include_path='.;/usr/local/PHP/includes;/usr/local/PHP/pear;/home/admin/www/plugins/pear/PEAR') in W:\www\test\includes\joomla.php on line 71
Jag misstänker att absolute_path är fel i configuration.php :
$mosConfig_absolute_path = '/localhost/test';
Är något fel på detta?
Eller är det något helt annat?
/Jan

User avatar
felham
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1482
Joined: Thu Sep 06, 2007 6:55 pm
Location: Stockholm, Sweden

Re: JoomlaPC

Post by felham » Wed Nov 19, 2008 11:27 am

Absolute path ska vara något i stil med följande om man kör Windows:

$mosConfig_absolute_path = 'C:/Program/xampp/htdocs/joomla/';

Sen kan det vara så att JoomlaPC och liknande program skapar en ny bokstav, t.ex. W:\ i ditt fall - då kan man ju använda den istället.

jolof
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 36
Joined: Thu May 11, 2006 1:11 pm

Re: JoomlaPC

Post by jolof » Wed Nov 19, 2008 5:32 pm

felham wrote:Absolute path ska vara något i stil med följande om man kör Windows:

$mosConfig_absolute_path = 'C:/Program/xampp/htdocs/joomla/';

Sen kan det vara så att JoomlaPC och liknande program skapar en ny bokstav, t.ex. W:\ i ditt fall - då kan man ju använda den istället.
Tack, detta var det som var fel, det löste mitt problem.
/Jan :laugh:


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”