Page 1 of 1

Gde udenuti novu joomlu?

Posted: Sat Feb 09, 2013 9:33 am
by Novi Lik
Nekoliko godina sam bez problema imao sajt 1.5 verzija do pre nekog vremena kada je neko nesto brljao i otisao je sajt pod suspenziju. Sve sam to odradio i sada radi ali posto zelim prelazak na verziju 2.5 podigao sam i potpuno novu joomlu prebacio sve i uredio kako treba. Sad imam dva sajta u razlicitim folderima (portal i noviportal)

Pitanje:
1. Da li da promenom samo imena foldera postavim novi joomla 2.5 u folder portal na koji je vec Google navikao?
2. Ili samo da pocetnu stranicu preusmerim na noviportal a stari sajt zatvorim sa opcijom da je sajt premesten.

Sve ovo pitam jer mi nije jasno kako ce se odraziti na googlu jer biti veliki broj premestenih sranica.
:pop

Re: Gde udenuti novu joomlu?

Posted: Sat Feb 09, 2013 5:19 pm
by pirossi
google ne interesuje u koje foldere šta stavljaš.
google se ne "navikava" na fajl/folder strukture na serverima.
google indeksira sadržaj.

Re: Gde udenuti novu joomlu?

Posted: Sat Feb 09, 2013 6:14 pm
by Novi Lik
Mozda sam nespretno objasnio a mozda je pitanje za google. Svaki put kada neko pokuša da pristupi preko googla sadrzaju stranici na sajtu koja ne postoji, server prikazuje error stranu. Ako postavim novi sajt u stari folder bice jako puno izmestenog i nepostojeceg sadrzaja. Posto je sada sajt solidno kotiran na google zanima me kako da postupim.

Re: Gde udenuti novu joomlu?

Posted: Sat Feb 09, 2013 6:54 pm
by dare023
Prvo i osnovno pravilo je da strukturu sajta uvek gledaš da zadržiš,znači kada si prebacivao sajt na novu J! trebalo je da ti meniji i ostala struktura ostanu kao što su bili.
Da si tako uradio,lepo bi samo postavio novi sajt na mesto starog i to je to.
E sad ,ako nisi,moraćeš da kažeš čika googlu da ti je sajt premešten,znači ostaje sve tu gde je ,samo praviš redirekcije .
I naravno novi sitemap !

Re: Gde udenuti novu joomlu?

Posted: Sun Feb 10, 2013 8:02 am
by Novi Lik
Jesam upravo tako sam i radio mozda je samo na 15% sadrzaja izmenjena putanja. Nisam bas neki poznavalac joomle pa sam ipak hteo da pitam sve vas.

Moja ideja je bila da je potrebno napraviti neku vrstu redirekcije svih strana kojima se prilazi sa google starog sajta na pocetnu stranu nove verzije sajta koji je u svom novom folderu i da bi to bilo najpravilnije resenje. Ili jos bolje napraviti redirekciju svih stranica na posebnu stranicu sa obavestenjem da je sajt preseljen.

Re: Gde udenuti novu joomlu?

Posted: Thu Feb 14, 2013 10:08 am
by Novi Lik
Pronasao sam nesto intresantno

"Najjednostavniji i najbrži način da preusmerite vaše posetioce na određene stranice sajta je .htaccess preusmeravanje.

Premeštanje cele lokacije sajta (svih stranica) Ako želite da preusmerite sav saobraćaj sa vašeg starog sajta na index stranicu novog sajta na novom serveru ovo je dobra stvar."

Redirect 301 / http://www.example.com/

Pitanja:

Gde tacno da upisem ovu redirekciju u .htaccess (trenutno je htaccess.txt) fajalu da bi automatski preusmerio sve stranice u novu joomlu u novom folderu2.5?

Kada to proradi da li je dovoljno da postoji samo stari folder joomla 1.5 u kome ce postojati sredjen .htaccess fajl koji preusmerava a sve ostalo mogu izbrisati?