PRAVILA FORUMA

Locked
User avatar
BSD
Joomla! Ace
Joomla! Ace
Posts: 1948
Joined: Thu Aug 18, 2005 8:32 am
Location: Belgrade, Serbia
Contact:

PRAVILA FORUMA

Post by BSD » Thu Jun 29, 2006 4:58 pm

*Ne šaljite pitanja i zahtev za pomoć preko PM, osim ako to od vas nije zatraženo. Korišćenje PM za traženje posla takođe nije dozovoljeno. U skladu pravilima umesto toga postavite pitanje u odgovarajući deo foruma. Zloupotreba PM na ovaj način, dovodi do isključivanja vašeg naloga sa foruma.
*Dozvoljen je samo jedan nalog po osobi.
*Kada se registrujete morate prijaviti validnu e-mail adresu. Adrese za jednokratnu upotrebu nisu dozvoljene. U protivnom nalog će vam biti obrisan.
*Držite se teme.
*Sve poruke moraju biti na engleskom sem ako ih ostavljate na forumu neke lokalne zajednice. Ukoliko ostavljate poruku na nekom od međunarodnih foruma pišite na jeziku tog foruma a ne na engleskom.
*Lažno predstavljanje ili zastupanje trećeg je zabranjeno. Nalog će vam biti obrisan ukoliko prekršite ovo pravilo.
*Ne vodite diskusije o nelegalnim stvarima. Naš server se nalazi u SAD i sam im tim je pod SAD juridistikcijom. Molimo vas da nas ne izlažete nepotrebnoj pravnoj odgovornosti.
*Proverite da već ne postoji odgovor na vaše pitanje negde na sajtu. Koristite mogućnost pretrage sadržaja!!!
*Postavite svoj komentar ili temu na najprigodnije mesto. Sve koje se nađu na pogrešnom forumu će biti obrisane. Nemojte postavljati isto pitanje na više mesta.
*Postarajte se da pročitate prethodne poruke pre nego napišete odgovor.
*Koristite sopstvene reči. Ukoliko želite da koristite tuđe reči citirajte ih na odgovarajući način. Plagiranje nije etičko ponašanje i u većini zemalja se smatra ilegalnim.
Birajte odgovarajući naslov za svoju temu. Potrudite se da sumirate problem najkraće moguće u naslovu a samo objašnjenje iznesite u tekstu poruke. Ponovite naslov u samoj poruci samo ukoliko će na taj način vaša poruka biti jasnija. Ne korsitite velika slova u naslovu i ne ostavljajte lažne informacje samo da bi vas primetili (npr. pročitajte ovo ili ćete biti uhapšeni;). Primer lošeg naslova bi bi bio "POMOZITE MI". Primer dobrog naslova bi bio "Izmena šablona prijavljuje grešku". Ne koristite URL u naslovu teme.
*Iznesite što više informacija kada tražite pomoć. Ovo može da uključi logove i rezultate unosa sa komandne linije. Niko neće moći da vam pomogne ukoliko ne iznesete dovoljno detalja.
*Postavite pitanje na pametan način. Tekst Erika Rejmonda ->LINK
*Zabranjene su beskorisne poruke. Ovo podrazumeva: beskoriste poruke od jednog reda, flejmovanje, trolovanje, spamovanje. Šta je spamovanje?
*Zahvalite se onima koji vam pomognu. Priznanje onima koji su vam pomogli ne nagrađuje samo njih već može da koristi drugima sa sličnim problemom. Svi oni kojima je pomognuto su dobrodošli da pomognu drugima sa problemima i/ili da razmisle doniranju projekta.
*Nemojte ostavljati linkove ka sajtovima koji promovišu sadržaj za odrasle, pornografiju ili se na neki drugi način mogu smatrati uvredljivim. Svaka poruka koja sadrži neodgovarajući link će biti obrisana a korisnik upozoren.
*Nemojte postavljati linkove ka sajtovima koji sadrže warez/copyrighted programe ili materijale koji mogu nelegalno da se skinu.
*Ne možete poslati PM pre nego što napišete 5 poruka na forumu.
*Nije dozvoljeno promovisanje sajtova (ostavljanje promo linkova) bilo gde na forumu.
*Linkovanje ka ekstenzijama: Ako je ekstenzija (komercijalna ili bilo koja druga) izlistana u JED extensions.joomla.org onda link u Forumu mora voditi ka odobrenoj ekstenziji u JED-u.
Potpisi:

*Moraju biti postavljeni u vašem Profilu (Link na vrhu, odmah pored WAP-a) a ne ručno dodavani u poruci.
*Ne smeju sadržati slike
*Ne smeju sadržati cenovnike, ponude za prodaju, detalje proizvoda itd.
*Mogu sadržati najviše dva smajlija. Ili jedan animirani smajli.
*Mogu da sadrže najviše dva aktivna linka. URL ili mailto: - Zabranjeni su dupli linkovi
*Dozovoljeni su samo precizni linkovi. Ne < a href="www.domain.com">VIDI OVO Nisu dozvoljeni tiny url, promotivni linkovi i sl. – dakle samo tačni i potpuni URL-ovi
*Mogu da sadrže dve boje. Boja hiper linka se postavlja od strane foruma i ne računa se u boju.
*Maksimalna veličina slova ne sme biti veća od normalnih slova.
*Sme sadržati najviše 4 reda (u rezoluciji 1024).
*Ne sme sadržati linkove ka drugim temama i porukama koje služe za samopromociju i reklamiranje
*Vaš potpis je samo vaš. Nije na prodaju ili za iznajmljivanje.
*Svi potpisi ili avatari koji u uvredljivog sadržaja za nas ili naše članove su zabranjeni.
*Zadržavamo pravo da od vas zatražimo da promenite i/ili uklonite svoj potpis ili avatar bilo kada i iz bilo kog razloga.
Uvek:

*Trudite se da su vam komentari civilizovani i budite ljubazni u svako doba. Konstruktivna kritika je dobrodošla ali vređanje ostalih ili administratora sajta neće biti tolerisano.
*Zabranjeno je komercijalno reklamiranje
*Sve poruke koje služe samopromovisanju, reklamiranju ili su spam biće uklonjene. ZABRANJEN SPAM - ZABRANJENO REKLAMIRANJE npr. Ostavljanje poruke sa preteranim i nepodnobnim referencama za vaše proizvode i sajtove je samopromovisanje.
*Ovo nije mesto za rešavanje komercijalnih neslaganja oko razvoja ličnih proizvoda ili "zid srama". Sve poruke ove prirode će biti obrisane. Rešite svoja neslaganja lično.
*Ukoliko smatrate da poruka krši bilo koje od pravila upotrebite "report to moderator" link da obavestite moderatore.
*Ovi forumi su fokusirani na Joomla!, softver Otvorenog koda i druga pitanja vezana za Internet i kompjutere. Ovo nije mesto za promovisanje ideoloških, religijskih ili političkih stavova. Sve takve rasprave će biti zatvorene/obrisane.

Nepoštovanje ovih pravila može rezultovati izmenama, negativnim moderiranjem ili brisanjem vaše poruke. Zadržavamo pravo da zabranimo pristup našem sajtu korisnicima.
Zadržavamo pravo da u bilo koje doba izmenimo ova pravila.
Last edited by Leftfield on Fri Oct 01, 2010 10:48 am, edited 4 times in total.
Reason: Edit: dodato novo pravilo "Linkovanje ka ekstenzijama..."
Marko Milenović
Member of the Serbian Joomla! Translation Team
http://www.joomla-serbia.com/

User avatar
Leftfield
Joomla! Virtuoso
Joomla! Virtuoso
Posts: 4437
Joined: Fri Dec 08, 2006 3:33 am
Contact:

Re: PRAVILA FORUMA

Post by Leftfield » Mon Feb 08, 2010 5:07 pm

Kao obavezan dodatak ovim pravilima pročitajte kako se pravilno postavlja pitanje: http://forum.joomla.org/viewtopic.php?f=29&t=335673
Personal website (SEO & SEM): https://www.vujosevic.com


Locked

Return to “Serbian/Montenegrin Forum”