Problem med frontendspråk

Diskutera frågor angående översättning.

Moderators: chrille, Zello

Forum rules
Forumregler
Locked
Ola
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 189
Joined: Wed Oct 26, 2005 7:33 am

Problem med frontendspråk

Post by Ola » Sat Sep 13, 2014 8:11 am

Hej!

Jag har installerat Falang för översättning. Det har fungera bra på tidigare webbplatser jag jobbat med.

Nu har jag fått ett problem som förhoppingsvis någon av er kan hjälpa mig med.

Jag har installerat svenska och engelska som frontendspråk, svenska är default. Klickar jag på innehåll (i språkhanteringen i admin) finns enbart engelska valt.

När jag publicerar falangs modul för språkval visas enbart den engelska flaggan, inte den svenska. När jag klickar på flaggan kommer jag till startsidan, inte till den artikel jag är på - och den engelska versionen av denna.

Jag tror att problemet är att det inte finns svenska som frontendspråk.

Jag får alltså inte upp url:erna: http://www.xxx.com/index.php/sv och http://www.xxx.com/index.php/en.

Vad ska jag göra? Jag har försökt att installera svenska som frontendspråk och får då upp den svenska flaggan i falangs språkmodul men länken går bara till startsidan.

Bästa hälsningar
Ola

Skicka PM om du vill ha inloggning.

User avatar
sgagner
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1211
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:40 pm
Location: Norrköping, Sweden
Contact:

Re: Problem med frontendspråk

Post by sgagner » Sat Sep 13, 2014 9:26 am

Hej,

Jag tror du har missförstått en liten aning om vad det är du har installerat.

När du installerar det svenska språkpaketet så är det endast en översättning av ledtexterna i Joomla för framsida respektive baksidan.
För att man skall kunna göra översättningar till mer än ett språk måste man lägga till språket svenska under fliken "Innehåll" i språkinställningarna. Då blir det möjligt att växla mellan 2 språk. Denna inställning anger vilket eller vilka språk som du hanterar i innehållet på din webbplats. Falang måste ha denna inställning för att kunna hantera översättningar. Du måste också aktivera pluginen "System - Språkfilter" för att kunna filtrera språken.

Skicka ett PM om du vill ha hands-on-hjälp med detta.
Stefan Gagner, Web8 Universal - http://www.mei-ya.se
Coordinator of Swedish Joomla Translator group.
We make the impossible while you wait. Wonders may take a little longer.

Ola
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 189
Joined: Wed Oct 26, 2005 7:33 am

Re: Problem med frontendspråk

Post by Ola » Sat Sep 13, 2014 10:04 am

Hej!

Jag försöker lägga till svenska under innehåll men får bara "Fel vid Spara med följande fel: Ett innehållsspråk med detta bildprefix finns redan".

Skickar dig PM.

Ola


Locked

Return to “Översättning”