How to use the patTemplate in joomla!

A general technical discussion area for patTemplate.
User avatar
ChuckTrukk
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 216
Joined: Tue Aug 23, 2005 4:34 pm
Location: Mt. Juliet, Tennessee
Contact:

How to use the patTemplate in joomla!

Postby ChuckTrukk » Sat Sep 17, 2005 8:31 am

Are some patTemplates included in the joomla! install? ie com_contact, com_frontpage? If so, how do I use these?

Thanks,
Chuck
http://www.nashville-webdesign.com - Nashville Web Design

Cosmin
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 288
Joined: Thu Aug 18, 2005 1:50 pm
Location: Romania
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby Cosmin » Sat Sep 17, 2005 10:26 am

Mod note: Moved to Developer Zone > Joomla 1.x
Member of the Romanian Joomla! Translation Team
Joomla! Romania: http://www.joomla.ro

User avatar
masterchief
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2316
Joined: Fri Aug 12, 2005 2:45 am
Location: Brisbane, Australia
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby masterchief » Wed Sep 21, 2005 7:02 am

There are no build it examples of using patTemplate in the 1.0 core.

Have a look here though:
http://developer.joomla.org/integration ... m=exsy1002

Look at f.components.php and f.components.html.php and then in /tmpl components.*.html

That should give you an idea of how it all works.  Please note this is a multi-function so it's laid out a little differently to what you are used to.

If you have any questions don't hesitate to ask.
Andrew Eddie - Tweet @AndrewEddie
<><
http://eddify.me
http://www.kiva.org/team/joomla - Got Joomla for free? Pay it forward and help fight poverty.

alwarren
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 527
Joined: Fri Aug 19, 2005 9:27 am

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby alwarren » Wed Sep 21, 2005 9:57 am

masterchief wrote:Have a look here though:
http://developer.joomla.org/integration ... m=exsy1002

Look at f.components.php and f.components.html.php and then in /tmpl components.*.html
[quote=∓quot;developer.joomla.org"\]
Permission Denied
You do not have permission to view this page.

If you feel you have received this message in error, please contact the SourceForge administrator. [/quote]
Al Warren
This ain't my first rodeo. Red Foreman says it best.
CQDX de WR5AW

User avatar
masterchief
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2316
Joined: Fri Aug 12, 2005 2:45 am
Location: Brisbane, Australia
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby masterchief » Wed Sep 21, 2005 10:44 am

Sorry, SCM should be right now.  I'm still learning to ;)
Andrew Eddie - Tweet @AndrewEddie
<><
http://eddify.me
http://www.kiva.org/team/joomla - Got Joomla for free? Pay it forward and help fight poverty.

User avatar
MystaMax
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 333
Joined: Thu Aug 18, 2005 4:55 am
Location: Atlanta, GA USA
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby MystaMax » Fri Sep 30, 2005 5:10 pm

It seems the learning curve bends a lil more when creating templates for joomla w/ PATtemplates... Correct me if I'm wrong

User avatar
Vimes
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1677
Joined: Fri Aug 19, 2005 12:14 am
Location: United Kingdom
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby Vimes » Sat Oct 01, 2005 10:53 pm

I recognise the tmpl stuff, the rest is Greek.

[me=Vimes]sees a lot of coffee consumption on the horizon.[/me]
http://www.jomres.net THE online hotel booking and reservation system for Joomla and Wordpress.

User avatar
dorjano
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 432
Joined: Tue Aug 30, 2005 11:26 am
Location: Slovenia
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby dorjano » Sat Oct 01, 2005 11:58 pm

Hi Masterchief
could you uncover a time frame for releasing JoomlaDesigner?? Could you at least tell us  more about functionality? ???

cheers,

Dorjano
Moderator of Slovenian Forum

User avatar
MystaMax
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 333
Joined: Thu Aug 18, 2005 4:55 am
Location: Atlanta, GA USA
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby MystaMax » Sun Oct 02, 2005 2:03 am

JoomlaDesigner?? Hmmm just searched the forge and found it. There isn't much info there. It says developer utilites for Joomla. Whats this all about? With the folks in charge of it, has to be good!
Last edited by MystaMax on Sun Oct 02, 2005 2:05 am, edited 1 time in total.

vavroom

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby vavroom » Sun Oct 02, 2005 5:08 am

MystaMax wrote:It seems the learning curve bends a lil more when creating templates for joomla w/ PATtemplates... Correct me if I'm wrong


Here's the thing though, templates, as we've used the word to mean how the site looks, is not directly related to pT.

It's one of the reasons we're actually looking at changing the naming of templates to "themes", which would be more accurate.

[me=vavroom]still has to poke his nose in pT stuff...[/me]

User avatar
MystaMax
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 333
Joined: Thu Aug 18, 2005 4:55 am
Location: Atlanta, GA USA
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby MystaMax » Sun Oct 02, 2005 5:45 am

Drupal calls them themes as well.  I haven't played w/ it in a while, but I remember correctly drupal was able to use more than one template engine (PatTemplate & Smarty). I believe that was release 4.5.2 for drupal. 

Anyway, from what I've read it seems like you have a really big template with small templates within.  For instance, the header could be a template ('section', thats how I think of them), the modules left and right are templates, the main content section is a template.  All mini templates w/in a larger one. Is that right? Thats what I got from the info on the help site, and over at php-tools.de

vavroom

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby vavroom » Sun Oct 02, 2005 5:54 am

mystamax, I think you're looking at it a bit differently than what it is, though you have the general principle right.

pT allows you to separate the code (business) from the structure.  If you look at a component now, the php/sql is interspersed with html.  This makes it rather hard to work with.  pT allows you to have the php/sql handled in one place, and the html output handled elsewhere.  So it makes it easier for anyone to modify the "template", or how the business gets displayed/generated.  Using a div with h3 instead of a table with the first cell being "componentheading", for example.

The use of pT that we're taking (and the guys/gals can correct me if I'm wrong) is more along the line of code output for components/modules, rather than deciding how that information is beign displayed and where it should go on a page.

So with pT, you have part of the template that "fishes" the information from the database, and another part that determines how that information will be generated on the page.

Then through the theme (what we currently know as a template), you position the output where you want it, and using css, you get it to look how you want it (obviously css is for layout as well).

Does that make sense?

ford
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 166
Joined: Thu Aug 18, 2005 11:45 am

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby ford » Sun Oct 02, 2005 1:35 pm

Are there speed penalties when using patTemplate? Will performance be sacrificed for separation of code / layout?

Ford  :)

User avatar
Hackwar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3762
Joined: Fri Sep 16, 2005 8:41 pm
Location: NRW - Germany
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby Hackwar » Sun Oct 02, 2005 2:33 pm

I don't think there is a speed loss. A lot of other projects (phpbb) use it too and don't seem to have problems.
Hackwar
god doesn't play dice with the universe. not after that drunken night with the devil where he lost classical mechanics in a game of craps.

Since the creation of the Internet, the Earth's rotation has been fueled, primarily, by the collective spinning of English teachers in their graves.

User avatar
MystaMax
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 333
Joined: Thu Aug 18, 2005 4:55 am
Location: Atlanta, GA USA
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby MystaMax » Sun Oct 02, 2005 4:29 pm

ford wrote:Are there speed penalties when using patTemplate? Will performance be sacrificed for separation of code / layout?

Ford  :)


It has a caching engine, so that should help performance

EdbO
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 55
Joined: Wed Sep 21, 2005 8:00 pm

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby EdbO » Mon Oct 10, 2005 5:39 pm

Can I use patTemplate already? It looks great :)  max freedom to place the content on your website  8) .

A small tut to use patTemplate with Joomla! would be great.

User avatar
Hackwar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3762
Joined: Fri Sep 16, 2005 8:41 pm
Location: NRW - Germany
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby Hackwar » Mon Oct 10, 2005 5:50 pm

Its all on the joomla-site and yes you can allready use it.
god doesn't play dice with the universe. not after that drunken night with the devil where he lost classical mechanics in a game of craps.

Since the creation of the Internet, the Earth's rotation has been fueled, primarily, by the collective spinning of English teachers in their graves.

EdbO
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 55
Joined: Wed Sep 21, 2005 8:00 pm

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby EdbO » Mon Oct 10, 2005 6:02 pm

Hackwar wrote:Its all on the joomla-site and yes you can allready use it.


Well I can't find nothing about this:
- I have to connect to the patTemplate engine how can I do that  ???
- Can I use the normal templates-dir
- Have I had to replace some files
- Can I use the index.php or should it be another file?

....and so on..... The basics to use patTemplate

User avatar
Hackwar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3762
Joined: Fri Sep 16, 2005 8:41 pm
Location: NRW - Germany
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby Hackwar » Mon Oct 10, 2005 6:31 pm

http://help.joomla.org/content/section/12/125/
left menu, Section developer manual, pattemplate. last entry in the menu.
god doesn't play dice with the universe. not after that drunken night with the devil where he lost classical mechanics in a game of craps.

Since the creation of the Internet, the Earth's rotation has been fueled, primarily, by the collective spinning of English teachers in their graves.

EdbO
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 55
Joined: Wed Sep 21, 2005 8:00 pm

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby EdbO » Tue Oct 11, 2005 1:29 pm

Hackwar wrote:http://help.joomla.org/content/section/12/125/
left menu, Section developer manual, pattemplate. last entry in the menu.


It contains examples how to work with patTemplate, but not examples how to use patTemplate with Joomla  :(  I think that you have to rewrite the code of the modules and components to work with patTemplate. Correct me if I'm wrong

de
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1477
Joined: Thu Aug 18, 2005 9:06 am
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby de » Tue Oct 11, 2005 1:40 pm

EdbO wrote:It contains examples how to work with patTemplate, but not examples how to use patTemplate with Joomla  :(  I think that you have to rewrite the code of the modules and components to work with patTemplate. Correct me if I'm wrong

Not sure what you mean... do you expect to just write the template? This is of course only possible with the addons supporting it. Others may need to be modified or you wait until they support it.

User avatar
Hackwar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3762
Joined: Fri Sep 16, 2005 8:41 pm
Location: NRW - Germany
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby Hackwar » Tue Oct 11, 2005 9:16 pm

EdbO wrote:It contains examples how to work with patTemplate, but not examples how to use patTemplate with Joomla  :(  I think that you have to rewrite the code of the modules and components to work with patTemplate. Correct me if I'm wrong

patTemplate is allready used by Joomla and if you write a new component/module/mambot you can use it with all its features. The changes to use patTemplate with all the standard add-ons are currently being made and will come in version 1.1. If you like you can allready try it out in the SVN. Thats primarily the only way patTemplate is used. You will still have to create an index.php in your corresponding template folder with the basic layout, etc.
I thought about restructuring this and making the whole concept more consistent, with frontpage being a page like every other page and the corresponding layout stored as a patTemplate-file like all the others, but that would mean some MAJOR rewriting of the core and would probably be something for a Joomla version like 1.5 or even 2.0 or later. i don't know, but I did write it down in another thread...
Hackwar
god doesn't play dice with the universe. not after that drunken night with the devil where he lost classical mechanics in a game of craps.

Since the creation of the Internet, the Earth's rotation has been fueled, primarily, by the collective spinning of English teachers in their graves.

User avatar
stingrey
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2756
Joined: Mon Aug 15, 2005 4:36 pm
Location: Marikina, Metro Manila, Philippines
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby stingrey » Wed Oct 12, 2005 2:41 am

Hackwar wrote:I thought about restructuring this and making the whole concept more consistent, with frontpage being a page like every other page and the corresponding layout stored as a patTemplate-file like all the others, but that would mean some MAJOR rewriting of the core and would probably be something for a Joomla version like 1.5 or even 2.0 or later.

This will be done in 1.2
Rey Gigataras
http://www.wizmediateam.com <-- great team of talented Web Designers and Programmers!
http://about.me/reygigataras <-- About Me :)
Partner, Business Development & Project Manager, Event Manager, Sports Coach :D

User avatar
Hackwar
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3762
Joined: Fri Sep 16, 2005 8:41 pm
Location: NRW - Germany
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby Hackwar » Wed Oct 12, 2005 6:41 am

See? These guys are way ahead of me.  ;) :D
god doesn't play dice with the universe. not after that drunken night with the devil where he lost classical mechanics in a game of craps.

Since the creation of the Internet, the Earth's rotation has been fueled, primarily, by the collective spinning of English teachers in their graves.

alwarren
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 527
Joined: Fri Aug 19, 2005 9:27 am

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby alwarren » Fri Oct 14, 2005 1:52 am

I've allready written a couple of components using patTemplates. It's pretty nice. But you have to completely rethink your logic to make everything ready for the template. Sometimes things are pretty simple. Sometimes they get downright ugly. It all depends on how many conditions you put on the output. The more conditions there are, the uglier the template gets. Although, I am considering taking another approach of using different templates based on the logic. That is, condition A use template A. Condition B use template B. Don't get me wrong, patTemplates can handle just about anything you throw at it. But where there are multiple conditions on the output, the template becomes filled with various condition subtemplates. And by the time everything is done, you wind up with what you're trying to avoid in the first place - mixing business with presentation. One other thing I haven't figured out yet is how to feed multidimensional arrays to a template. You're supposed to be able to feed a single template a multidimensional array and the various sub-templates automatically repeat all the parent/child output. The docs say it's possible but I haven't found any working examples. Support and/or documentation for patTemplates is pretty much non-existant. I'm still going through the learning curve trying various things. It's going to be an interesting ride.
Al Warren
This ain't my first rodeo. Red Foreman says it best.
CQDX de WR5AW

User avatar
MystaMax
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 333
Joined: Thu Aug 18, 2005 4:55 am
Location: Atlanta, GA USA
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby MystaMax » Fri Oct 14, 2005 5:15 am

your comments are very interesting alwarren, and it would be great to see some sample code of what you are talking about.

alwarren
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 527
Joined: Fri Aug 19, 2005 9:27 am

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby alwarren » Fri Oct 14, 2005 5:43 pm

Here are a couple of examples. The first has no conditions on the template. You'll notice it is fairly simple.

Code: Select all

<mos:tmpl name="head">
   <h1>{TEST_HEAD} {LIC_CLASS_NAME}</h1>
   <mos:tmpl src="hr_red.html" parse="on" />
   <form action="index.php" method="post">
</mos:tmpl>
<mos:tmpl name="questions">
   <mos:tmpl name="question">
      <p>{TEXT}<br />
      <mos:tmpl name="answers">
         <input type="radio" name="ans[{KEY}]" value="{LETTER}">
          {LETTER}. {TEXT}<br />
      </mos:tmpl>
      </p>
      <mos:var name="image_src" copyfrom="IMAGE" modifier="HTML_Img" title="Image"/>
      <mos:tmpl src="hr_red.html" parse="on" />
   </mos:tmpl>
</mos:tmpl>
<mos:tmpl name="foot">
      <input type="submit" name="submit" value="{GRADE_BUTTON}">
      <input type="hidden" name="option" value="{OPTION}">
      <input type="hidden" name="task" value="grade"> 
      <input type="hidden" name="Itemid" value="{ITEMID}">
      <input type="hidden" name="element" value="{ELEMENT}">
      <input type="hidden" name="count" value="{COUNT}"> 
   </form>
   <p> </p>
</mos:tmpl>


The next template has multiple conditions. Parts need to be hidden based on whether a user is logged in or not. You'll notice how complex the template starts to get. Some of the html almost gets lost in the template code.

Code: Select all

<mos:tmpl name="main">
<table class="contentpane" cellspacing="2px" cellpadding="3px" style="border: 1px solid;">
  <tr style="color: #000000; font-size: 1.1em; text-align: center; border: 1px solid #ffffff; background-color: #cccccc"class="contentheading">
    <th>Time Added</th>
    <th>Buy/Sell</th>
    <th>Ecurrency</th>
    <th>Amount</th>
    <th>Rate</th>
    <th>Buyer/Seller Messages</th>
   <mos:tmpl name="tablehead" type="simplecondition" requiredvars="main.uid">
    <th>Add Buy Or Sell eCurrency</th>
   </mos:tmpl>
  </tr>
   <mos:tmpl name="row">
  <tr style="text-align: center; vertical-align: middle; border: 1px solid #ffffff; background-color: #f0f0f0">
    <td nowrap>{ROW_CREATED}</td>
    <td>{ROW_TRANSACTION}</td>
    <td>{ROW_CURRENCY}</td>
    <td>{ROW_AMOUNT}</td>
    <td>{ROW_RATE}</td>
    <td style="text-align: left"><a href="mailto:{ROW_EMAIL}">{ROW_USERNAME}</a>
      <mos:tmpl type="simplecondition" requiredvars="row_image" varscope="row">
      <a href="{ROW_EDITLINK}" alt = "Edit"><img src="{ROW_IMAGE}" alt="Edit Image" style="border:0"/></a>
      </mos:tmpl>
   <br />{ROW_MESSAGE}
   </td>
      <mos:tmpl name="tablecondition" type="simplecondition" requiredvars="main.uid">
      <mos:tmpl name="table" type="condition" conditionvar="row.row_created">
         <mos:sub condition="__first">
      <td rowspan="{COUNT}">
         <div style="text-align: left">
<table style="border: solid 1px #000000; float: right">
         <mos:tmpl name="edit" type="condition" conditionvar="editrow_id" varscope="table">
            <mos:sub condition="__default">
   <tr>
      <td>Record Id:
     </td>
      <td>{EDITROW_ID}
     </td>
   </tr>
   <tr>
      <td>Username:
     </td>
      <td>{EDITROW_USERNAME}
     </td>
   </tr>
            </mos:sub>
            <mos:sub condition="0" />
         </mos:tmpl>
   <tr>
      <td>Buy/Sell:
     </td>
      <td>{SELECT_TRANS}
     </td>
   </tr>
   <tr>
      <td>eCurrency:
     </td>
      <td>{SELECT_CUR}
     </td>
   </tr>
   <tr>
      <td>Amount:
     </td>
      <td><input type="text" name="amount" class="inputbox" size="4" value="{EDITROW_AMOUNT}" />
     </td>
   </tr>
   <tr>
      <td>Rate:
     </td>
      <td><input type="text" name="rate" class="inputbox" size="4" value="{EDITROW_RATE}" />
     </td>
   </tr>
   <tr>
      <td  colspan="2">Additional Message:<br />
      <textarea name="message" class="inputbox" cols="30" rows="7">{EDITROW_MESSAGE}</textarea>
     </td>
   </tr>
</table>
        </div>
     </td>
         </mos:sub>
      </mos:tmpl>
      </mos:tmpl>
  </tr>
   </mos:tmpl>
</table>
<input type ="hidden" name="option" value="{OPTION}">
<input type ="hidden" name="task" value="{TASK}">
<input type ="hidden" name="Itemid" value="{ITEMID}">
</mos:tmpl>


Now remember, I'm still going through the learning curve. There may be some better methods I haven't yet discovered. But given the limited patTemplate docs this is the best I've been able to come up with.
Al Warren
This ain't my first rodeo. Red Foreman says it best.
CQDX de WR5AW

User avatar
Vimes
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1677
Joined: Fri Aug 19, 2005 12:14 am
Location: United Kingdom
Contact:

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby Vimes » Thu Oct 20, 2005 2:46 am

I guess I need to qualify this before I start showing what I've done by pointing out that I made a start on the patT before the wonderful helpfiles we currently have here were available so, like aw above I had to come up with my own approach. Yes I know I could go back and re-do what's already been done, but I've not finished templating the whole app so I'm reluctant to go back and re-hash what I've already done and lose my place, and frankly I don't yet see a need for it.

I decided to go for simplicity over everything else because at the end of the day I want my clients to be able to edit the templates, and it's not fair to expect them to be joomla experts to let them do it.

The following is an excerpt from some gateway processing files I'm currently working on:

$output['GATEWAY']=$plugin;
$output['COM_MR_DISPGUEST_CCARDISS']=jr_gettext('_COM_MR_DISPGUEST_CCARDISS',_COM_MR_DISPGUEST_CCARDISS,$language);

$iss_mon = mosHTML::integerSelectList( 01, 12, 1, 'iss_mon', 'size="1" class="inputbox"', 0, "%02d" );
$iss_year = mosHTML::integerSelectList( 2005, 2020, 1, 'iss_year', 'size="1" class="inputbox"', 0, "%02d" );
$output['CCARD_ISSUED']=$iss_mon.$iss_year;
$pageoutput[]=$output;

$tmpl = &new patTemplate();
$tmpl->setRoot( $gatewayPath );
$tmpl->readTemplatesFromInput( 'interrupt_outgoing.tmpl' );
$tmpl->addRows( 'interrupt_outgoing', $pageoutput ); 
$tmpl->displayParsedTemplate();


 








{COM_MR_DISPGUEST_CCARDISS}
{CCARD_ISSUED}









Of course, the above isn't all of it, but it does demonstrate how really really easy this stuff is. Unlike aw I haven't figured out how the condition stuff works and that's probably not a bad thing because it's making me keep the decisions in the code, rather than in the pt stuff. On the downside I have a booking form that calls a number of different templates from several different functions, which means that the form elements can only be displayed in the order that they're called. Sometime soon I'd like to figure out how to return each of the seperate template objects and call them all from within one main template file. It's probably ridiculously easy, but it's not top of the priority list ATM so it can wait a couple of weeks before I attack it.
http://www.jomres.net THE online hotel booking and reservation system for Joomla and Wordpress.

alwarren
Joomla! Guru
Joomla! Guru
Posts: 527
Joined: Fri Aug 19, 2005 9:27 am

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby alwarren » Fri Oct 21, 2005 5:30 am

I'll probably wind up breaking down things into sub-templates. Perhaps, in separate language folders. My first design was to have a single template using the joomla language variable. For example, the template is named english.tmpl.html. All you have to do for a new language is translate stuff in the template and name it with the joomla language variable.

I'm considering breaking the template down into sub-templates to make things easier for novices. But I was trying to avoid the typical template system where you wind up with 20 different templates for a single page of output. I've got the pat call function down but just haven't tried implementing it yet.

Attached is a screen shot to give you an idea of what I'm working with. The form on the right side can be hidden from public/non-registered, the email address can be hidden, the message column can be hidden, and there are edit/delete icons to deal with. All this is done thus far from within a single template file. It's been more of a learning experience at this point but man have I learned a lot.

Edit: I guess I should have mentioned this is a working component with all output done by patTemplates.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by alwarren on Fri Oct 21, 2005 8:18 am, edited 1 time in total.
Al Warren
This ain't my first rodeo. Red Foreman says it best.
CQDX de WR5AW

emeyer
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 352
Joined: Thu Sep 29, 2005 2:37 am

Re: How to use the patTemplate in joomla!

Postby emeyer » Sat Oct 22, 2005 7:56 am

I found this thread *very* helpful:

http://forum.mamboserver.com/showthread.php?t=18495

Are there any changes for joomla or is this good as it is?


Return to “patTemplate”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests