[CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Confirmed bugs that have been Fixed - Joomla 1.0.x



[New Threads cannot be started in this forum]
Locked
ScrapbookSupplies
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 61
Joined: Thu Dec 13, 2007 10:48 pm
Contact:

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by ScrapbookSupplies » Wed Jan 30, 2008 2:09 pm

Jagabot wrote: This started occurring after a recent Apache security hot-fix. (No idea which one, I don't admin my servers that's what the trained chimpanzees are for.) ;)

For my sites to work in the back end I MUST use http://www.domain.com/administrator and not domain.com/administrator

It's a pain in the ass if/when you don't notice that you've forgotten the WWW

What I did so I don't run into this again on the two servers I've noticed this occurring was: for each account on the server where I'm using Joomla I added a redirect in each site's .htaccess to redirect domain.com to http://www.domain.com

Code: Select all

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.domain\.com
RewriteRule ^(.*)$ http://www.domain.com/$1 [R=permanent,L]
or

Code: Select all

Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
rewritecond %{http_host} ^domain.com [nc]
rewriterule ^(.*)$ http://www.domain.com/$1 [r=301,nc]
tip: http://www.webconfs.com/how-to-redirect-a-webpage.php

The two fixes mentioned in this thread don't seem to apply to me at all (I'm using 1.0.13 from a few months ago). But I figured I'd share this in case it helps even one other frustrated person out there.
That's good to know, I appreciate the input.  Both fixes were like "miracle drugs" for our site, but I  suppose maybe not for all.  I did, however, run into the issue with the admin panel using the www and was told no-no-no, BUT have also been told that in certain cases, depending on the host, you might have to.  I don't understand all of it, so I try not to get in too terribly deep - especially w/o access to the actual files and all that stuff.  I'm too new yet.  :)
ScrapbookSuppliesDirect.com

Zdaddy
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 35
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:45 pm

Not a fix for me neither.

Post by Zdaddy » Fri Feb 01, 2008 12:11 am

Its not a fix for me either.

fix.zip actually destroyed my site. After uploading the files to overwrite index.php and joomla.php under the "Administrator" and "Includes" files respectively, my site now goes to a 404. For some reason, when I type in http://www.mysite.com, it redirects me to mysite.com/installation/index.php

I really really don't want to reinstall it all  :'( I worked hard installing CB, integrating my phpbb2 forum with my joomla site, and getting virtuemart to work. After Virtuemart was installed, I started getting kicked from the backend, so I used fix.php.

Now I lost it all. I really wish I had known how to back up my joomla site... how the hell DO you backup anyways? I can backup my SQL files, but I have no idea on how to backup my joomla. Right now, I'm loosing hope in Joomla. The idea is great, but its incredibly buggy.  >:(

ScrapbookSupplies
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 61
Joined: Thu Dec 13, 2007 10:48 pm
Contact:

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by ScrapbookSupplies » Fri Feb 01, 2008 12:32 am

Zdaddy,
Didn't you delete your installation folder?

I would not push the panic button yet, your work isn't lost, it's still there you need to find it.  But I am not sure what exactly you've done.  I envy your phpBB bridge to Joomla though, can you tell me what you used?

On the back up - Go to your c-panel with your web host and back up the My SQL Database.  That's the main thing.  After that probably the configuration.php file.  With this and the knowledge of add ons that you have installed you can install easily.
ScrapbookSuppliesDirect.com

Zdaddy
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 35
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:45 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by Zdaddy » Fri Feb 01, 2008 2:04 am

Yes I deleted the install directory when I first installed Joomla. Then I installed many modules and components like 404SEF, CB, and CBconnector to bridge the PHPbb2 with joomla. Then I installed Virtuemart. That was about 2 weeks ago. Then I started having login issues (front and back end). So I downloaded fix.zip and copied the files into their appropriate folders in FTP. At the same time, I noticed that I forgot to delete INSTALL.php, so I did that too. Then I tested out my site, which became a complete mess. I don't think that me deleting INSTALL.php in the root folder would do this, it could only be fix.zip

So I should make sure to save my config file in the root directory? Ok, done.
I will also backup the SQL file tonight....
Thanks for the response! I really appreciate it. This website is my baby and I don't want to give up. I have 183 members that don't want to see it go. I don't know where to go from here though....

User avatar
infograf768
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 18685
Joined: Fri Aug 12, 2005 3:47 pm
Location: **Translation Matters**

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by infograf768 » Fri Feb 01, 2008 7:32 am

INSTALL.php does not contain any code and does NOT need to be deleted.
For some reason, when I type in http://www.mysite.com, it redirects me to mysite.com/installation/index.php
As stated above, this means your installation directory is still present in your joomla root folder or that configuration.php is not present there.
Jean-Marie Simonet / infograf · http://www.info-graf.fr
---------------------------------
ex-Joomla Translation Coordination Team • ex-Joomla! Production Working Group

Zdaddy
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 35
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:45 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by Zdaddy » Fri Feb 01, 2008 6:20 pm

infograf768 wrote: INSTALL.php does not contain any code and does NOT need to be deleted.
For some reason, when I type in http://www.mysite.com, it redirects me to mysite.com/installation/index.php
As stated above, this means your installation directory is still present in your joomla root folder or that configuration.php is not present there.
Ok thats good, so my deleting INSTALL.php shouldn't have done anything correct?

As for my installation directory...I'm pretty sure it's not there, unless I'm not seeing it.
Image
note the two "config..." files it shows in the root directory are configuration.php and configuration.php-dist respectively.
I'm going to try that diagnostic zip file that I saw somewhere on these forums. Tonight I have a big project due at midnight so I'll do it tomorrow.

carceron
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 11
Joined: Fri Apr 21, 2006 8:14 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by carceron » Sat Feb 02, 2008 10:49 pm

I have a problem with use the patch and is that the browser still browsing for some pages...and I have to go to index.php from administrator folder and login in again ... It is happening when I use the joomfish component.

thks

Zdaddy
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 35
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:45 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by Zdaddy » Sun Feb 03, 2008 5:53 am

Ok well I'm going to reinstall Joomla  >:(
I'm going to continue this discussion here
"My Joomla Is Messed Up!" --->http://forum.joomla.org/index.php/topic ... msg1184975

Zdaddy
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 35
Joined: Thu Jan 03, 2008 11:45 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by Zdaddy » Sun Feb 03, 2008 6:12 am

Hey! I love Joomla!
http://forum.joomla.org/index.php/topic ... msg1184975

Now back to that backend logout issue....I'm afraid of using fix.zip now  :-\ probably should just put up with the logout issue.

moanalea
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 1
Joined: Tue Feb 05, 2008 9:17 am

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by moanalea » Tue Feb 05, 2008 9:27 am

Thank you for the fix. It was very frustrating to keep logging in to perform a function, after 1/2 hour I decided to check for a fix and found one here.

Thanks guys for your devotion to joomla.

ScrapbookSupplies
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 61
Joined: Thu Dec 13, 2007 10:48 pm
Contact:

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certain $task values

Post by ScrapbookSupplies » Thu Feb 07, 2008 9:08 pm

This is a fantastic fix - Stopped me from totally losing my mind but I am experiencing a problem with it.  With this fix installed, the Print, PDF and Email Icons on the front end stop working.

Any ideas?

???
ScrapbookSuppliesDirect.com

wishmaster22
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 43
Joined: Fri Sep 29, 2006 8:48 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certai

Post by wishmaster22 » Sat Feb 16, 2008 7:14 pm

Okay I give up!
The fix will not work for me. I am still logged out after any changes in the admin.

SO I would really like to go back to 1.0.12 if possible or go ahead to another version that will solve this problem.
Which will work?

Which will be easier?

I would like to know what to back up if I decided to delete my joomla 1.0.13 installation and re install joomla 1.0.12 . I do not want to lose all of my users and mods.

How can this be done?

Please help me this is making me lose my MIND! :'(
My Sites

Get-Paid-At-Home.com
cliknsav.com
information-about-this.com

bootchec
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Tue Feb 19, 2008 2:05 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certai

Post by bootchec » Tue Feb 19, 2008 2:17 pm

I just came across this problem. I spent couple of days trying all fixes I could fine and still no luck.
I have joomla 1.0.13 installed on this hosting:
http://www.easyspace.com/starterplus_hosting.php

Sometimes I can stay logged in for longer sometimes straight after logging in I got "invalid session" message, so I couldn't find a rule.

Upgrade to 1.0.14 causes blank screen (front and back end)

wishmaster22
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 43
Joined: Fri Sep 29, 2006 8:48 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certai

Post by wishmaster22 » Wed Feb 20, 2008 1:27 am

I might have gotten this fixed... I changed the index2.php in the administrator folder as well as the files from robs fix.

here is the index2.php file that I used.
Joomla!_1.0.13_SessionFix.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
My Sites

Get-Paid-At-Home.com
cliknsav.com
information-about-this.com

User avatar
Websmurf
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2230
Joined: Fri Aug 19, 2005 2:23 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certai

Post by Websmurf » Wed Feb 20, 2008 11:40 am

as you might have notices, Joomla 1.0.14 is out.
this version also contains the admin session fix, so you should be fine if you update to J1.0.14
Adam van Dongen - Developer

- Blocklist, ODT Indexer, EasyFAQ, Easy Guestbook, Easy Gallery, YaNC & Redirect -
http://www.joomla-addons.org - http://www.bandhosting.nl

bootchec
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Tue Feb 19, 2008 2:05 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certai

Post by bootchec » Wed Feb 20, 2008 1:38 pm

thx wishmaster, I have tried this one too and no luck.
As I said I have problems updating to 1.0.14 but will try

//edit
all right I managed t update to 1.0.14 and guess what?
"Invalid session" ! Frustrating as hell.

Some phpinfo stuff
PHP Version 4.3.9
Server API Apache 2.0 Handler
System Linux vhost7-1.iomart.com

wishmaster22
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 43
Joined: Fri Sep 29, 2006 8:48 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certai

Post by wishmaster22 » Thu Feb 21, 2008 4:57 am

False alarm... Still having problems...

So if I upgrade to 1.0.14 will this fix it?


:'(
My Sites

Get-Paid-At-Home.com
cliknsav.com
information-about-this.com

User avatar
St03mp
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 94
Joined: Mon Sep 25, 2006 4:41 pm
Location: Holland
Contact:

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certai

Post by St03mp » Thu Feb 21, 2008 10:46 am

I'm experiencing the same difficulties.
I will try updating my joomla installation to 1.0.14 tonight and report back here asap.

wishmaster22
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 43
Joined: Fri Sep 29, 2006 8:48 pm

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certai

Post by wishmaster22 » Mon Feb 25, 2008 12:51 am

Well I have upgrated to 1.0.14 and I still get kicked out after I click on almost anything.

SOMEONE PLEASE HELP US! I just had to get that out... Sorry about the shouting. :)

Now I love this program and up until I installed 1.0.13 I was having a blast, life was good and I could get all kinds of things done. Now not so much!

So someone else has to be doing just great with 1.0.13 and the upgrade to 1.0.14 , now only if they coan share how they are doing this.

:'(
My Sites

Get-Paid-At-Home.com
cliknsav.com
information-about-this.com

User avatar
Robin
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 15753
Joined: Thu Aug 18, 2005 10:41 am

Re: [CONFIRMED+FIX] Joomla! 1.0.13 Admin session dies for certai

Post by Robin » Mon Feb 25, 2008 8:34 am

Moderator note;

I am locking this topic since 1.0.14 and 1.0.15 have been released in the mean time, in those releases the session bug has been solved, and since there were security issues in older version you are advised to upgrade to the latest stable release (at the time of writing this is 1.0.15)

Moving from Q&T 1.0 to Resolved.


Locked

Return to “Q&T 1.0.x Resolved”