Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Diskutera frågor angående översättning.

Moderators: Zello, chrille

Forum rules
Forumregler
Locked
jan_suhr
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 41
Joined: Sat Jan 26, 2008 2:48 pm
Location: Nyköping
Contact:

Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Post by jan_suhr » Wed Jul 21, 2010 5:18 pm

Är det någon som har påbörjat en översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Om ingen annan gjort det så kommer jag själv att börja inom kort med detta. Skulle vara kul om några fler kunde hjälpa till.

Kontakta mig i så fall om du vill vara med.

Janne

User avatar
akerman
Joomla! Intern
Joomla! Intern
Posts: 58
Joined: Thu Jan 10, 2008 6:28 am
Location: Stockholm, Sweden
Contact:

Re: Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Post by akerman » Sat Sep 11, 2010 8:53 am

Hej Jan!

Long time no see ;-)

Såg att du skickat upp en översättning på YooTheme's forum. Får tacka för det. Snyggt jobbat.
Tror inte så många insett styrkan med ZOO ännu men hoppas det kommer.

Jag har varit lite frånvarande på Joomla scenen ett tag men har ofta kontakt med Alex Kempkens på JoomFish
och har nyligen startat en Design & Webdesignbyrå. Därav mitt intresse av ZOO.

Hoppas allt är bra med dig och att affärerna går framåt.

Än en gång, tack för översättningen!

Mvh
Robert O. Akerman
http://stolt-akerman.com - WEB Agency, CMS, Design, Marketing
http://akermanscove.com - Designer Portfolio
Ubuntu LAMP / Joomla 1.5.22 & 1.6 / VM 2.1.3 / JoomFish (Contributor) / Mosets Tree
/ Mighty Ext. / JCE 1.5.6 / Phoca / JoomGallery / ...

jan_suhr
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 41
Joined: Sat Jan 26, 2008 2:48 pm
Location: Nyköping
Contact:

Re: Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Post by jan_suhr » Sat Sep 11, 2010 12:03 pm

Hej,

Jo ZOO har stor potential och är mycket användbart. Jag har gjort några sajter med den där jag använder produktkatalog appen. Håller på att sjösätta en nu i helgen som blir riktigt bra.

Janne

mcfrojd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Fri Mar 09, 2007 11:53 am
Location: Sweden

Re: Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Post by mcfrojd » Wed Mar 21, 2012 8:59 am

Saknas några översatta ord..

Sedan några versioner tillbaka så har jag haft problem med ZOO och framför allt 3 st ord.
Det är när man har aktiverat kommentarer för ZOO iaf i blogg modulen.
Orden som inte översätts är.

klippt ur den svenska språkfilen sv-SE.com_zoo.ini

; Core Comments Link
%S COMMENT="%s kommentarer"
%S COMMENTS="%s kommentarer"
NO COMMENTS="Inga kommentarer"

Dessa översättningar verkar inte gå igenom utan verkar snarare vara kodade i någon annan fil.

Jag har försökt översätta den engelska språkfilen utifall det skulle hjälpa.
Jag har setat och sökt igenom en massa .php filer för att översätta dessa ord direkt i koden, men allt utan framgång.

Någon som vet var man finner kodsnutten där ändringen måste göras?

Blir sömnlös när jag ser engelska och svenska blandat på samma rad på min sida.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Post by EE Photo » Wed Mar 21, 2012 12:29 pm

Jag är inte helt säker men jag tror inte en språksträng kan börja med %S

Aldrig sett någon använda det tidigare i alla fall.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

mcfrojd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Fri Mar 09, 2007 11:53 am
Location: Sweden

Re: Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Post by mcfrojd » Wed Mar 21, 2012 4:18 pm

Det ser likadant ut i den engelska filen (förutom att det står på engelska dock) %S är en variabel som anger antalet kommentarer.

Jag är dock ganska säker på att den ovanstående språksträngen inte används alls, utan att YOOTHEME som gör ZOO applikationen helt enkelt har missat att lägga in att dom 3 språksträngarna ska översättas i sin kod.

Så därför måste jag finna den .php eller .xml eller .html fil i ZOO applikationen där koden för detta finns.

Problemet är att jag kan ha funnit det tidigare, men jag har inte gjort någon anteckning om det någonstans

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Post by EE Photo » Wed Mar 21, 2012 4:45 pm

Jag vet att %S är en variabel, bara lite konstigt att ha en variabel i strängen.

Anmäl det till utvecklarna så får dom fixa det.
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/

mcfrojd
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 16
Joined: Fri Mar 09, 2007 11:53 am
Location: Sweden

Re: Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Post by mcfrojd » Wed Mar 21, 2012 4:49 pm

Argh.. efter timmar av letande i kod så slog det mig....
Självklart ändrade man texten i admin gränsnittet...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

EE Photo
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1858
Joined: Mon Dec 14, 2009 4:17 pm

Re: Översättning av YOOtools ZOO 2.0?

Post by EE Photo » Wed Mar 21, 2012 5:49 pm

Hehe så kan det vara!
Besök gärna min webbplats: http://www.fotoforalla.se/


Locked

Return to “Översättning”