Page 1 of 1

Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Fri Sep 05, 2014 8:40 am
by zolevukovic
postovani

Prebacio sam sajt uradjen u joomli 2.5 sa celom instalacijom joomle na server ptt. oni nemaju nikakav cpanel. i sad sajt ne radi, mislim da treba da se ubaci neki java script za redirect ali ne znam gde. da l u wamp config file ili u index php.

molim za pomoc

hvala unapred

srdacan pozdrav zoran

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Fri Sep 05, 2014 5:13 pm
by joes021
Kako to misliš prebacio?

Ftp "prebacivanje" fajlova ne pomaže kod sajtova koji su vezani sa bazom.

Jel si napravio bazu i vezao tvoju joomlu za tu bazu?

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Mon Sep 08, 2014 12:02 pm
by zolevukovic
Bazu sam vezao. sajt radi na lokalu tj na mom radnom kompjuteru.

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Mon Sep 08, 2014 8:49 pm
by joes021
To što radi u lokalu znači da je na localhostu sve u redu ali to nema nikakve veze sa remote serverom (da radi na internetu).

1. Da li si instalirao joomlu na remote serveru?

2. Da li si koristio AKEEBA backup ekstenziju ili si ručno prenosio bazu pa koristio MyPhp?

3. Da li si kreirao bazu na remote serveru?

Ne znam ništa o ptt hostingu ali mora da postoji neko uputstvo. Ako ti je ovo prvi put da postavljaš sajt na remote server verovatno ćeš se patiti ako nema nekog kontrol panela da ti pomogne.

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Tue Sep 09, 2014 5:24 am
by zolevukovic
Ovo mi je prvi sajt za firmu. Inace se ceo sistem joomle koja je vec instalirana na lokalu sa www folderom i projektom u njemu tj sajtom putem ptt prebaci na server, neko je to ranije radio i pretpostavljeni mi je rekao da je negde ubacena java skript za redirect i da to radi al do te osobe se ne moze doci. to je negde u index ili config ne znam...

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Tue Sep 09, 2014 10:17 am
by dare023
Pa to te čovek i pita, znači prebacili ste fajlove bez baze?
Neće da može tako.
Napravite bazu, uvezite onu iz lokala, povežite u configuration.php.
Neznam za ptt server, ali ne treba nikakav js redirect, čemu to?

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Tue Sep 09, 2014 10:55 am
by zolevukovic
Prebacio sam fajlove i bazu plus importovao bazu na server

sta da menjam u configuration php

evo sta mi izbacuje

Access forbidden!

You don't have permission to access the requested directory. There is either no index document or the directory is read-protected.

If you think this is a server error, please contact the webmaster.

Error 403

www.bratstvogolica.rs
Tue Sep 09 12:54:14 2014
Apache/2.2.9 (Unix) mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8h DAV/2 PHP/5.3.6

sta da menjam u configuration php

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Tue Sep 09, 2014 5:04 pm
by joes021
A da ti ipak pozoveš tehničku podršku...

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Wed Sep 10, 2014 8:49 am
by zolevukovic
Tehnicku podrsku sam zvao i inzenjer koji je zaduzen kaze da ne zna tako da cu ipak morati angazovati nekog drugog. U svakom slucaju Vama svima na pomoci. Svako dobro zelim i uspeh u radu i zivotu.

srdacan pozdrav
zoran

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Thu Sep 11, 2014 8:06 am
by dare023
Kakva firma i hosting - takav odgovor
Beži odatle, prijatelju.

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Fri Sep 12, 2014 5:07 am
by zolevukovic
Tako je Dare problem sam donekle resio, u pitanju je bila baza. sad se drugi problem pojavio. stranica se stalno osvezava i nikako ne moze da se kompletno ucita evo sajt http://www.bratstvogolica.rs
hvala unapred

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Fri Sep 12, 2014 10:20 am
by zolevukovic
Resio sam problem.

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Fri Sep 12, 2014 11:23 am
by joes021
Super!
Sada lepo opiši kako se rešio i prvi i drugi problem da neko drugi ne bi imao istu patnju kao ti.

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Fri Sep 12, 2014 11:57 am
by dare023
Sudeći po linku kad se sajt otvori i nije ti neko rešenje...

Re: Sajt na PTT serveru ne radi

Posted: Fri Sep 12, 2014 12:51 pm
by zolevukovic
Nije neko resenje al ipak bitno da radi. uradio sam na sledeci nacin

kad se sajt prebaci na server na lokalu napraviti praznu index.htm stranu i ubaciti skript
<body onLoad="redirect();">
<script type="text/javascript">
function redirect(){
window.location = "http://www.bratstvogolica.rs/www/bratstvo/"
}
</script>
</body>

tu stranu staviti na server u root ne u www
sledece u php my admin staviti da je mysql a ne msqli
to je to.