Hur installerar man Gallery2 ?

Diskutera frågor rörande installation, backup och säkerhet avseende Joomla! 1.0.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
cremp
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Fri Aug 04, 2006 10:13 am

Hur installerar man Gallery2 ?

Post by cremp » Fri Aug 04, 2006 10:18 am

Hej,

Jag är helt ny på detta med Joomla och försöker traggla mig igenom installationen...

Har tänkt installera Gallery2 men är så dum att jag inte förstår allt detta med Bridges osv.

Var ska jag installera Gallery2?

Gör jag det som en komponent ifrån adminarean i Joomla eller installerar jag det på servern
i en egen katalog utanför Joomla?

Var kommer Bridgen in i det hela och hur använder jag den?

Hoppas på hjälp.

Cremp

User avatar
adapter
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Apr 05, 2006 10:03 pm
Location: Tomelilla

Re: Hur installerar man Gallery2 ?

Post by adapter » Fri Aug 04, 2006 10:24 am

Hejsan

Gallery2 installerat separat inte under joomla. Därför använder man bryggan.

Så skapa en ny mapp namnge den galleri tex ladda upp alla filer där gå till http://www.dinwebblats/galleri kör installationen.

Nästa steg är att installera bryggan vilket du gör lätt via joomla välj Installers -> Component

cremp
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Fri Aug 04, 2006 10:13 am

Re: Hur installerar man Gallery2 ?

Post by cremp » Sat Aug 05, 2006 2:33 pm

Tack för hjälpen, nu har jag fått igång det.

Nu har jag bara problem med dom svenska tecknen som inte fungerar i galleriet...

Om det är någon som vet hur man fixar det eller var man kan hitta info om det
så får ni gärna dela med er.

User avatar
adapter
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Apr 05, 2006 10:03 pm
Location: Tomelilla

Re: Hur installerar man Gallery2 ?

Post by adapter » Sat Aug 05, 2006 3:53 pm


cremp
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Fri Aug 04, 2006 10:13 am

Re: Hur installerar man Gallery2 ?

Post by cremp » Sat Aug 05, 2006 8:30 pm

Tack för länken, jag fixade första delen, men detta förstår jag inte...

I vilken fil och var är det jag ska byta ut texten?

For Module you have use add this to end of the file just before "?>"

$content = utf8_decode($content);


Som sagt, man är ju ingen expert.........

User avatar
adapter
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Apr 05, 2006 10:03 pm
Location: Tomelilla

Re: Hur installerar man Gallery2 ?

Post by adapter » Sun Aug 06, 2006 6:43 am

Jag vet hur det känns jag e också nybörjare på sånt här men har lärt mig ganska mycket den senaste tiden.

Det är till modulerna för gallery2 tex sidebar modulen om man inte vill köra med gallerys egen sidebar meny. Vet inte om du ska använda sidebar menu eller image block menu.

Om du har installerat dom ligger dom i xxx.dinhemsida.se/moduels mappen. Modulerna finns här
http://developer.joomla.org/sf/frs/do/l ... rs.modules

I när du ska tex lägga in $content = utf8_decode($content); så är det längst nere i  module filen precis innan ?>

Code: Select all

$content = utf8_decode($content);
?>

cremp
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 6
Joined: Fri Aug 04, 2006 10:13 am

Re: Hur installerar man Gallery2 ?

Post by cremp » Sun Aug 06, 2006 10:21 am

Jag har nu följt alla instruktioner, men det ser ändå ut så här Album: V?t Br?p i Molla
när det ska stå Vårat Bröllop i Molla

Vad har jag gjort fel... har bytt ut koden, men det verkar inte hjälpa..

User avatar
adapter
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 32
Joined: Wed Apr 05, 2006 10:03 pm
Location: Tomelilla

Re: Hur installerar man Gallery2 ?

Post by adapter » Sun Aug 06, 2006 5:35 pm

Om du skapa det galleriet/mappen först utan och gjort ändringarna så måste du döpa om mapparna igen för det ska bli rätt.

Nicklas.T
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 372
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:09 pm
Contact:

Re: Hur installerar man Gallery2 ?

Post by Nicklas.T » Tue Nov 07, 2006 2:26 pm

Hejsan..

Det är svårt att veta vilken version man skall ha av grejerna?  Kan dem inte paketera båda program och bridge?

Vilka filer är det jag behöver för att köra Gallery2 fullt ut?

// Nicklas


Locked

Return to “Installation, backup och säkerhet”