Page 1 of 1

početnička sreća ili?

Posted: Fri Dec 17, 2010 12:07 am
by kuki
napravio sam prvi sajt u joomli www.hedonizam.in.rs nije skroz gotov, stalno ga menjam, stalno probam nove dodatke i tako u krug. prijavio sam ga na google i verifikovao ga, uradio tj stalno radim posle svake promene na sajtu sitemap preko sajta http://www.xml-sitemaps.com/ i onda izvrsim upload na server. uradio sam za svaki artikal kljucne reci preko metadata information u okviru artikla.
koristim joomlin SEO, doterao linkove pomocu uputstva iz joomlinog tutorijala (globalna konfiguracija)

i onda ukucam kljucnu rec hedonizam i budem izmedju 4 i 8 mesta na google-u, a medju prva tri mesta kod sajtova iz srbije.
naravno i ostali artikli se dobro kotiraju, a gogole mi indeksira oko 460 stranica.

sto bi se reklo, sve sam uradio knjiski.

zanima me da li je to pocetnicka sreca u pitanju ili?

Re: početnička sreća ili?

Posted: Fri Dec 17, 2010 12:47 am
by hogar8
Nisam bas kompetentan da ti odgovorim, tek sam poceo citati malo o seo, pa cu povuci paralelu..

Na svoj sajt nisam niti jedan seo dodatak stavio, nisam jos nista offpage radio, samo sam u domen ubacio kljucne rijeci i nesto minimalno i nepotpuno onpage. Jos ce biti koja stranica(logo engraving, ..) a i da pratim taj proces "vrednovanja na osnovu cega".
Za kljucnu rijec granite engraving vec sam na drugoj strani .com, medju oko 800000 konkurencija.

Kako je tvoja konkurencija 118000, keyword ti je domen, stavio si te dodatke,... Drzim da nije "pocetnicka sreca"(siguran sam da je google ne dopusta :D ) vec mala (i slaba?) konkurencija i osnovno/najkorisnije - rijec u domenu.