FireFox \ Explorer olika padding

Diskutera både frågor och goda idéer/förslag avseende mallar och design för Joomla! 1.0.
Locked
Swensson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Jul 08, 2007 7:21 pm

FireFox \ Explorer olika padding

Post by Swensson » Wed Jul 25, 2007 1:42 pm

Tjenna,
har en litet irriterande browser fel.
Top paddingen är oilka i browserna.
Nu har jag bara kollat FireFox och IE
men får väll ändå erkänna att det till
störst del är dom som används.

IE tycker att 10px padding är som 20 i FireFox och jag hittar inget annat sätt att komma runt det än
att skriva ett PHP "script if IE padding si o så else padding si o så".

Nån som har ett fiffigt sätt o göra annars?

http://www.colormebeautiful.se
Om ni vill kika på vad jag menar  :)


Swensson webmaster CMB

User avatar
JoomlaJon
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 227
Joined: Wed Oct 26, 2005 11:34 pm
Location: Gothenburg, Sweden

Re: FireFox \ Explorer olika padding

Post by JoomlaJon » Wed Jul 25, 2007 8:56 pm

Jag vill minnas att man kan googla på css explorer hack, eller liknande.

En grej jag vet är att det är bra att nolla margin och padding i body, då vissa läsare har ett grundvärde som snedvrider det hela.

Hacken i alla fall går ut på att skriva något som explorer förstår och sen villa bort den med en snutt skräp som gör att den inte tolkar vidare. Andra läsare går vidare och läser sen in korrekt information. För när jag höll på så var det just explorer som ställde till det.

/jon

Swensson
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 15
Joined: Sun Jul 08, 2007 7:21 pm

Re: FireFox \ Explorer olika padding

Post by Swensson » Thu Jul 26, 2007 9:05 am

Nja ja fick till det iaf. i själva layout php filen.

Läste lite om CSS hacks o det va väll ingen som tyckte det va super även om det fungerade.

Gjorde så här:
I CSS Filen:

Code: Select all

#outer-800
{
width: 800px;
padding-top: 5px;
}
I layout index.php

Code: Select all

<?php
//om det är MSI Explorer
if  ($name  =  strstr  ($HTTP_USER_AGENT,  "MSIE")) 
{ 
      //gör inget
      echo '';
} 
else 
{ 
      echo '<br><br>';
} 
?> 
<div id="outer-800" >
<och så vidare>
Inte för att det är rätt kanske men fungerar för nu....
Last edited by Swensson on Thu Jul 26, 2007 9:07 am, edited 1 time in total.


Locked

Return to “Mallar (templates) och design”