bara "admin" kan logga in

Diskutera allmänna frågor rörande Joomla! 1.0

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
sm0try
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Sun Oct 14, 2007 6:54 pm
Location: Hallunda, Stockholm

bara "admin" kan logga in

Post by sm0try » Fri Dec 07, 2007 6:03 pm

Hej,
jag har fått problem med att bara admin (första skapade kontot) kan logga in.
Har bytt lösenord tagit bort och lagt till folk men tji.
Förslag på vad göra ? Kör joomla ver 1.1.x
/73 de sm0try

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: bara "admin" kan logga in

Post by Zello » Fri Dec 07, 2007 7:04 pm

En kanske dum fråga.

Om du loggar in i backend och tittar i listan med användare.
Är de "enabled"?
Vilken Group tilhör de?

Ytterligare en kanske dum fråga.
Det är inte så att du försöker logga in "frontendanvändare" i backend

/ Olle
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
sm0try
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Sun Oct 14, 2007 6:54 pm
Location: Hallunda, Stockholm

Re: bara "admin" kan logga in

Post by sm0try » Mon Dec 10, 2007 7:53 am

Om jag har kollat rätt så tillhör de gruppen "public backend - Administrator" och jag (och de) försöker logga in med sitt namn och lösen på "sajt.se/administrator". Det bode väl fungera ?
/73 de sm0try

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: bara "admin" kan logga in

Post by svenl » Mon Dec 10, 2007 9:48 am

sm0try wrote: Om jag har kollat rätt så tillhör de gruppen "public backend - Administrator" och jag (och de) försöker logga in med sitt namn och lösen på "sajt.se/administrator". Det bode väl fungera ?
Står de som "Administrator" så borde det fungera.
Men är de godkända? (Enabled).
Det ser du i listan när du är inloggad, grön bock det är OK, rött kryss och du behöver ändra den parametern för dom.

Jag skulle dock INTE rekommendera att du ger alla användare administratörsstatus.

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

User avatar
sm0try
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 29
Joined: Sun Oct 14, 2007 6:54 pm
Location: Hallunda, Stockholm

Re: bara "admin" kan logga in

Post by sm0try » Mon Dec 10, 2007 12:18 pm

Nu verkar det fungera som det skall, är det kanske någon cachce som ligger med och stör ?
Nej det är ett fåtal typ (2-3 max) som skall bli admin. Kan ju vara bra om man vill jobba med olika saker.

Tack för bra svar ändå !
/73 de sm0try


Locked

Return to “Allmänna frågor”