Page 1 of 1

Otroligt simpel 'Slideshow'

Posted: Tue May 13, 2008 8:16 am
by u66lan
Tjena, är lite nybörjare med CMS och behöver lite hjälp. Jag skulle vilja ha en extremt simpel 'Slideshow' på min hemsida, något i still med http://www.apollo.se/Travelling+with+ap ... earch=True& . Alltså när man klickar på ">>" och "<<" så byter man till nästa/föregående bild. Finns det någon addon/modul/komponent som kan fixa detta?

Tack för er tid!

Re: Otroligt simpel 'Slideshow'

Posted: Tue May 13, 2008 1:32 pm
by bassman
Ta en titt på denna:
http://www.joomlashine.com/
/Bassman

Re: Otroligt simpel 'Slideshow'

Posted: Wed May 14, 2008 7:04 am
by u66lan
Tack för svaert Bassman! Tyvärr känns den där slideshowen lite för avancerad, vill helst inte ha flash. Det jag vill få fram är att när man klickar på "New" i Content så skall man kunnna lägga in ett galleri, precis som med "{mosimage}", därefter ladda upp vilka bilder som skall visas i det galleriet. Det är egentligen supersimpelt jag vet bara inte hur jag skall gå till väga.

Re: Otroligt simpel 'Slideshow'

Posted: Wed May 14, 2008 8:19 am
by sgagner
Hej,

De flesta slideshows visas i form av moduler eller hela komponenter.
Ta en titt på EMslideshow som har en mambot/plugin som gör det möjligt att lägga in taggar i artikler för att visa ett bildspel.
Ibland kan det verka som en enkel sak att vilja visa något i en artikel men, som när man tittar djupare ned i det, är ganska komplicerat. Jag tror dock att EMslideshow löser ditt problem. EMslideshow är dock kommersiell och kostar drygt 200:- vilket jag tycker är rimligt för en bra komponent.

Ett icke-kommersiellt alternativ är Simpel Image Gallery som är just den enkla plug-in du efterlyser. Infoga en tagg och ange en mapp så visas bilderna i den mappen som ett bildspel i din artikel.

En annan lösning är att använda en plugin som kan infoga en modul i en artikel. En sådan är LoadModule som gör just detta.

Re: Otroligt simpel 'Slideshow'

Posted: Wed Jun 04, 2008 12:37 pm
by u66lan
Tack för svaret! Em slideshow såg mycket intressant ut! Så men den plugin:en kan man alltså få det jag vill, att i content items kunna få skriva in "mosslideshow" så skall ett bildspel visas där?

Re: Otroligt simpel 'Slideshow'

Posted: Wed Jun 04, 2008 1:25 pm
by sgagner
Ja, i princip är det så enkelt.
Man måste också lägga till en ID som gör det möjligt att välja en av flera slideshows.

Re: Otroligt simpel 'Slideshow'

Posted: Thu Jun 05, 2008 7:01 am
by u66lan
Sitter just nu på en Mamboserver, så jag antar att den här plugin:en ej fungerar då? Förövrigt, tycker du jag skall byta till Joomla istället? Är det värt det? Känns som utbudet till Mambo är otroligt begränsat, hittar knappt några addons...

Re: Otroligt simpel 'Slideshow'

Posted: Tue Jun 22, 2010 9:56 am
by sgagner
Hej!

Självklart skall du byta till Joomla 8)
Mambo har gått en mer kommersiell väg och har heller inte det enorma utbud av tillägg som Joomla har. När nästa version av Joomla släpps så är bakåtkompatibiliteten bruten och gamla tillägg kommer inte längre att fungera. Det är alltså hög tid att byta till något modernare och framtidssäkrare.
Du kommer troligen aldrig att ångra bytet eller någonsin titta tillbaka.