Page 1 of 1

Svenska E-legitimationer

Posted: Fri Mar 09, 2012 7:34 am
by jhagman
Hej.

Finns det något intresse/behov av att kunna använda E-legitimationer i Joomla? Jag såg det fanns ett projekt för att använda sig av Shibboleth för att kunna logga in i Joomla.
http://code.google.com/p/joomla-shibbol ... ntication/
Vi har gjort en enkel instruktion för hur man sätter upp Shibboleth för att använda sig av våran test idp, däremot har vi inga erfarenheter av Joomla. Men om någon skulle vara intresserad av detta får de gärna höra av sig. Vår idp kör SAML2 så det kan finnas andra extensions för ändamålet med.

// Johan Hagman
Logica

Re: Svenska E-legitimationer

Posted: Sat Mar 24, 2012 9:34 am
by Mackelito
Det här låter ju rätt spännande faktiskt!

Personligen så har jag inte använt e-legitimation speciellt mycket, endast i kontakt med skatteverket, men jag kan tänka mig att man med hjälp av en sådan här tjänst kan skapa mängder av olika tjänster.

Om det är någon som behöver hjälp med att utveckla bra tjänster online så är det ju kommunerna ;)

Finns det någon speciell anledning till att du intresserat dig av just det här?

Re: Svenska E-legitimationer

Posted: Sun Mar 25, 2012 2:45 pm
by jhagman
Jag jobbar med det, därför min fråga. Genom att använda sig av färdiga komponenter för SAML är det relativt enkelt att komma igång med det. Jag har däremot inte själv några erfarenheter av just Joomla men jag ser möjligheten. Vi har lite diverse olika komma igång manualer till lite olika produkter och funderade på om vi även skulle utöka till att ha en för Joomla med.

Som du säger de flesta använder det till skatteverket, försäkringskassan eller att logga in till sin internetbank. Vilket gör att väldigt många har det men inte använder det.

Re: Svenska E-legitimationer

Posted: Tue Mar 27, 2012 12:26 pm
by Mackelito
Tycker det vore väldigt intressant att köra ett projekt.. men som med alla projekt så gäller det att ha den där bra idéen ;)

http://www.idg.se/2.1085/1.440191/sa-ar ... valtningen

Re: Svenska E-legitimationer

Posted: Fri Jan 09, 2015 7:39 am
by joergelp
Hej! Visserligen än rätt så gammal träd, men undrade bara om det hade hänt någonting på Joomla och e-legitimationsfronten sedan dess. Vore ju grymt bra.
/Jörg