Weird Characters Showing

General questions regarding the use of languages and encoding issues in Joomla! 1.0.x. Multi-lingual site solutions can be discussed in the child board. Translation discussions are now separate and can be found in the Working Groups Area.
Locked
chrltran66
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Jun 07, 2008 7:34 pm

Weird Characters Showing

Post by chrltran66 » Sat Jun 07, 2008 7:44 pm

I would like to display Vietnamese on my site. I've been trying to search for help, but most of the help is in Vietnamese, and I don't know how to read it.

I'm using Joomla 1.0 version, with language version of 1.0.12. The encoding char and browser is utf-8. When I type on the backend, the characters look fine, but when I publish it, the characters are all weird, such as º¢ and »’, etc.

Thanks for your help.

User avatar
gusse500
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 151
Joined: Sat Oct 13, 2007 7:18 pm
Location: Sørfold
Contact:

Re: Weird Characters Showing

Post by gusse500 » Mon Jun 09, 2008 9:03 pm

Joomla 1.0.X use character encoding ISO-8859-1 not UTF-8. Try to use ISO-8859-1 encoding and see if it helps. :)
Search and find the answer

:)

chrltran66
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Jun 07, 2008 7:34 pm

Re: Weird Characters Showing

Post by chrltran66 » Mon Jun 09, 2008 11:42 pm

Thanks, but I had found out what the problem was. I had installed and used WysiwygPro, and this was what made the weird characters showing up. I converted back to TinyMCE Wysiwyg Editor, and all the characters are fine now.


Locked

Return to “Language - 1.0.x”