Får inte templates att funka !?

Diskutera både frågor och goda idéer/förslag avseende mallar och design för Joomla! 1.0.
Locked
Antifreze
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Sat Aug 25, 2007 9:34 am

Får inte templates att funka !?

Post by Antifreze » Sat Aug 25, 2007 12:20 pm

Hejsan

Jag är väldigt ny på det här med Joomla och hur allt fungerar här. Men i allafal. Jag skulle installera en ny templates men får det inte att fungerar !? Får att de saknas en xml fil, men filen finns finns i zipfilen, är det någon som skulle kunna vara snäll och antingen skriva m hur man gör exakt eller länka till någon sida så skulle jag bli jätte glad. får samma problem när jag skall installera svenska som språk.

User avatar
vendelberg
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1662
Joined: Sat Aug 20, 2005 6:56 pm
Location: Vendel/Örbyhus
Contact:

Re: Får inte templates att funka !?

Post by vendelberg » Sat Aug 25, 2007 5:20 pm

Hej
I nästan alla fall där man inte får upp mallar etc. handlar om rättighetsproblem. Alltså chmode. För att gå runt det här ibland brukar jag helt enkelt skicka upp en mall via ftp och skriva över en annan befintlig. Tex rhuk_solarflaire_ii som jag aldrig använder.
:)
Man lär så länge man har elever
* Glöm inte att markera ditt första inlägg i tråden som LÖST (den gröna bocken) när du anser att du fått tillräcklig hjälp! *

www.joomlaakuten.se

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Får inte templates att funka !?

Post by Zello » Sat Aug 25, 2007 7:28 pm

Om "det saknas en XML-fil" kan problemet även vara att installationsfilen är felpackad. Låter det konstigt?

Så här:
Om du har en zip-fil med en template och provar att packa upp den på din egen dator (extract here) så ska det skapas en mapp som heter som templaten (zip-filen) och denna mapp ska innehålla minst det som du ser på den bifogade bilden. Om du istället får en mapp i mappen (är du med?) så har den packats på fel sett och installationsprogrammet kan inte hitta xml-filen eftersom det bara finns en mapp ...

Kolla bilden!

/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: Får inte templates att funka !?

Post by Mackelito » Tue Sep 04, 2007 5:28 am

En smidig sak är att mallarna inte behöver installeras utan som mia sa så kan du bara skicka upp mallen via FTP... skicka bara upp din egna mall (inte zippad) med alla mappar och filer så kommer du se den i template manager!
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se


Locked

Return to “Mallar (templates) och design”