Page 1 of 1

Från lokalt till internet, språket stämmer inte?!

Posted: Mon Jul 04, 2011 7:24 pm
by rallyelwood
Hej.
Jag håller på att utveckla en webbshop åt en kund med Joomla 1.5.22 och VirtueMart 1.1.7.

Jag har börjat utveckla lokalt på min egen dator, och har jag installerat hemsidan på webbservern, samt fört över alla filer som jag ändrat, mallar, språk, m.m.

När användaren skall skriva in sin adress (ett steg i kassa-processen) visas ett formulär med ett antal fält. Här blev jag förbryllad, för fältrubrikerna lokal och på webbservern överrenstämde inte (se bild).

Jag dubbelkollade alla inställningar och förde över spårkfilerna igen, men ingen skillnad. Vad kan jag ha missat? Tacksam för snabb hjälp.

Adresserna skilljer dock något, kan någon förklara?:

Lokalt: index.php?page=checkout.index&option=com_virtuemart&Itemid=54
Internet: index.php?page=checkout.index&option=com_virtuemart&Itemid=2

Re: Från lokalt till internet, språket stämmer inte?!

Posted: Mon Jul 04, 2011 7:52 pm
by Mackelito
Ser onekligen ut som att du har fått olika språkfiler lokalt och på servern.. att urlerna bli olika är inte så konstigt i detta fall är det bara itemid som är annorlunda och det har med id nummret som menylänken har :)

Re: Från lokalt till internet, språket stämmer inte?!

Posted: Mon Jul 04, 2011 8:45 pm
by rallyelwood
Ok.

Då behöver jag inte bry mig om adressraden, men finns det språkfiler och/eller -inställningar någon annanstans än här?:

\administrator\language
\language
\administrator\components\com_virtuemart\languages

Det borde iofs. inte spela någon roll, då det bara är under den sista som jag har ändrat i språkfilerna, och dessa har jag uppdaterat på servern, hmm? :-\

Vilket språk som används styrs av den globala inställningen i Joomla, eller hur? Finns det några andra val ang. spårket man kan göra i Joomla/VirtueMart?

Jag har "installerat" om de svenska språkpaketen för både Joomla och VirtueMart, och sedan fört över mina modifierade filer. Kan det ha skapat problem?

Re: Från lokalt till internet, språket stämmer inte?!

Posted: Mon Jul 04, 2011 10:02 pm
by Mackelito
Kommer inte riktigt ihåg.. men kan man inte ändra texterna på dessa fält direkt i backend?