Weird Characters Showing

General questions regarding the use of languages and encoding issues in Joomla! 1.0.x. Multi-lingual site solutions can be discussed in the child board. Translation discussions are now separate and can be found in the Working Groups Area.

Moderators: General Support Moderators, General Support Moderators

Locked
chrltran66
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Jun 07, 2008 7:34 pm

Weird Characters Showing

Post by chrltran66 » Sat Jun 07, 2008 7:44 pm

I would like to display Vietnamese on my site. I've been trying to search for help, but most of the help is in Vietnamese, and I don't know how to read it.

I'm using Joomla 1.0 version, with language version of 1.0.12. The encoding char and browser is utf-8. When I type on the backend, the characters look fine, but when I publish it, the characters are all weird, such as º¢ and »’, etc.

Thanks for your help.

User avatar
gusse500
Joomla! Enthusiast
Joomla! Enthusiast
Posts: 151
Joined: Sat Oct 13, 2007 7:18 pm
Location: Sørfold
Contact:

Re: Weird Characters Showing

Post by gusse500 » Mon Jun 09, 2008 9:03 pm

Joomla 1.0.X use character encoding ISO-8859-1 not UTF-8. Try to use ISO-8859-1 encoding and see if it helps. :)
Search and find the answer

:)

chrltran66
Joomla! Fledgling
Joomla! Fledgling
Posts: 2
Joined: Sat Jun 07, 2008 7:34 pm

Re: Weird Characters Showing

Post by chrltran66 » Mon Jun 09, 2008 11:42 pm

Thanks, but I had found out what the problem was. I had installed and used WysiwygPro, and this was what made the weird characters showing up. I converted back to TinyMCE Wysiwyg Editor, and all the characters are fine now.


Locked

Return to “Language - 1.0.x”