Page 1 of 1

Att som nybörjare lära sig PHP.....

Posted: Fri Jun 03, 2011 7:10 pm
by magnusd
Hej Alla
Jag har insett att mina kunskaper inte riktigt räcker till. Jag har jobbat länge med Joomla, men så fort något krånglar eller man vill anpassa något så kan jag inte det. Så vad göra?

Jo, starta från grunden och lära sig språket. Då uppstår en del problem och ni får gärna komma med hur mycket tips och ideér ni vill. Bekymret är att hitta bra och pålitlig dokumentation på webben. Kanske låter lite märkligt, men som nybörjare vill jag inte bara ha 10 exempel och en kort förklaring. I kapitel 2 har alla grunder klarats av och man ska lära sig adressera data till en databas.

Detta samtidigt som jag försöker förstå varför man behöver skriva ut en massa } i koden.

Så gärna tips på grundläggande kurser som är tillgängliga på webben och som verkligen går igenom "Varför" och inte bara "Hur".

Magnus

Re: Att som nybörjare lära sig PHP.....

Posted: Sun Jun 05, 2011 9:29 am
by sweup
Lynda.com brukar vara bra. Tror att de gå igenom "varför"
http://www.lynda.com/PHP-tutorials/php- ... 435-2.html

Re: Att som nybörjare lära sig PHP.....

Posted: Sun Jun 05, 2011 10:40 am
by Per Yngve Berg

Re: Att som nybörjare lära sig PHP.....

Posted: Sun Jun 05, 2011 2:20 pm
by GandalfGrey
Det finns bra material på [youtube],mest på engelska men det finns faktiskt en svensk php kurs http://www.[youtube].com/user/Mr1Buying (han kan vara otroligt jobbig att lyssna på)
Han har även lite material om Object Oriented PHP som Joomla använder sig av.

Sen finns det ett antal svenska böcker om PHP programmering.
Man får inte glömma http://php.net när man behöver ha mer information om en viss funktion eller så.

Re: Att som nybörjare lära sig PHP.....

Posted: Wed Aug 31, 2011 5:14 pm
by hannis201
Du kan nog lära dig en hel del genom att fixa typ wampserver på din dator och börja mecka lite själv.
Har själv skapat webbplatser i PHP och det är bra att kunna det, du kan dessutom få jobb inom branschen på webbyrå om du har de kunskaperna.

Mvh / Hannis

Re: Att som nybörjare lära sig PHP.....

Posted: Tue Nov 29, 2011 8:31 pm
by festisen76
Ja, PHP står även på min "att lära sig"-lista. Bor i Göteborg och har letat runt efter en högskole-utbildning/kurs men hittar absolut ingenting, lutar nu åt att köpa tutorials på Lynda.com, brukar tycka att deras videokurser är enkla att ta till sig. Tack för tipsen om Mr1buying på tuben, men vad jag kan se så handlar det BARA om objektorienterad PHP-kodning, vilket förutsätter att man kan "vanlig" PHP. Eller finns det fler videos?

Re: Att som nybörjare lära sig PHP.....

Posted: Sat Mar 17, 2012 8:00 pm
by Neuff
Nu har jag aldrig lärt mig just PHP. Men när jag bestämde mig för att lära mig programmera så fanns det en hel del grundkurseri olika språk på diverse tekniska högskolor och univeristet. Kan möjligtvis finnas för PHP med? Tycker annars det är svårt att hitta sidor/kurser är allt är samlat. [youtube] + ett antal olika sidor brukar fungera för mig i andra språk