Page 1 of 1

Får inte templates att funka !?

Posted: Sat Aug 25, 2007 12:20 pm
by Antifreze
Hejsan

Jag är väldigt ny på det här med Joomla och hur allt fungerar här. Men i allafal. Jag skulle installera en ny templates men får det inte att fungerar !? Får att de saknas en xml fil, men filen finns finns i zipfilen, är det någon som skulle kunna vara snäll och antingen skriva m hur man gör exakt eller länka till någon sida så skulle jag bli jätte glad. får samma problem när jag skall installera svenska som språk.

Re: Får inte templates att funka !?

Posted: Sat Aug 25, 2007 5:20 pm
by vendelberg
Hej
I nästan alla fall där man inte får upp mallar etc. handlar om rättighetsproblem. Alltså chmode. För att gå runt det här ibland brukar jag helt enkelt skicka upp en mall via ftp och skriva över en annan befintlig. Tex rhuk_solarflaire_ii som jag aldrig använder.
:)

Re: Får inte templates att funka !?

Posted: Sat Aug 25, 2007 7:28 pm
by Zello
Om "det saknas en XML-fil" kan problemet även vara att installationsfilen är felpackad. Låter det konstigt?

Så här:
Om du har en zip-fil med en template och provar att packa upp den på din egen dator (extract here) så ska det skapas en mapp som heter som templaten (zip-filen) och denna mapp ska innehålla minst det som du ser på den bifogade bilden. Om du istället får en mapp i mappen (är du med?) så har den packats på fel sett och installationsprogrammet kan inte hitta xml-filen eftersom det bara finns en mapp ...

Kolla bilden!

/ Olle

Re: Får inte templates att funka !?

Posted: Tue Sep 04, 2007 5:28 am
by Mackelito
En smidig sak är att mallarna inte behöver installeras utan som mia sa så kan du bara skicka upp mallen via FTP... skicka bara upp din egna mall (inte zippad) med alla mappar och filer så kommer du se den i template manager!