Konferens i Göteborg om digital frihet

Forum för att diskutera off topic och frågor som inte hör hemma i de andra forumen.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
User avatar
felham
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1482
Joined: Thu Sep 06, 2007 6:55 pm
Location: Stockholm, Sweden

Konferens i Göteborg om digital frihet

Post by felham » Thu Oct 02, 2008 7:35 am

Från http://se.linux.org/

Någon här som ska dit? Jag ska försöka.


Free Software Foundation Europe, Creative Commons och Wikimedia Sverige anordnar i år tredagarskonferensen FSCONS på IT-Universitetet. Mellan 24 och 26 oktober kommer över 40 talare till Göteborg för att tala om digital frihet. Arrangörerna väntar ännu fler besökare än förra årets över 200.

Fri programvara, fri kultur och inte minst frihet på nätet är ämnen som behandlas. Förra årets konferens blev en viktig mötesplats mellan gäster och föreläsare där flera nya projekt föddes. I år är förutsättningarna för sådana projekt ännu bättre.

- Vi är väldigt glada över att kunna bredda konferensen samtidigt som vi håller ett spår tydligt på fri programvara, säger Henrik Sandklef, som är med i organisation bakom konferensen. I år kan man se föreläsningar som sträcker sig från inbyggd programmering, till Ubuntu via Open Street Map-projektet. Det är väldigt kul att vi fått hit John Buckman, som äger skivbolaget Magnatune. Buckman skall prata om hur han ser på nedladdningens effekter på musikindustrin.

Under konferensen kommer priserna "Nordic Free Software Award" samt "Qt Centre Programming Award" att delas ut.

- Även i år delar vi ut Nordic Free Software Award på FSCONS. Vårt mål med priset är att lyfta fram alla som jobbar med att, på ett eller annat sätt, sprida fri programvara i Norden, säger Jonas Öberg, FSFE.

För mer information, besök http://fscons.org/. Svenska Linuxföreningen hoppas kunna vara på plats under konferensen.

 
 
Locked

Return to “Diverse (off topic)”