[RESOLVED] Installation problems

Confirmed bugs that have been Fixed - Joomla 1.0.x



[New Threads cannot be started in this forum]
Locked
Groundie
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 14
Joined: Tue Sep 27, 2005 9:06 pm

[RESOLVED] Installation problems

Post by Groundie » Wed Jan 17, 2007 11:11 am

When trying to install with Joomla 1.0.12 I'm getting an error which I think is related to my Mysql password. The Joomla Installer keeps telling me the provided settings aren't correct.

My password looks something like "abc|<123", some debugging learned me that Joomla only read "abc|".

The only way I could install without modifying my mysql password (and thus having to modify all other applications using that username + password) was editing all installation files and hardcoding my mysql password.

If needed I can post my server configuration.
Last edited by Robin on Sat Jan 26, 2008 12:16 pm, edited 1 time in total.

User avatar
pe7er
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 21980
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:55 pm
Location: Nijmegen, The Netherlands
Contact:

Re: Installation problems

Post by pe7er » Wed Jan 17, 2007 4:54 pm

That's a proper analysis of your problem!
background info: the form fields are probably processed by the mosGetParam function to strip it from any unwanted code.
< is unwanted, as it could be part of a HTML tag.

I would recommend to change the MySQL password temporary: change the < into _
Go on with the installation.
When it's finished, change the MySQL password in the old existing one,
and then change the password manually in configuration.php
Kind Regards,
Peter Martin, Global Moderator
https://db8.nl - Joomla specialist, Nijmegen, Nederland
Co-founder of data2.eu GDPR Tool https://data2.eu/en/gdpr-tool

User avatar
Robin
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 15753
Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am

Re: Installation problems

Post by Robin » Sat Jan 26, 2008 12:16 pm

Dev note; mosGetParam function will not be altered, marking as resolved


Locked

Return to “Q&T 1.0.x Resolved”