Göra "items" översättningsbart

Diskutera frågor angående översättning.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
lollov
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Wed Jul 14, 2010 5:38 am

Göra "items" översättningsbart

Post by lollov » Wed Jul 14, 2010 5:45 am

Hej
Jag behöver göra ordet "items" översättningsbart så att jag kan använda det i flera språk. Vet någon hur koden ska skrivas?

if ($total > 0) $totalString = '(<strong>'.$total.'</strong> items)';
else $totalString = "(<strong>0</strong> items)";

Något med <?php echo JText::_('ITEMS'); ?> antar jag, men hur ska koden bli?

Hela avsnittet skrivs så här:

<?php
if (isset($_SESSION['cart'])) $cart = $_SESSION['cart'];
$total = 0;
if (isset($cart)) {
foreach($cart as $key => $item) {
$total += $item['quantity'];
}
};
if ($total > 0) $totalString = '(<strong>'.$total.'</strong> items)';
else $totalString = "(<strong>0</strong> items)";
if ($total > 0) $cart = "-full";
else $cart = "";
?>

tack

Lollo

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Göra "items" översättningsbart

Post by Zello » Thu Jul 15, 2010 3:11 pm

Skriv så här där du vill ha ett ord som går att styra via språkfilen.
JText::_( 'DEN TEXT DU VILL OVERSATTA' )

I språkfilen skriver du nu:
DEN TEXT DU VILL OVERSATTA = Den text du vill översätta

Språkfilen måste följa namngivningen på komponenten/modulen/pluggen. Om du tittar i språkmappen så ser du strukturen på det.

Koden bör väl bli så här:
if ($total > 0) $totalString = '(<strong>'.$total.'</strong> JText::_( 'ITEMS' ))';

och raden i språkfilen.

ITEMS = vad du vill att det ska vara :)
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 26117
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Göra "items" översättningsbart

Post by Per Yngve Berg » Thu Jul 15, 2010 4:32 pm

if ($total > 0) $totalString = '(<strong>'.$total.'</strong>'. JText::_( 'ITEMS' ).')';

Du måste använda concatenate ("." i php)

User avatar
Zello
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 3869
Joined: Wed Jan 10, 2007 11:23 am
Location: Västerås - Sweden

Re: Göra "items" översättningsbart

Post by Zello » Thu Jul 15, 2010 5:08 pm

Tack Per Yngve!
"Brukar" missa dem :(
Olle Zettergren
Freelance Senior Joomla developer
Moderator Swedish forum

lollov
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Wed Jul 14, 2010 5:38 am

Re: Göra "items" översättningsbart

Post by lollov » Thu Jul 15, 2010 5:11 pm

Ja, det stämmer - "Joomla Virituos" - det fungerar. Hur får jag till ett mellanrum, med ex ett "&nbsp;", framför "ITEMS" i koden? Testar men får felmeddelanden hela tiden. Stort tack (lär återkomma)

User avatar
Per Yngve Berg
Joomla! Master
Joomla! Master
Posts: 26117
Joined: Mon Oct 27, 2008 9:27 pm
Location: Akershus, Norway

Re: Göra "items" översättningsbart

Post by Per Yngve Berg » Thu Jul 15, 2010 6:29 pm

if ($total > 0) $totalString = '(<strong>'.$total.'</strong>&nbsp;'. JText::_( 'ITEMS' ).')';

lollov
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 4
Joined: Wed Jul 14, 2010 5:38 am

Re: Göra "items" översättningsbart

Post by lollov » Thu Jul 15, 2010 7:02 pm

Mycket bra! Stort tack


Locked

Return to “Översättning”