Page 1 of 1

Planer på Workshop ?

Posted: Wed Nov 14, 2007 11:15 am
by sm0try
Hej,
jag som är nybörjare undrar om det finns några planer på en (eller flera) Workshop(s) i Jooma i Stockholmsområdet ?

Jag känner i alla fall ett par nya Joolma-ister som skulle vilja vara med ?
Upplägget kan vara typ som i Joomla-day Västerås, En liten avgift som tillfaller föreningen (?). handledare och föredragare jobbar ideelt (?)

Jag tror man kan lösa många problem  genom demo och handledning. Kanske kan detta vara något att göra en omröstning av ?

MVH /Uffe 

Re: Planer på Workshop ?

Posted: Wed Nov 14, 2007 1:17 pm
by svenl
Hejsan,

Joomla!Day i Västerås den 3 november var ett nationellt evenemang. Ett huvudsyfte med den dagen var att bilda en användarförening vilket också gjordes. Jag tillsammans med Lorenzo ingår nu i arbetsgruppen på internationell nivå för att göra de sista bitarna klara med OSM för riktlinjerna åt nationella/lokala användarföreningar.

En av de saker som styrelsen i den svenska föreningen kommer att arbeta med är att titta på hur vi kan hjälpa varandra att bli bättre i att använda Joomlas möjligheter. Ett sådant sätt är workshops av olika slag. Dessa kan ske i samband med större evenemang (typ Joomla!Day) eller som lokala/regionala aktiviteter en eftermiddag/kväll t.ex.

När all formalia kring föreningsbildandet är klart så lär föreningen kunna börja jobba på ett mer "handgripligt" sätt för de kommande medlemmarna i föreningen och för spridandet av kunskap om Joomla. Vi kommer också att ta hjälp av intresserade i detta genom t.ex. arbetsgrupper av olika slag. Mer om detta lär komma på föreningens hemsida med tiden.

mvh
8)

Re: Planer på Workshop ?

Posted: Wed Nov 14, 2007 1:29 pm
by LorenzoG
Jag tror att det finns ett jättestort behov både för workshops och mer sociala events. Det kan bestå i att introducera Joomla! (vad kan joomla göra), grundläggande joomla!utbildning (hur bygger man en joomla!sajt med de vanligaste komponenterna) och mer anvancerade och specifika workshops .. t.ex. specifikt titta på joom!fish, virtuemart, templates m.m. fungerar och hur man bygger tillämpningar runt dessa.

Jag tror att behovet finns och kommer att växa ju större Joomla! blir både på communitynivå (privatpersoner, skolor, småföretagare med begränsad budget) och på ett mer professionellt plan där ekonomin inte är det största hindret.

För den sistnämnda kategorin, så ser jag det som ett stor affärschans för professionella aktörer inriktat mot Joomla! att kunna erbjuda dylika utbildningar. För den förstnämnda behövs mer att försöka hitta frivilliga krafter som har kunskaperna och är beredda att ställa upp med sin tid.

Som Sven skriver, så kommer vi inom styrelsen, när all formalia kring föreningsbildandet är klart, sätta oss ner och diskutera de olika bitarna inkl. vilka ambitioner och mål vi ska ha inom föreningen och hur vi kan organisera olika arbetsgrupper.

Re: Planer på Workshop ?

Posted: Wed Nov 14, 2007 4:37 pm
by sgagner
Hej,

Jag tror att Joomla!-Workshops vore utmärkt bra.
Jag deltar gärna som lärare om det finns behov.

Re: Planer på Workshop ?

Posted: Wed Nov 14, 2007 8:20 pm
by qovvop
Bra idé

Jag tror det finns flera av oss som kan lära ut i olika kundskapsnivåer

Tycker att en av dom första sakerna på föreningens hemsida är att ha någon typ av intresseformulär där alla kan fylla i vad dom vill lära sig,
och på den kundskapen senare kanske vi kan gör någon form av roadshow/workshops....

//Chris