Page 1 of 1

FaLang översättning

Posted: Mon Dec 02, 2013 9:15 am
by flymen
Har försökt att översätta mina artiklar med denna extension men klarade inte detta, någon som kan hjälpa mig med detta. Egentligen vill jag veta om hur översätts texten automatiskt, eller man måste göra på ett annat sätt. Tack

Re: FaLang översättning

Posted: Mon Dec 02, 2013 12:31 pm
by sgagner
Hej,

Det finns ett par olika multispråkkomponenter till Joomla och som hanterar översättningarna lite olika.
De mest populära är FaLang (som är en fork av JoomFish), Josetta och KMfastrans.
Kolla in JED för fler lösningar.

Ingen av dessa hanterar automatiska översättningar som inte heller är något jag kan rekommendera. Automatöversättningar blir ibland mycket dåliga. Det finns lösningar för automatisk översättning här >> och är i de flesta fall moduler som tar det aktuella innehållet och kör genom Google Translate eller Bing med högst varierande resultat.

Inget går dock upp mot manuellt översatt innehåll. Själv föredrar jag i så fall KMFastrans som ger ett bra stöd till översättaren och använder Joomla inbyggda multispråk-funktion.

Re: FaLang översättning

Posted: Tue Dec 03, 2013 9:29 am
by flymen
Hej Tack för svaret. Har testat det mesta men fick inte det att fungera bra. Min problem är att jag vill konfigurera min hemsida med 2 huvudmenuer en svensk och andra engelsk. Jag har redan texter på engelska och behöver egentligen inte översätt de, men vet inte hur ska jag fixa detta. På min nuvarande hemsidan har jag en sådant konstruktion, men klarar inte detta i 3.2 versioner. Några tips kanske?
Tack

Re: FaLang översättning

Posted: Thu Jan 02, 2014 7:14 pm
by sgagner
Hej igen,

Det är ganska många steg att beskriva för att göra sidan 2-språkig.
Jag hjälper dig gärna hands-on för en ringa ersättning.

Re: FaLang översättning

Posted: Sat Jan 04, 2014 10:56 am
by flymen
Hej,
tack för det, jag verkligen uppskattar dit erbjudande, men jag fixade problem och gjorde min hemsida på ett annat sätt (jag använde inte FaLang). Man vet aldrig när nästa problem kan dyka upp, jag ska ha dig i åtanke i framtiden.