JSAS & Vista

Forum för att diskutera off topic och frågor som inte hör hemma i de andra forumen.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
micke_nkpg
I've been banned!
Posts: 661
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:50 am
Location: Norrköping / Stockholm

JSAS & Vista

Post by micke_nkpg » Mon May 14, 2007 11:06 pm

Det står att JSAS är skapat för Windows XP. Betyder det att det inte fungerar eller fungerar sämre i Vista?

 
User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: JSAS & Vista

Post by Mackelito » Tue May 15, 2007 9:03 am

Troligen inte.. men det lär man märka :)
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

Makaronborraren
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 187
Joined: Sun Dec 10, 2006 3:59 pm

Re: JSAS & Vista

Post by Makaronborraren » Tue May 15, 2007 12:27 pm

Vista är gjort för att inget ska fungera. Jag har inte lyckats installera JSAS på min Vista-burk ännu. Däremot kan jag köra JSAS från en USB-plugg...  ???

micke_nkpg
I've been banned!
Posts: 661
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:50 am
Location: Norrköping / Stockholm

Re: JSAS & Vista

Post by micke_nkpg » Tue May 15, 2007 9:54 pm

Makaronborraren wrote: Vista är gjort för att inget ska fungera. Jag har inte lyckats installera JSAS på min Vista-burk ännu. Däremot kan jag köra JSAS från en USB-plugg...  ???
Jo, jag har förstått att saker "inte ska" fungera på Vista  8) tyvärr satt det i en laptop jag just fick som "arbetsverktyg".
Hur stor usb-minne kan behövas?

Makaronborraren
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 187
Joined: Sun Dec 10, 2006 3:59 pm

Re: JSAS & Vista

Post by Makaronborraren » Wed May 16, 2007 9:26 am

Hur stort minne? Just nu har jag en 2Gb men det gick lika bra med en 128Mb-plugg.

Jag fick Vista med en laptop jag köpte. Hade den inte varit så billig hade jag nog inte köpt den. Vista är fullproppat av "Är det du som startat den här applikationen?", "Vill du köra det här programmet?", "Är det verkligen du som trycker på knapparna?" o.s.v. Jag har bl.a. fått en uppdatering via Windows Update som havererade hela datorn... suck... Vista får en att vilja bli Mac-ägare...

micke_nkpg
I've been banned!
Posts: 661
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:50 am
Location: Norrköping / Stockholm

Re: JSAS & Vista

Post by micke_nkpg » Wed May 16, 2007 10:04 am

Makaronborraren wrote: Jag fick Vista med en laptop jag köpte. Hade den inte varit så billig hade jag nog inte köpt den. Vista är fullproppat av "Är det du som startat den här applikationen?", "Vill du köra det här programmet?", "Är det verkligen du som trycker på knapparna?" o.s.v. Jag har bl.a. fått en uppdatering via Windows Update som havererade hela datorn... suck... Vista får en att vilja bli Mac-ägare...
Kanske finns en anledningen att nästa windows ska komma 2009? ;) Vista = Ny Millenium Edition.

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: JSAS & Vista

Post by Mackelito » Thu May 17, 2007 5:16 pm

Som tur är så är vista det sista OS som microsoft gör "inhouse"... nu kommer resten bygga på openscource :)
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

Ängegärd
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 310
Joined: Thu Jul 19, 2007 10:59 pm
Location: Ludvika, Sweden
Contact:

SV: JSAS & Vista

Post by Ängegärd » Sat Aug 18, 2007 9:10 pm

HEjSann!!!
Jag installerade JSAS på min Vista igår. Efter att fått en misslyckad installation, höger klickade jag på den ikon som JSAS lämnade efter sig på "skrivbordet" Valde "Egenskaper" sedan "kompatibilitet" valde XP sp2 under "kompatibiletitsläge för" klickade även i kör detta program som admin. Och sedan körde jag igång JSAS via länk ikonen på skrivbordet. Nu tror JSAS att den kör på en xp burk. Funkade för mig.

HADet!!!
// Ängegärd
---------------
J!2.5.28 | Hotell: Surftown | Server: Apache/2.2.20 | MySQL: 5.5 | PHP: 5.6.30 | Webbklient: Firefox 53 med "IE Tab 2" 6.2

User avatar
Mackelito
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2901
Joined: Tue Aug 23, 2005 12:14 pm
Location: Stockholm

Re: JSAS & Vista

Post by Mackelito » Tue Aug 21, 2007 12:00 pm

Se där se där... kan vara bra å tänka på när (om) man byter till Vista :)
- Det bästa sättet att lära sig på är att göra det själv!
- Markus Thiel
http://www.homeofsweden.se
http://www.mittyrke.se

User avatar
svenl
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1032
Joined: Mon Oct 17, 2005 1:50 pm
Location: Närke, Sweden
Contact:

Re: JSAS & Vista

Post by svenl » Tue Aug 21, 2007 8:14 pm

Makaronborraren wrote: Hur stort minne? Just nu har jag en 2Gb men det gick lika bra med en 128Mb-plugg.
Med tanke på priserna som dessa har nu med ca 100 kr / GB så lär man få leta efter någon på 128Mb  :laugh:
Med lite tur så kanske jag har kvar min första på 32Mb att testa med  ;)

mvh
8)
-
Sanningen finns där ute, har du sökt efter ditt svar?
var svaret bra och löste ditt problem? Glöm då inte att ändra ditt första inlägg till löst (Solved)

 

Locked

Return to “Diverse (off topic)”