Page 1 of 1

Behöver hjälp att hitta en bra gästbok

Posted: Fri Nov 03, 2006 10:29 am
by sta1n
Tja,

Har ni någon bra gästbok med spamskydd att rekomendera?

/Henke

Re: Behöver hjälp att hitta en bra gästbok

Posted: Fri Nov 03, 2006 11:38 pm
by Mackelito
http://extensions.joomla.org/component/ ... Itemid,35/

oftast står det rätt bra recensioner om dom.. =)

Re: Behöver hjälp att hitta en bra gästbok

Posted: Sat Nov 04, 2006 12:47 pm
by Gardener
Jag skulle vilja rekommendera min egen komponent, Jambook, som har flera nivåer av spamskydd och en hel del inställningsmöjligheter. Dessutom finns den på svenska, även om jag inte hunnit översätta precis allt än.

Re: Behöver hjälp att hitta en bra gästbok

Posted: Mon Nov 06, 2006 2:46 am
by Nicklas.T
Gardener wrote: Jag skulle vilja rekommendera min egen komponent, Jambook, som har flera nivåer av spamskydd och en hel del inställningsmöjligheter. Dessutom finns den på svenska, även om jag inte hunnit översätta precis allt än.
Jag gillar din Gästbok. Den är enkel och värkar fungera bra.

Men är det verkligen nödvändigt med all formatering man kan göra på texten?
Samt jag tycker att #Sign the guestbook" knappen borde vara större och tydligare.. Kanske lite större text och i en annan färg, samt lite separerat från sök knappen  :)

Mvh

Nicklas

Re: Behöver hjälp att hitta en bra gästbok

Posted: Mon Nov 06, 2006 11:23 am
by Gardener
Tack, det är alltid trevligt att höra.

Det går ju att stänga av editorn om man inte vill ha möjlighet till formattering, ska försöka se till att man kan specifiera en annan editor än standardeditorn också till den stabila versionen.

Ska se om jag kan göra något åt knappen för att skriva i gästboken, men jag är tyvärr ingen designer så jag vet inte hur bra det kommer gå. Kanske ska försöka hitta nån trevlig bild eller nåt att lägga till. Sen går det ju att välja att formuläret ska visas direkt också, då blir det ju ganska tydligt. Annars går ju utseendet att ändra själv via mallarna från administrator, en av orsakerna till att jag la till den editeringsmöjligheten var för att jag är så usel på utseende själv. =P

Re: Behöver hjälp att hitta en bra gästbok

Posted: Wed Feb 10, 2010 11:18 pm
by farbrorfreij
Gardener wrote:Jag skulle vilja rekommendera min egen komponent, Jambook, som har flera nivåer av spamskydd och en hel del inställningsmöjligheter. Dessutom finns den på svenska, även om jag inte hunnit översätta precis allt än.
En utmärkt komponent.
Bifogar en textfil med bearbetad svensköversättning - en med å.ä,ö istället för krumelurer (som var det enda som inte funkade klockrent för mej efter installation)
mvh/Patrik
Swedish.php

Re: Behöver hjälp att hitta en bra gästbok

Posted: Wed Feb 17, 2010 3:06 pm
by Gardener
Det följer med två olika svenska översättningsfiler i Jambook. Den som används som default är till för Joomla 1.0, som har en annan teckenuppsättning. I Joomla 1.5 används UTF-8, och då behöver man byta namn på filen components/com_jambook/language/swedish-utf8.php till swedish.php

Om man nu inte har turen att den svenska språkfilen råkar ha id:t "swedish-utf8", då det skulle funka automatiskt.