SMS aktivacija

Moderators: cicans, TheHacker

Locked
coagc
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:30 pm

SMS aktivacija

Post by coagc » Thu Jun 09, 2011 10:36 am

Pozdrav radni narode!

Želeo bih na sajtu da postavim aktivaciju naloga putem SMS poruke, znači korisnik prilikom registracije unosi svoj broj mobilnog na koji mu posle stize sms code koji treba da upise na kraju instalacije kako bi aktivirao nalog. Cilj mi je da smanjim broj duplih naloga koji se otvaraju pa mislim da je SMS mnogo bolje rešenje od e-maila koga danas pojedinac može da ima i na stotine, dok je sa mobilnim brojem nešto bolja situacija.

Ako nema već nekih gotovih rešenja (neki sajt koji daje takve usluge, naravno gde bih ja kao administrator plaćao cenu svih tih poruka, nikako korisnik) koga zanima možemo ovde da vidimo kako to ručno da kreiramo, postoje servisi na internetu gde zakupiš kredit i šalješ sms poruke a daju i API koji je veoma funkcionalan gde kroz jednostavan PHP code korisnik može da dobije SMS. Možda bismo mogli da to iskoristimo, isto tako iz baze se čita random token koji se dobije prilikom registracije i koji se šalje u toj SMS poruci, kada ga korisnik unese uporedi se sa onim u bazi i ako su isti to je to. Mislim, to je neko moje laičko razmišljanje, voleo bih da čujem vaša razmišljanja... Hvala i prijatno!

User avatar
mpele
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 171
Joined: Thu Sep 20, 2007 6:55 am

Re: SMS aktivacija.

Post by mpele » Wed Jun 15, 2011 2:15 pm

Колики број порука очекујеш да шаљеш (дневно, недељно, месечно)? Ако тај број није велики можеш да искористиш Теленоров портал да са њега шаљеш поруке - јефтиније ће ти бити. Теоретски, не би требало да буде проблем да се то реализује - купиш картицу и активираш је, пријавиш се за веб сервис и направиш скрипт који ти шаље поруке.

Мораш да будеш опрезан због потенцијалних злоупотреба. У ком тренутку током регистровања желиш да шаљеш поруку?

coagc
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:30 pm

Re: SMS aktivacija

Post by coagc » Wed Jun 15, 2011 11:23 pm

Hvala na učestvovanju u temi. Mislio sam da ima neka komponenta koja slično radi. Ali pošto vidim da se niko nije javio pretpostavljam da tako nešto ne postoji. Onda ću morati da sam napišem tako nešto. Pitao si me u kom koraku želim, pa jednostavno posle aktivacije mailom usledio bi i taj poslednji korak aktivacija SMS-om. Inače, zamisao je da kad korisnik uspešno aktivira nalog preko maila da ima i dugme za aktivaciju preko SMS-a, gde bi pritiskom bila pozvana SMS sktipta u kojoj bi se generisao random broj koji bi se čuvao u bazi i koji bi se poslao na mobilni kao verifikacioni kod. Kad korisnik unese to što je dobio iz poruke, to ako se podudara sa tim iz baze onda je sve sve OK. Ovo može da se odradi sa nekim stranim SMS servisima poput clickatel, bulksms koji daju veoma jednostavno skriptu a gde je cena jedne poruke oko 3.2 dinara. E sad, ne znam na kakav vid zloupotrebe si mislio?

User avatar
mpele
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 171
Joined: Thu Sep 20, 2007 6:55 am

Re: SMS aktivacija

Post by mpele » Thu Jun 16, 2011 5:58 pm

Pitao si me u kom koraku želim, pa jednostavno posle aktivacije mailom usledio bi i taj poslednji korak aktivacija SMS-om. Inače, zamisao je da kad korisnik uspešno aktivira nalog preko maila da ima i dugme za aktivaciju preko SMS-a, gde bi pritiskom bila pozvana SMS sktipta
Питање сам поставио јер сам размишљао како бих ја то урадио. Вечито питање, да ли правити тотално нову компоненту, прилагођавати неку већ постојећу или мењати оригинарни код Џумле. Где уденути форму за узимање броја телефона и слање СМС-а? На коју страну иду твоја размишљања?

User avatar
drazic
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 168
Joined: Sat Dec 26, 2009 2:08 am
Location: Zrenjanin
Contact:

Re: SMS aktivacija

Post by drazic » Mon Jun 20, 2011 2:01 am

Najbolje i najlakse resenje za tebe - http://fortumo.com/country/serbia

Oni ti sve odrade, imas zaradu oko 35-45% (otprilike, pogledaj na sajtu za tacan info) od cene poruke ali ti sam odredjujes cenu sms-a.
Ne uzimaju proviziju, mesecnu nadoknadu i sl. Sve mozes da zavrsis za 5 min. Pouzdani su, posluju sa velikim brojem zemalja.

Do nedavno su imali kancelariju u Beogradu a sad vidim da fortumo.rs redirektuje na fortumo.com tako da nisam vise siguran.
Svakako kontaktiraj nekoga tamo. ;)

coagc
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 8
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:30 pm

Re: SMS aktivacija

Post by coagc » Tue Jun 21, 2011 6:22 pm

drazic wrote:Najbolje i najlakse resenje za tebe - http://fortumo.com/country/serbia
Hvala na učestvovanju u temi. Kada bi se išlo preko Fortuma tada bi korisnik plaćao cenu SMS poruke što ne bih želeo. Ne treba mi zarada od toga, već jednostavno kao što sam rekao u prvom postu želim da smanjim broj duplih naloga pa mi se SMS aktivacija ćini kao dobro rešenje (mada i tu ima problema obzirom da neko može da ima i 2-3 kartice ali opet bolje je nego mail koga mogu da naprave na stotine besplatno).
mpele wrote: Питање сам поставио јер сам размишљао како бих ја то урадио. Вечито питање, да ли правити тотално нову компоненту, прилагођавати неку већ постојећу или мењати оригинарни код Џумле. Где уденути форму за узимање броја телефона и слање СМС-а? На коју страну иду твоја размишљања?
Svejedno je da li praviti novu komponentu (mada verujem da bi to bilo više posla u odnosu na menjanje originalnog koda), forma za upis SMS broja može biti i prilikom registracije ili nakon registracije pa da izađe samo strana gde se aktivira slanje SMS poruke korisniku i pojavljuje polje za upis sifre iz SMS-a. Nemam sad baš puno vremena, ali poradiću na tome. Opet ostoje i neka druga pitanja, da li ograničiti Resend SMS activation code na samo jednom da ne bi dolazilo da neko non-stop to ponovo i ponovo šalje i da troši zakupljeni kredit predviđen za to. Na 10.000 članova to bi koštalo preko 30.000 dinara...

CS Networks
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 3
Joined: Wed Nov 21, 2012 1:53 pm

Re: SMS aktivacija

Post by CS Networks » Tue Nov 27, 2012 10:01 am

Pozdrav,

Na internet prezentaciji http://www.cs-networks.net/index.php/pr ... for-joomla možete pronaći odgovarajući komponentu za Joomla koja se koristi za SMS verifikaciju.


Locked

Return to “Joomla! dodaci”