Page 1 of 1

Svenska, norska och danska forum - eller ett skandinaviskt forum?

Posted: Wed Dec 14, 2005 10:48 am
by Gugge
I brist på bättre grupper, så får jag väl ställa denna fråga här då.
svenl wrote: ...
Har ännu inte upplevt något större problem här, men det är fortfarande få svenskar som hittat joomla (och hit) som det verkar.
...
Jag har noterat samma sak, men jag har också noterat att det finns en oerhörd mycket större aktivitet i det danska forumet, som därför ofta är en bättre informationskälla än det svenska.

Jag noterar också att det i väldigt hög grad är precis samma frågor som dyker upp i alla de tre skandinaviska forumen, och att vi - naturligtvis - har ungefär samma typ av språkspecifika problem. Vi slåss alla med våra å, ä och ö (eller æ och ø i broderländernas fall). Och vi har naturligtvis samma typer av nybörjare som ställer samma typer av frågor. Fast i tre olika språkversioner. På nå't sätt känns det som vi gör tre gånger så mycket jobb, än vad som är nödvändigt.

Jag funderar därför på om det inte hade varit en bra idé att ha ett gemensamt skandinaviskt forum istället för tre olika. Jag kan naturligtvis bara utgå från mig själv, men jag ser ju inga som helst problem i att förstå skriven danska eller norska och jag vågar påstå att förhållandet är likartat hos danskarna och norrmännen när det gäller skriven svenska (Talspråket är naturligtvis en helt annan sak).

Självfallet kan (eller bör) vi även med ett gemensamt skandinaviskt forum ha rent språkspeciika underforum för översättningsfrågor och liknande.

(Egentligen skulle jag kanske postat detta i danska och norska forumet också, men om det inte finns något intresse bland oss, så är ju det lite meningslöst).

Gugge

Re: Svenska, norska och danska forum - eller ett skandinaviskt forum?

Posted: Mon Jan 23, 2006 9:45 am
by novata
danska är svårt att förstå,det låter som dem tuggar tuggummi..

Re: Svenska, norska och danska forum - eller ett skandinaviskt forum?

Posted: Mon Jan 23, 2006 9:49 am
by Mackelito
mm jag har oxå svårt att förstå danska.. lättare och snabbare att hitta svaret här.. skulle det inte finnas hjälp här kan man alltid vända sig till de andra forumen =)

Det kanske skulle finnas något gemensat forum för olösta problem?

Re: Svenska, norska och danska forum - eller ett skandinaviskt forum?

Posted: Mon Jan 23, 2006 7:03 pm
by JoomlaJon
Fast det är lättare att tolka danska skrifligt än muntligt :laugh:

Re: Svenska, norska och danska forum - eller ett skandinaviskt forum?

Posted: Mon Jan 23, 2006 7:44 pm
by magentait
Hei,
jeg synes dette er en kjempegod idè. Jeg er er 1 av 4 moderatorer på det norske forumet, og jeg tror at vi nordmenn forstår både svensk og dansk like godt. Jeg personlig har ikke noe problem med dette språket, og synes at det er spennende at flere ønsker dette.

Hva med en skandinavisk Joomla nettside?