DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy steps!

Discuss the FAQ's here, and get in touch with the FAQ Team.
jgiedt
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:54 pm

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy st

Post by jgiedt » Wed Dec 27, 2006 11:56 pm

1000-oaks wrote: the guide appears to tell you to.


I still have a little bit of hair left, so there's hope...

I just gave up and installed Wamp.  It worked like a champ!

http://forum.joomla.org/index.php/topic,25954.0.html

larry6688
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 9
Joined: Thu Jan 25, 2007 3:13 pm

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy steps!

Post by larry6688 » Sat Jan 27, 2007 4:16 am

I just installed Universe Server and Joomla using your guide.

After that i move that installation folder to another drive. then when i go to http://localhost/demosite/, the Joomla example template is there. But the next time I restart my computer, and then go to localhost/demosite/, it takes me to a 404 error page, I then go to just localhost, and it take me to the first step of the joomla installation page.

When you say rename the installation directory, does that mean the installation folder? And why whenever I restart my computer, the http:l//ocalhost/demosite is gone?

davedino
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Tue Jan 30, 2007 3:56 am

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy st

Post by davedino » Thu Feb 15, 2007 1:18 am

Hello all,

I have already installed uniform server on my local machine, then I decided to move the uniform server to a different location. But the server stopped working. So I reinstalled Uniform server. and Since then everytime I run Server_Start.bat, i get a blank page instead of getting the panel.

any input as how this can be fixed is apprecited.

Thanks to all

User avatar
Ivan Cardy
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 175
Joined: Wed Apr 11, 2007 4:22 pm
Location: spain
Contact:

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy st

Post by Ivan Cardy » Sat Jun 02, 2007 6:07 am

RichMedia wrote: Does anyone have any suggestions or know of a similar tutorial for doing this under OS X? I think I already have most of the pieces installed individually (I'm not too sure about the Perl).

Do the Apache and mySql builds on the local machine need to match those in the live hosting server environment?

thanks!
look for MAMP(mac-apache-mysql-PHPhttp://www.mamp.info/en/index.phpI installed joomla with this guide in 5 mins using MAMP

cru
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jun 03, 2007 12:04 am

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy st

Post by cru » Sun Jun 03, 2007 12:49 am

HELLO ALL! im a newbie  ;D

>>i installed uniform server and when i clicked server start batch file, i see its connecting to localhost plus the uniform server logo, keeps searching for local host but could not open the uniform server page.....

>> im using windows xp pro. while doing my research i found this guide from http://center.uniformserver.com/new_use ... erver_port

  1.  Start the Command Prompt and then type netstat -ano | find "LISTENING" | find ":80"
        1. You'll see a bunch of stuff like "TCP x.x.x.x:80 x.x.x.x:0 LISTENING number", what we're interested in here is number, if there are more than one (which normally shouldn't happen), repeat the steps below for each one

  2. Type tasklist /SVC /FI "PID number", replace number with the one you saw after executing the first command.
        1. You'll see 3 lines of stuff, but we're only interested in the last line, which should be something like program number service, if program is Skype.exe, you can change the port it listens on; if is not N/A then proceed to the next step

  3. Type net stop service, replace service with the one displayed after executing the command above (it shouldn't have any spaces).
        1. You should see something like "The xxxx service was stopped successfully", this means that you've got rid of the service (probably IIS) that was using port 80 (and thus making you unable to access Uniform Server);

BUT IN STEP 2, when i typed  tasklist /SVC /FI "PID 3276"  RETURNS THIS MESSAGE - The search filter cannot be recognized

>>>> 3276 bring the numbr shown when i did step1.


im confused............... pls help me...

cru
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 10
Joined: Sun Jun 03, 2007 12:04 am

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy st

Post by cru » Sun Jun 03, 2007 2:38 am

i mean - >>>> 3276 being the numbr shown when i did step1.

User avatar
tittiger
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 42
Joined: Sun May 27, 2007 5:33 pm
Location: varies by time of day
Contact:

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy steps!

Post by tittiger » Fri Jun 08, 2007 9:06 pm

Leo,
Thanks for the tutorial  :D
As you can guess I am writing because I hit a snag. The server starts, I get a W: drive mapped that I can browse and
my web browser goes to W:\home\admin\www\redirect.html and displays a Uniform Sever Logo.

But when it tries to redirect to http://localhost/ there is a connection error. I have tried to plug in my IP with the same results.
This happens both with IE and Opera


TIA
Joe

User avatar
tittiger
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 42
Joined: Sun May 27, 2007 5:33 pm
Location: varies by time of day
Contact:

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy steps!

Post by tittiger » Fri Jun 08, 2007 9:43 pm

Excuse this if its a duplicate my earlier post disappeared.

Installed and started the Uniform Server the spalsh screen shows up in the borwser at
file://localhost/W:/home/admin/www/redirect.html
But get a connection error when it tires to redirect to local host.

Same thing happens if I use my IP  rather than local host in the URL.

TIA

User avatar
tittiger
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 42
Joined: Sun May 27, 2007 5:33 pm
Location: varies by time of day
Contact:

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy steps!

Post by tittiger » Mon Aug 20, 2007 4:10 pm

For some reason my install was a  long struggle but here are what turned out to be the simple fixes to get it up and running:

prob 1 - redirect took to wrong location, so type in  --> http://127.0.0.1/apanel/

prob2- user not created ---> copied root user

prob 3 - where is server root? --> W:\www\testfile.txt is the same as
C:\...\UniformServer\udrive\www\testfile.txt 

bml337
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Mon May 07, 2007 9:46 pm
Contact:

Re: DISCUSSION: Guide:: Install Local Uniform Testserver & Joomla! in 20 easy st

Post by bml337 » Thu Sep 06, 2007 3:42 pm

I have the test server up and running on my PC running XP.  The template looks fine, but none of the links work. i get the following error

Not Found

The requested URL /demosite/component/option,com_frontpage/Itemid,1/ was not found on this server.
Apache/2.0.59 (Win32) DAV/2 PHP/5.2.3 Server at localhost Port 80


am i missing something?


Locked

Return to “FAQ Discussion Board”