Problem med IIS/mySql :(

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
pyd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Tue Feb 14, 2006 6:45 am

Problem med IIS/mySql :(

Post by pyd » Tue Feb 14, 2006 7:10 am

Jag har precis laddat ner joomla för att utvärdera det, och det verkar ju mycket intressant!
Dock lyckas jag föga med installationen :(
Det skiter sig redan i första fasen, med att mySql inte funkar...

OS: WinXP Pro
Php: 5.1
mySql: 5.0

Jag har inga direkta kunskaper om varken php eller mySql, så jag vet inte riktigt var jag ska börja grotta...
mySql funkar (?) dock eftersom jag kan connecta till databasen med SQLyog, och där har jag skapat en databas som heter "joomla".

Här följer den biten ur configuration.php-dist som verkar vara vesentlig:

Code: Select all

$mosConfig_offline = '0';
$mosConfig_host = 'localhost';	// This is normally set to localhost
$mosConfig_user = 'root';			// MySQL username
$mosConfig_password = '*****';		// MySQL password (redigerat)
$mosConfig_db = 'joomla';				// MySQL database name
$mosConfig_dbprefix = 'jos_';	// Do not change unless you need to!
/**
* -------------------------------------------------------------------------
* Site specific configuration
* -------------------------------------------------------------------------
*/
$mosConfig_lang = 'english';				// Site language
$mosConfig_absolute_path = 'd:\- Work -\joomla';	// No trailing slash
$mosConfig_live_site = 'http://localhost/joomla';	// No trailing slash
$mosConfig_sitename = 'Joomla';				// Name of Joomla site
$mosConfig_shownoauth = '1';				// Display links & categories users don't have access to
$mosConfig_useractivation = '1';			// Send new registration passwords via e-mail
$mosConfig_uniquemail = '1';				// Require unique email adress for each user
$mosConfig_offline_message = 'This site is down for maintenance.<br /> Please check back again soon.';
$mosConfig_lifetime = '900'; 				// Session time
$mosConfig_MetaDesc = 'Joomla - the dynamic portal engine and content management system';
$mosConfig_MetaKeys = 'joomla';
$mosConfig_MetaTitle = '1';
$mosConfig_MetaAuthor = '1';
$mosConfig_debug = '0';
$mosConfig_locale = 'en_GB';
$mosConfig_offset = '+1';				// Server Local Time
$mosConfig_offset_user = '+1';			// User Local Time
I php.ini har jag redigerat bort ";" ifrån "extension=php_mysql.dll"

Är det fler som har haft samma problem som mig?

Edit: problemet är löst!
Jag körde först php-installern, och sedan packade jag upp php-zippen och kopierade in allt i c:\php... sen funkade det.
Last edited by pyd on Tue Feb 14, 2006 8:45 am, edited 1 time in total.

User avatar
LorenzoG
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3010
Joined: Fri Aug 19, 2005 8:46 am
Location: Stockholm, Sweden

Re: Problem med IIS/mySql :(

Post by LorenzoG » Tue Feb 14, 2006 9:11 am

Hej Pyd och välkommen!

Bra att det löste sig!  :)

pyd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Tue Feb 14, 2006 6:45 am

Re: Problem med IIS/mySql :(

Post by pyd » Tue Feb 14, 2006 9:17 am

Tackar!
Jag ser med spänning fram emot vad joomla kan erbjuda!
Dessutom ser jag mycket possitivt på ett svenskt forum!

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Problem med IIS/mySql :(

Post by Mackelito » Tue Feb 14, 2006 9:42 am

Riktigt kul att höra att det funkade på MySQL 5... har inte testat det själv men om jag inte har fel så garanterar dom inte stödet för 5:an  :-\
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

pyd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 33
Joined: Tue Feb 14, 2006 6:45 am

Re: Problem med IIS/mySql :(

Post by pyd » Tue Feb 14, 2006 9:46 am

Mackelito wrote: Riktigt kul att höra att det funkade på MySQL 5... har inte testat det själv men om jag inte har fel så garanterar dom inte stödet för 5:an  :-\
Jag får väl återkomma om jag hittar något fel :)

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Problem med IIS/mySql :(

Post by Mackelito » Tue Feb 14, 2006 10:00 am

Det låter guld det :)
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”