SEO je Mrtav?

Moderators: TheHacker, cicans

Locked
misterNo1
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 22
Joined: Mon Apr 11, 2011 12:27 pm

SEO je Mrtav?

Post by misterNo1 » Sat Apr 28, 2012 11:15 pm

Vidim da nema teme iz ove oblasti..24. Aprila je bio već čuveni Google Pingvin Update, koji je dosta uticao na kvalitet pretrage, po mnogima izuzetno negativno..Ja bih se sa time složio..
Neki moji sajtovi su doživeli dosta veliki pad, iako je SEO dosta dobro odrađen, opet neki drugi noviji sajtovi su znatno popravili svoje pozicije bez kvalitetnih linkova,što opet nema logike..
Ono što ja mogu da zaključim, je da je islivalo dosta .blogsport, .wordpress praznih nekvalitetnih sajtova, gde je bukvalno urađen copy/paste teksta,zatim twiter profili,[youtube] video itd..
Da li ovo znači da se više isplati napraviti blogsport sajt i kopirati tekst? Nema smisla, ali po onome što ja vidim,DA..

Acko017
Joomla! Explorer
Joomla! Explorer
Posts: 404
Joined: Mon Jan 18, 2010 7:30 am
Location: Bujanovac
Contact:

Re: SEO je Mrtav?

Post by Acko017 » Sun Apr 29, 2012 12:19 am

@misterNo1, što se mene tiče, meni je to koristilo, jer sada rezultate prikazuje u zavisnosti od provajdera koje ljudi koriste i odakle su,

recimo ranije, sajtovi koji se bave dešavanjima u gradu i uopšte gradovima u Srbiji, trpeli su zato što su sajtovi koji su bili većeg ranga kupili sve posete onim koji se konkretno bave tom istom tematikom,

sada će se svim Beograđanima prvo nuditi sajt koji ima ključne reči u domenu a ne oni koji imaju najviše teksta o Beogradu... ne znam da li sam lepo objasnio ali mislim da će ostali skontati o čemu pričam :)

milos87popovic
I've been banned!
Posts: 44
Joined: Thu Aug 19, 2010 9:36 am
Contact:

Re: SEO je Mrtav?

Post by milos87popovic » Wed Mar 06, 2013 1:14 pm

misterNo1 wrote: Da li ovo znači da se više isplati napraviti blogsport sajt i kopirati tekst? Nema smisla, ali po onome što ja vidim,DA..
Ja mislim da nisi u pravu. Google "ceni" originalnost i sadržajnost tekstova, slika i multimedije na stranicama, a sada posle poslednjeg update-a ceni dosta linkove sa foruma, i to sa visokim page-rankom.


Locked

Return to “Ćaskanje”