konstig titel på joomla

Diskutera allmänna frågor rörande Joomla! 1.0

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
novata
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1144
Joined: Thu Oct 20, 2005 2:50 pm

konstig titel på joomla

Post by novata » Tue Nov 27, 2007 8:03 pm

hej igen!
Jag funderar värför inte får jag å på själva titeln, alla svenska bokstäver syns bra ut förutom å
t.ex p? g?ng
så där ser det ut så med en frågetecken på min titel..
det ska vara å inte ?
Vad kan det vara för fel?

alo Olle var är du  ???

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: konstig titel på joomla

Post by Zello » Tue Nov 27, 2007 10:02 pm

Hola Liz!

Jag är här  ;)

Det är återigen ett teckenkodningsfel i någon språkfil. (Eller är det ett spanskspråkigt tangetbort kanske  :laugh:  )
Vilken site är det? Har du en länk? Skicka över språkfilen så ska jag titta på den.

/ Olé
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: konstig titel på joomla

Post by svenl » Wed Nov 28, 2007 10:26 am

Det är också vanligt att RSS-flöden får fel för Å/Ä/Ö i rubrikerna, men att det blir rätt i brödtexten ...

Så blir det med blandade miljöer och det går inte alltid att göra något åt det  :(

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

User avatar
qovvop
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 162
Joined: Fri Nov 02, 2007 9:01 pm
Location: Sverige
Contact:

Re: konstig titel på joomla

Post by qovvop » Wed Nov 28, 2007 9:36 pm

Råkade ut för det idag...

jag hade byggt ett intranät på en server som rullar på linux hotell. När jag nu flyttade till kundens server så visade det sig att dom hade en WAMP på en NT.

All Rubriker på Moduler, namn på Content, namn på användare o.s.v Fick ett ? på alla platser å,ä,ö borde vara...
All brödtext var rätt. All information på SOBI2 komponenten var rätt, All Info på Docman var rätt (p.g.a att jag igår ändrade alla å till &aring o.s.v)

När jag tittade närmare så var det olika inställningar i MySQL som gjorde problemet,
Åtgärden blev (som var enklast) att byta alla ? till å,ä,ö manuellt...

Men någon som vet varför det bara blir fel på visa delar tex på Joomla komponenterna men inte på Content som skrivits med JCE editorn eller SOBI2...

/c
Manager för Webbhotellet Snowpeak.se och byrån Joomlahemsidor.se, en webb-byrå med inriktning på Joomla.
Sitter i styrelsen för Svenska Joomlaföreningen...

lapposand
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 35
Joined: Wed Nov 23, 2005 5:54 pm
Location: Uddevalla

Re: konstig titel på joomla

Post by lapposand » Sat Dec 01, 2007 11:54 am

Hej

Jag har samma fel när jag loggar in med Firefox på bl a Uddevalla Kommuns hemsida, dock inga problem med IE.
Fick uppgift att jag ska använda UTF-8 som standard teckensnitts tolkare.

Vet inte om detta hjälpte, men det är min lilla erfarenhet av problemet.

//bert!lP

User avatar
novata
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1144
Joined: Thu Oct 20, 2005 2:50 pm

Re: konstig titel på joomla

Post by novata » Sun Dec 02, 2007 10:11 am

vart nånstans i databasen ändrar man till UTF-8?
Jag får bara ? tecken för å annars resten ser bra ut...visst att det är konstig.
Novata
lapposand wrote: Hej

Jag har samma fel när jag loggar in med Firefox på bl a Uddevalla Kommuns hemsida, dock inga problem med IE.
Fick uppgift att jag ska använda UTF-8 som standard teckensnitts tolkare.

Vet inte om detta hjälpte, men det är min lilla erfarenhet av problemet.

//bert!lP


Locked

Return to “Allmänna frågor”